Disable Copy And Past

20 Şubat 2009 Cuma

Tavuklu Cordon Bleu


Malzemeler :
Kişi sayısı kadar tavuk biftek
biftekle aynı sayıda dana jambon (Ben hindi pastırma kullandım.)
yeteri kadar kaşar dilimi
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
tuz, karabiber
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Tavuk bifteklerin üzerine tuz ve karabiber serpilir. Üzerine önce bir dilim dana jambon (pastırma), sonra da bir dilim kaşar peyniri yerleştirilir. Kenarları kapatılarak rulo şeklinde sarılır. Alüminyum folyo ile sıkıca sarılır. Kaynayan suda 10-15 dakika pişirilir. Alüminyum folyo çıkartılarak biftekler soğumaya bırakılır. Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa bulanarak kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine alınarak fazla yağları süzülür. Yanında patates kızartması ve kızarmış soğan halkalarıyla servis yapılır.
Afiyet olsun.

3 yorum:

Unknown dedi ki...

Harika ya canım maşallah hızına yetişemiyorum ellerine sağlık sevgiler...

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

harikasın canım vallaa... coşmussun...tavuklun, tuzlu tek lokmalıklar...çok güzel olmuşlar...ellerine sağlık....iyi haftasonu dileğiyle....

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Bu tabaktakilerin her biri çok özel göründü gözüme. Mmmmm. Gece gece yine iştahım açıldıııı.Ellerine sağlık:)