Disable Copy And Past

28 Nisan 2009 Salı

Balıkesir Mantısı ve ye # Etkinliği


Bu tarifi de minemutfakta arkadaşımızın evsahibi olduğu YE 44 # YÖRESEL YEMEKLER etkinliğine sevgilerimle beraber gönderiyor, bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum.

Malzemeler :
1 adet tavuk göğsü
1 su bardağı haşlanmış nohut
Tuz-karabiber
Mantı hamuru için;
2 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
Üzerine;
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pul biber
isteğe göre; sarımsaklı yoğurt
Yapılışı :
Un yoğurma kabına alınıp ortası havuz gibi açılır. Yumurta ve tuz eklenir. Aldığı kadar su ilave edilerek sert bir hamur hazırlanır. Hazırlanan hamur 20 dakika dinlendirilip bezelere ayrılır. Oklava yardımıyla yufka büyüklüğünde açılır. Açılan yufkadan 2'şer cm kareler kesilir. Karelerin dört ucu ortada birleştirilerek mantılar boş olarak kapatılır. (Ben fırında çok az kuruttum, bekleyince yapışmasınlar diye.)
Tavuk göğsü bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenip tuz ve karabiber ilavesiyle haşlanır. Haşlanınca suyu süzülüp tavuklar didiklenir. Tavuksuyu, haşlanmış nohutlar ve didiklenmiş tavuk etleri bir tencereye alınarak 10 dakika kadar kaynatılır. Boş mantılar karnar suda haşlanır. Suyu süzülüp soğuk sudan geçirilir. Tenceredeki nohutlu tavuğa eklenip bir taşım kaynatılır. Üzerine tereyağında kavrulmuş pul biber gezdirilerek servis yapılır.
Not : isteğe göre sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılabilir. Ben yoğurtlu halini daha çok sevdim.
Afiyet olsun.

8 yorum:

pembetatlar.blogspot.com dedi ki...

Kayserili olarak çok çeşit mantı biliyorum:))
Ama bunu ilk defa gördüm canım ellerine sağlık nefis gözüküyor öpüyorum...

LEMAN dedi ki...

bende bir kayserili olarak bayılırım yapmaya ve yemeye ellerıne saglık inci gibi olmuş afiyet olsun sana canım bizimkine benzemiyor tabi ama olsun ee kayseri mantısı 1 kaşıga 40 tane sıgmalı sevgıyle kall

NİLBUTİK PASTA dedi ki...

canım çok güzel iştah açıcı olmuş.ellerine sağlık.ben tabağı alsam

Unknown dedi ki...

ÇOK LEZİZ VE İŞTAH AÇICI GÖRÜNÜYOR ŞEKİLLERİDE ÇOK HOŞ OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK CANIM...

Unknown dedi ki...

Canımmmmmm ellerine sağlık harika olmuş sevgiler...

ENESMELODİ dedi ki...

Siteniz cok güzel
Tarifleriniz cok harika nefis görunuyor
şekiller cok hoş olmuş Ellerine saglık sevgi saygılarımla...

hanimeli21 dedi ki...

Ilk defa Balikesir mantisi diye birsey duydum, cok guzel olmuslar.Cicege benzemisler.Ellerine saglik.

Adsız dedi ki...

canım selamlar, nefis olmuş ellerine sağlık, muzlu bon bonlar da süper, sevgilerimle

nurdanın mutfağı