Herkesin bildiği klasik bir tarif. Ben genelde içine yumurta koymadan yaparım. İçine garnitür yerine patates püresi de konulabilir.
Malzemeler :
750 gr. dana kıyma
1 adet rendelenmiş soğan
5 dilim bayat ekmek
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kimyon
2 çay kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
İçine;
1 su bardağı havuç, patates ve bezelye garnitürü (Kendiniz de haşlayarak hazırlayabilisiniz.)
3 adet katı pişmiş yumurta
2 adet haşlanmış bütün havuç
Yapılışı :
Kıyma derin bir kaba alınır. Yumurta sarısı hariç tüm malzeme eklenerek iyice özleşinceye kadar yoğrulur ve yaklaşık 2 saat buzdolabında bekletilir. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine köfte harcı alınır ve elle bastırılarak dikdörtgen şeklinde açılır. Ortasına garnitür yayılır. Yumurta ve havuçlar bütün olarak yerleştirilir. Kıymanın kenarları ortaya toplanarak rulo haline getirilir. Üzerine yumurta sarısı sürülerek, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir. Pişerken tepside biriken yağa 1 yemek kaşığı salça eklenip, sos hazırlanır. Köfte dilimlenerek üzerine salçalı sos gezdirilir ve servis yapılır. İsteğe bağlı yanına patates püresi ya da garnitür eklenebilir.
Afiyet olsun.
5 yorum:
Aman Allahım ne kadar güzel bir sunum ve lezzet.Ellerine sağlık canım sevgiler...
hızına yetişmek mümkün değil...çok hamaratsın canım...bende bir aralar dalyan köfte yapıyordum...epeydir yapmadım...senin sayende belki yaparım...ellerine sağlık...
O kadar şık ve o kadar lezzetli bir görümü var ki, ellerine sağlık...
IYI GECELER CANIM BEN H0Ç YAPMADIM BU YEMEGI AMA EN KISA ZAMANDA DENIYCEM TARIF IÇIN TESEKKÜR
çok sevdiğim bir köfte çeşidi ben içine yumurta koymuyorum evdekiler yemiyor çünkü..
görüntü süper tadıda öyledir sen yaparsında güzel olmaz mı...ellerine sağlık canım
Yorum Gönder