Malzemeler :
3 su bardağı Sinangil mantı unu
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı tuz
yeteri kadar su
İçine ;
4-5 adet haşlanmış patates
1-2 adet kuru soğan
tuz, karabiber
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Üzerine ;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
kırmızı pulbiber
Yapılışı :
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur, sıcak iken çatalla ezilir. İnce doğranmış soğanlar sıvıyağda pembeleştirilir. Patatesler eklenip kavrulur, tuz ve karabiberle tatlandırılır.
Un, yumurta yoğurma kabına alınır, tuz eklenip yeteri kadar su ile biraz sertçe bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bezle örtülüp 10 dakika kadar dinlendirilir. Hamurdan yumurta iriliğinde parçalar kopartılıp oklava ile mantı hamuru kalınlığında açılır. Bir su bardağı yardımıyla yuvarlaklar kesilir. Yuvarlakların ortasına patatesli harç yerleştirip yufkanın karşılıklı iki kenarından tutulup, örgü şeklinde kapatılır. (İlk defa yaptığım için şekil konusunda pek başarılı olamadım.)Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra kaynamış tuzlu suya atılarak pişirilir. Pişen mantılar bir süzgeçle servis tabağına alınır. Üzerine tereyağı, pulbiber ve salça ile hazırlanan sos dökülerek servis yapılır. İsteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülebilir. (Ben sarımsaklı yoğurtlu halini daha çok beğendim.)
Afiyet olsun.
10 yorum:
Canım benim hem mantı hem kek elleri
ne sağlık harikasın öpüyorum...
OF OF GÖRÜNTÜ SAHANE GEL BENİ YE DİYOR ELLERİNE SAGLIK FISTIGIM
elinize sağlık.çok zahmatli fakat ağır bir yemek olmuş.yiyenlere afiyet olsun diyorum.şanslılar sizizn gibi bir aşçıları var
ama bu varya coook lezzetli görünüyor. ellerine saglik canim. kekinde o bicim. hmmmm... hala kokusu geliyor o kadar yogun aromali olmus demek. sevgilerimi gönderiyorum sana canim.
ellerinize sağlıkk nefiss:))
Ellerine sağlık arkadasım harıka görünüyor...
ELLERİNE SAGLIK BENİM EŞİM ÇERKEZ VE BU MANTI MUHTEŞEM OLUYOR
Ellerine sağlık birselciğim bizde buna bardak mantısı yada hingel denir...
ellerinize sağlık.. nefis görünüyor..
sevgilerimle...
harika olmuş canım...şekline bayıldım...ellerine sağlık....
Yorum Gönder