Malzemeler :
5 adet kare milföy hamuru
Kurabiyer için;
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzerine;
pudra şekeri
vişne reçeli taneleri
Yapılışı :
Kurabiye için verilen malzeme karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur merdane ile açılır ve şekilli bir kalıpla kesilir. Milföy hamurları merdane ile biraz inceltilir. Kurabiyelere şekil verilen kalıpla milföy hamurlarından parçalar kesilir. Kurabiye hamurlarının üzerine yumurta akı sürülerek (Hamura koyduğum yumurta akından biraz ayırdım.) milföy hamurları yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler hefifçe pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir, reçel taneleriyle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
8 yorum:
Canısı bende eskiden zongulda'ğa bağlı kurucaşileyi bilirim.Şimdi Bartı'na bağlı...
Tabi doğma büyüme buralıyım...
Tekrar katıldığın için teşekkürler tarifde muhteşem olmuş bu arada ellerine sağlık.
Sevgilerimle Sevinç.
ohhh bahar havaya degil mutkfaklara sofralara daha erken gelmiş emegine salık canım.
Süper bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler...
MERHABA BENIM SOYADIMDA KARAGOZ KAYSERILIYIM SADECE BI BENZERLIK SANIRIM
hızına yetişemiyorum...harika şeyler yapıyorsun canım...ellerine sağlık...güzel bir hafta sonu diliyorum...
merhaba canım güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim ziyaretine geldim harika görünüyor kurabiyeler ellerine sağlık
çok hoş bir görüntü olmuş. eminim lezzetide öyledir.
ellerine sağlık..
GUNAYDIN KUS YUVANIZI YAPTIM BAYILDIM ELLERINIZE SAGLIK BI BAKIN SIZINKI KADAR GUZEL OLMADI AMA
Yorum Gönder