Malzemeler :
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
200 gr. eritilip, soğutulmuş margarin
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata
Antep fıstığı veya file fındık
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker, çukur bir kaba alınarak, köpük oluncaya kadar çırpılır. Margarin ve süt eklenir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Malzemeler iyice özleşince yenibahar ve tarçın ilave edilip, karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanır. Hamurun yarısı kalıba dökülür. Kalan hamura 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı süt eklenerek karıştırılır. Kakaolu hamur, sade hamurun üzerine dökülür. Bir çatal yardımıyla karıştırılıp, şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirilir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkartılır. Banmari yöntemiyle eritilen bitter çikolata kekin üzerine gezdirilir. Antep fıstığı veya file fındık ile süslenip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Canım harika bir kek ellerine sağlık,mutlu haftalar sevgiler..
harika hatta muhteşem görünüyor ellerine sağlık
Buna benzer bir kek yapmayı tasarlıyordum haftalardır. tarifini alıyorum şimdi. Ellerine sağlık:)
merhaba...kekin hem çok değişik hemde enfes görünüyor...ellerine sağlık...sevgiyle kal...
yenibaharlı kek hiç yemedim merak ettim tadını doğrusu ellerine sağlık canımcım
Yorum Gönder