Disable Copy And Past

19 Şubat 2009 Perşembe

Pekmezli Simit (P.D.Ç.S.E. 36)


Malzemeler :
3,5 su bardağı un
1/2 paket yaş maya
1,5 su bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 yemek kaşığı pekmez
Ayrıca;
1 su bardağı su
1 yemek kaşığı pekmez
Üzerine;
susam
Yapılışı :
Maya bir su bardağı suda eritilir ve kabarması için en az 15 dakika bekletilir. 1/2 su bardağı su ile 1,5 yemek kaşığı pekmez karıştırılır. Unun ortası havuz gibi açılır, eritilmiş maya ve tuz eklenir. Pekmezli su azar azar eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. (Gerekirse su eklenebilir.) Yaklaşık 15 dakika mayalanması için bekletilir. Mayalanan hamurdan limon büyüklüğünde parçalar kopartılır ve elde yuvarlanarak uzun bir şerit yapılır. Şerit ortadan ikiye katlanarak, uçları döndürülür ve birleştirilerek simit şekli verilir. 1 Su bardağı su ve 1 yemek kaşığı pekmez geniş bir kapta karıştırılır. Simitler önce pekmezli suya, sonra susama batırılır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 25-30 dakika susamlar kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.

8 yorum:

harosa dedi ki...

ELLEINE SAGLIK HARIKA GÖRÜNÜYOR

Unknown dedi ki...

Canım ellerine sağlık harika bir ta
ne aldım sevgiler...

FİLİZ'CE dedi ki...

simite bayılırım zaten..görüntü süper,çok beğendim.ellerinize sağlık..

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

tam zamanında yetiştin...bir yerde görmüştüm...ama bir türlü o siteyi bulamamıştım...simitlerinden aldım bir tane...en kısa zamanda deniyeceğim canım...ellerine sağlık...

mutfaktelaşı dedi ki...

tarifin yayında ellerine sağlık canım.bugün istemeden ve elde olmayan sebeplerden dolayıı tarifleri yayımlamakta geciktim malesef.Pazar akşamına kadar ev sahibi benim yeni tariflerini de bekliyorum sevgiler.
simitler harika görünüyor.su yerine süt koysak nasııl olur acaba

Birsel ve İrem dedi ki...

Arkadaşlar güzel yorumlarınız için çok teşekkür ediyorum. Su yerine süt ve yağ konularak yapılan bir simit tarifini daha önce yayınlamıştım, pastane simidi gibi oluyor ve bayatlamıyor. Bu tarifin özelliği ise su ve pekmezli olması, tadı sokak simidine çok benziyor, pekmez olduğu için de biraz daha esmer görünüyor ve pekmez tadı daha çok hissediliyor. Sevgiler.

rümeysaninrüyasi dedi ki...

canım sabah bu satte çayımın yanında hiçde fena olmazdı ellerine sağlık harika gözüküyor sevgiler

Adsız dedi ki...

haftasonu kahvaltıları için harika bir lezzet olmuş.
ellerine sağlık