Disable Copy And Past

26 Şubat 2009 Perşembe

İrmik Tatlılı Pasta (P.D.Ç.S.E. 37)


Bu pastayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği'nin 37. evsahibesi http://sevincceden.blogcu.com/ arkadaşımıza sevgilerimle beraber gönderiyor, daveti için çok teşekkür ediyorum.
Malzemeler :
Pandispanya için;
1 paket dr. Oetker pandispanya karışımı
4 adet yumurta
5-6 yemek kaşığı su
2,5 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Islatmak için;
1 su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı tozşeker ya da
süt
İç kreması;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı tozşeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı taneli portakal reçeli
1 paket labne peyniri
Arasına;
portakal reçeli taneleri
2 yemek kaşığı damla çikolata
Üzerine;
1 paket (80 gr.) bitter çikolata
1 paket ahududu ve çilekli hazır meyveli sos
file fıstık
Yapılışı :
Pandispanya paketin üzerindeki tarife göre hazırlanıp, yağlı kağıt serilmiş dikdörtgen ya da kare bir tepside pişirilir. Soğuyunca pandispanyadan parçalar kesilir ve baton kek kalıbının dibine ve yanlarına döşenir. Üzerini kapatmak için bir parçası kenara ayrılır. Toz şeker ve su karıştırılarak şurup hazırlanır. (Ben sütle ıslattım.) Kek parçaları şurupla ıslatılır.
Bir tencereye süt, irmik, portakal kabuğu rendesi ve portakal reçeli alınarak, tencere ocağa yerleştirilir. Sürekli karıştırılarak, muhallebiden daha koyu bir kıvamda olacak şekilde pişirilir. Ocaktan alınıp, labne peyniri eklenir ve mikser ile çırpılır. Ilık hale gelince yarısı kalıptaki kek parçalarının üzerine dökülür. Reçel taneleri ve damla çikolata serpilip, kalan kremayla üzeri kapatılır. Ayrılan kek parçası ile üzeri örtülür. Streç filme sarılıp, buzdolabında bir süre bekletilir. Ters çevrilerek kalıptan çıkarılır. Üzerine benmari yöntemiyle eritilen çikolata sürülür. Onun üzerine paketin üzerindeki tarife göre hazırlanan ve soğutulan meyveli sos gezdirilir. File fıstıkla süslenip, dilimlenerek servis yapılır. Dilimleri portakal reçeli ile süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun.

12 yorum:

Unknown dedi ki...

Aman Allahım canım harikasın elleri
ne sağlık sımsıcak sevgiler bir dilim aldım...

Adsız dedi ki...

Çok güzel görünüyor ellerine sağlık ama merak ettiğim keserken dağılma olmuyormu?görüşmek üzere sevgiler..

Adsız dedi ki...

Nefis bir tatlı olmuş görüntü harika tadı dahada güzeldir denemek isterim ellerine sağlık...
etkinliğe katılımından dolayı çok teşekkür ederim canım...

RENKLİ KURABİYELER- ZÜLBİYE dedi ki...

ellelerine sağlık çok lezzetli görünüyor.
sevgilerimle,

Esra'nın Mutfağı dedi ki...

Vay beee. Harika bir görüntü harika bir fikirrr.Muhteşem.
Ellerine sağlık.

Adsız dedi ki...

ellerine saglik canim
sunumu cok deyisik ve guzel
size afiyet olsun
sevgiler...

www.yenitadlar.blogcu.com

GELİNCİK MUTFAK dedi ki...

ellerine sağlık canım...görüntü ve tat müthiş...kolay gelsin...

Mutfaknotlari dedi ki...

ay ayyy elerine sağlık nasıl güzel olmuş

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Deneme listeme aldım. Çok güzel görünüyor. Ellerine sağlık...

Adsız dedi ki...

pasta harika olmuş görüntüye bayıldım ellerine sağlık canım hoşcakal

harosa dedi ki...

tarifler için teşekkürler canım güzel bir hafta sonu dilerim harika görünüor bu pasta

hanife dedi ki...

çok değişik çok güzel bir tarif olmuş eline sağlık müsadenle izlemeye alıyorum sevgilerimle