İstenilen miktarda dilimlenmiş hellim peyniri
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı su
yarım çay kaşığı pulbiber
yarım çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı galeta unu
1 tutam tuz
Kızartmak için;
sıvıyağ
Yapılışı :
Hellim peyniri dilimlenerek ya da küp şeklinde doğranarak bir süre tuzunun gitmesi için suda bekletilir. Yumurta, un, galeta unu, pulbiber, karabiber, tuz ve su çukur bir kaba alınır, mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Peynirler hazırlanan sosa batırılıp, kızgın yağda kızartılır. İsteğe göre akdeniz yeşillikleri ile servis yapılır.
Afiyet olsun.
4 yorum:
Canım hiç yapmadım hellim peyniri
kızartmasını o kadar iştah açıcı bir sunum yapmışsın ki ilk fırsatta
deniycem ellerine sağlık,altta ekmekte sıcacık duruyor sevgiler...
Hellim peynirini sık sık kızartıyorum. Herşeye yakışıyor sanki, ya da ben çok sevdiğimden bana öyle geliyor. Ellerine sağlık muhteşem bir tabak..
helal sana arkadaşım...çok güzel şeyler yapıyorsun...bende bunu kaşar peynirle yapıyorum...hellim peyniri ilede denemek isterim...ellerine sağlık canım...kolay gelsin...
Ben sosa batırmadan direk kızartıyorum. Bir de böyle deneyeceğim. Sevgiler...
Yorum Gönder