4 adet yumurta
1 su bardağı tozşeker
1 çay bardağı sıvıyağ
1/2 su bardağı portakal suyu
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
4 yemek kaşığı hindistancevizi
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un
Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Sıvıyağ, portakal suyu ve kabuğu eklenip karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Hindistancevizi eklenip iyice karıştırılır ve margarinle yağlanmış kalıba dökülüp önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirilir. Kekin pişip pişmediği kürdan batırılarak kontrol edilir.
Afiyet olsun.
2 yorum:
Yorum yazmadan çıkamadım ellerine sağlık canım mis gibi kokmuştur pişerken...
Canım bende deniycem harika görünü
yor süpersin hamarat arkadaşım sev
giler...
Yorum Gönder