Disable Copy And Past

27 Şubat 2009 Cuma

Milföylü Kurabiye (P.D.Ç.S.E. 37)


Malzemeler :
5 adet kare milföy hamuru
Kurabiyer için;
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı pudra şekeri
1/2 paket vanilya
1 tutam tuz
1 yumurtanın akı
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
Üzerine;
pudra şekeri
vişne reçeli taneleri
Yapılışı :
Kurabiye için verilen malzeme karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Hamur merdane ile açılır ve şekilli bir kalıpla kesilir. Milföy hamurları merdane ile biraz inceltilir. Kurabiyelere şekil verilen kalıpla milföy hamurlarından parçalar kesilir. Kurabiye hamurlarının üzerine yumurta akı sürülerek (Hamura koyduğum yumurta akından biraz ayırdım.) milföy hamurları yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında milföyler hefifçe pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) pişirilir. Kurabiyeler soğuyunca üzerine pudra şekeri elenir, reçel taneleriyle süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Canısı bende eskiden zongulda'ğa bağlı kurucaşileyi bilirim.Şimdi Bartı'na bağlı...
Tabi doğma büyüme buralıyım...
Tekrar katıldığın için teşekkürler tarifde muhteşem olmuş bu arada ellerine sağlık.
Sevgilerimle Sevinç.

karamel mutfak dedi ki...

ohhh bahar havaya degil mutkfaklara sofralara daha erken gelmiş emegine salık canım.

Unknown dedi ki...

Süper bir lezzet ellerine sağlık canım sevgiler...

Işıl dedi ki...

MERHABA BENIM SOYADIMDA KARAGOZ KAYSERILIYIM SADECE BI BENZERLIK SANIRIM

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

hızına yetişemiyorum...harika şeyler yapıyorsun canım...ellerine sağlık...güzel bir hafta sonu diliyorum...

harosa dedi ki...

merhaba canım güzel bir hafta sonu geçirmeni dilerim ziyaretine geldim harika görünüyor kurabiyeler ellerine sağlık

Adsız dedi ki...

çok hoş bir görüntü olmuş. eminim lezzetide öyledir.
ellerine sağlık..

Işıl dedi ki...

GUNAYDIN KUS YUVANIZI YAPTIM BAYILDIM ELLERINIZE SAGLIK BI BAKIN SIZINKI KADAR GUZEL OLMADI AMA