Disable Copy And Past

10 Nisan 2009 Cuma

Tavuklu Salata


Malzemeler :
1 adet tavuk göğüs
1 adet göbek marul
1/2 demet dereotu
1/2 demet maydanoz
7-8 adet kornişon turşu
3 yemek kaşığı mayonez
9 yemek kaşığı yoğurt
Yapılışı :
Tavuk etleri küp doğranıp tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su ve 1 tatlı kaşığı tuz eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (İsterseniz ızgarada pişirerek de kullanabilirsiniz, daha lezzetli oluyor.) Geniş bir kaba iri doğranmış marul, ince kıyılmış dereotu-maydanoz, küp doğranmış kornişon turşular alınır. Soğuyan tavuklar ve yoğurt-mayonez eklenip karıştırılır. Salata tabağına alınıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Not : Salata bekleyince sulandığı için hemen servis yapmak gerekiyor. Servis geç yapılacaksa yoğurt ve mayonezi servisten hemen önce ekleyip karıştırarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun.

2 yorum:

birsence dedi ki...

birselciğim kurabiye için gelmiştim ama salatayada hayır demem..ellerine sağlık canım...mutlu hafta sonları...

Hayatın Ta Kendisi Lokantası dedi ki...

bu aralar bol bol salaat yemeye ihtiyacım var :) malum yaz geliyor. en kısa zamanda deneyeceğim. Ellerine sağlık