Disable Copy And Past
24 Haziran 2011 Cuma
20 Haziran 2011 Pazartesi
Modanisa
Modanisa modern ve muhafazakar hanımların giyim ihtiyaçları düşünülerek hazırlanmış; harika bir moda-alışveriş sitesi. İnternet üzerinden yapacağınız siparişlerinizde kapıda ödeme ve koşulsuz değişim/iade garantisi seçenekleri sunuluyor. Başörtülü hanımların Türkiye'de bulamadıkları bazı özel ürünleri ithal ederek hanımlara uygun koşullarda sunuyor. Ben ilk siparişimi verdim bile, buyrun sitedeki ürünleri beraber inceleyelim, belki arayıp bulamadığınız bir ürün size bir "tık" ötededir:))
Her ne kadar bir moda tanıtım organizasyonuna katılsak da bir yemek blogcusu, her zaman yemek blogcusudur:)) Malta Köşkü'nde o kadar çeşitli ve güzel yemekler vardı ki, tadına bakamadıklarımızı da fotoğraflarla görüntülemeye çalıştık. Bu etkinlik sayesinde uzun zamandır gitmediğim Yıldız Parkı'da da gitmiş oldum. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın.
3 Haziran 2011 Cuma
Labneli Fasulye Salatası
Pınar Labne meşhurlar yarışması için tarif araştırırken bu salataya rastlamış ve çok merak etmiştim. Dün akşam birden aklıma geldi, yaptım ve çok beğendim. Ölçülerini kendime göre değiştirdim, siz kişi sayısına göre ayarlayabilirsiniz. Gün sofralarına değişik bir salata tarifi arayanlara tavsiye ederim.
Malzemeler :
300 gr. taze fasulye
2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi
5-6 adet kornişon turşu
1 tutam dereotu
1 paket labne peyniri
1 yemek kaşığı mayonez
tuz
Yapılışı :
Fasulyeler ayıklanıp, yıkanır ve minik minik doğranır. Kaynar suya atılarak yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülerek soğumaya bırakılır. Geniş bir kaseye alınıp; küp doğranmış kornişon, ince kıyılmış dereotu, mısır, labne peyniri, mayonez ve tuz eklenip karıştırılır. Salata tabağına alınıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
2 Haziran 2011 Perşembe
Fındıklı Kolay İrmik Helvası ve Hayırlı Kandiller
Malzemeler :
1 su bardağı irmik
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su (1 su bardağı su, 1 su bardağı süt de kullanabilirsiniz, süt yoktu, ben koymadım.)
100 gr. tereyağı
1 su bardağı iri çekilmiş fındık
Yapılışı :
Toz şeker ve su bir tencereye alınarak kaynatılır. İrmik ve fındık geniş bir tencerede sürekli karıştırılarak 5 dakika kavrulur. Tereyağı eklenip bir süre daha kavrulur. Kaynar şerbet eklenip, kısık ateşte kapağı kapalı olarak pişmeye bırakılır. Suyunu çekince ocak kapatılır ve demlenmesi için bekletilir. Sıcak ya da ılık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
Nohutlu Semizotu Salatası
Malzemeler :
1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 demet semizotu
7-8 adet çeri domates
1-2 adet körpe salatalık
1 adet kuru soğan
1 adet çarliston biber
tuz, sumak, kırmızı pulbiber
zeytinyağı, elma sirkesi
Yapılışı :
Semizotları suda bekletilip, iyice yıkanır, yaprakları ayrılır. (Saplarını yemekte kullanabilirsiniz.) Çeri domatesler dörde bölünür, salatalık küp şeklinde doğranır. Biberler çekirdek kısımları çıkarılıp ince, kuru soğan piyazlık doğranır. Semizotu hariç bütün malzemeler bir kapta harmanlanır. Semizotları servisten hemen önce salataya eklenir, hafifçe karıştırlır.
Afiyet olsun.
1 Haziran 2011 Çarşamba
Maş Fasulyesi Salatası
2-3 kök taze soğan
1 tutam maydanoz
2-3 adet közlenmiş kırmızı biber (konserve kullandım)
pulbiber, sumak
1 çay bardağı kırılmış ceviz içi
Sos için;
limon suyu
zeytinyağı
tuz
nar ekşisi
Yapılışı :
Maş fasulyesi bir gece önceden ıslatılır. Suyu dökülüp, tencereye takrar su eklenerek diriliğini kaybetmeyecek şekilde haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya bırakılır. Yeşillikler ince kıyılır, közlenmiş biberler küp şeklinde doğranır. Maş fasulyesi geniş bir kapta yeşillikler ve baharatlarla harmanlanır. Sos malzemeleri birlikte çırpılarak hazırlanır ve salataya dökülür, karıştırılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
30 Mayıs 2011 Pazartesi
Labneli Bulgur Salatası
Malzemeler :
1 kase bulgur
1 kase sulu yoğurt
1 paket labne
1 adet dolmalık sarı biber
1 adet dolmalık kırmızı biber
1 kase bezelye (haşlanmış)
6-7 adet kornişon turşu
birkaç dal dereotu, maydanoz
1/2 su bardağın iri kırılmış ceviz
birkaç kaşık yoğurt (gerekirse)
1-2 diş ezilmiş sarımsak
Üzerine,
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber.
Yapılışı :
İnce bulgur ve sulu yoğurt karıştırılarak bulgur şişinceye kadar bekletilir. (Bir gece önceden yapılabilir.)
Dolmalık biberler küp şeklinde doğranıp, çok az sıvı yağda sote yapılıp soğutulur. Bulgurlu karışıma sote yapılmış biberler, minik doğranmış kornişon turşu, haşlanmış bezelye, ince kıyılmış dereotu-maydanoz, ceviz, ezilmiş sarımsak, tuz ve labne peyniri eklenerek karıştırılır. Gerekirse birkaç kaşık yoğurt eklenir. (Yoğurt yerine 2. bir paket labne de kullanılabilir.) Hazırlanan salata servis tabağına alınır.Sıvı yağ ve toz kırmızı biber bir tavada kızdırılıp salatanın üzerine gezdirilir, servis yapılır.
Afiyet olsun.
27 Mayıs 2011 Cuma
Denizbörülcesi Salatası (Yoğurtlu)
Daha önce yayınladığım denizbörülcesi salatasını yoğurtlu olarak denedim, her iki şekilde de nefis bir salata.
Malzemeler :
2 demet denizbörülcesi
1 kase yoğurt
1 diş ezilmiş sarımsak
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Yapılışı :
Deniz börülceleri sirkeli suda bekletilip yıkanır. Kaynar suya atılarak diriliklerini kaybetmeyecek şekilde haşlanır ve sıcak sudan çıkarılarak soğuk suya tutulur. Sap kısımların tutulup sıyrılarak kılçıkları ayıklanır, salata tabağına yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Sıvı yağda kızdırılmış toz kırmızı biber gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Afiyet olsun.
26 Mayıs 2011 Perşembe
Pirpirim (Semizotu) Aşı
Malzemeler :
500 gr. pirpirim (semizotu) (2 demet kullandım)
1 tane iri ya da 2 tane küçük kuru soğan
500 gr. pirpirim (semizotu) (2 demet kullandım)
1 tane iri ya da 2 tane küçük kuru soğan
2-3 adet domates
2 adet çarliston biber
1,5 çay bardağı haşlanmış börülce (Karnıkara)1,5 çay bardağı haşlanmış nohut
1,5 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
8-10 diş sarımsak
1,5 çay bardağı haşlanmış börülce (Karnıkara)1,5 çay bardağı haşlanmış nohut
1,5 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
1 çay bardağı bulgur
8-10 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası (1 kutu Tamek bibercik kullandım, domates salçasına gerek kalmadı)
1 yemek kaşığı domates salçası
750 ml su
tuz, sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi yada 1 limonun suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
750 ml su
tuz, sıvı yağ
3-4 yemek kaşığı nar ekşisi yada 1 limonun suyu
Yapılışı :
Semizotu suda bekletilip, iyice yıkanır ve yemeklik doğranır.
Bir tencereye sıvıyağ alınıp ısıtılır ve yemeklik doğranmış soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Doğranmış biber de eklenip kavurmaya devam edilir. Kabukları soyularak küp doğranmış domatesler tencereye eklenir, domates eriyinceye kadar pişirilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Semizotu eklenip, semizotu sönünceye kadar pişirilir ve su eklenir. Haşlanmış bakliyatlar, ezilmiş sarımsak ve son olarak üzerine bulgur eklenip pişmeye bırakılır. Bulgur yumuşayınca tuzu ayarlanıp, ocak kaptılır. Limon suyu ya da nar ekşisi eklenir. (Ben ikisini de kullandım.)
Afiyet olsun.
25 Mayıs 2011 Çarşamba
Ispanaklı Mantar Dolması
Mantarlı bir salata yapmayı planlamıştım; mantarların iri olduğunu görünce aklıma mantar dolması yapmak geldi. Buzdolabını karıştırdım; ıspanak, haşlanmış mısır ve dolmalık renkli biberler buldum ve ortaya böyle bir tarif çıktı. Ben çok beğendim; ana yemek olarak da yapılabilir, ızgara biftek, vb. yanında da servis edilebilir.
Malzemeler :
1 kg. iri mantar
250 gr. kadar yıkanmış ıspanak
1 adet kuru soğan
1-2 diş sarımsak
1 adet kırmızı dolmalık biber
1 adet sarı dolmalık biber
2-3 yemek kaşığı haşlanmış mısır tanesi (konserve)
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
tereyağı
tuz
kaşar peyniri
Yapılışı :
Mantarlar iyice yıkanıp, limonlu suda bekletilir. Kağıt havlu ile kurulanıp, sap kısımları kopartılarak fırın kabına dizilir ve üstlerine birer çimdik tereyağı yerleştirilerek fırında 20 dakika kadar pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğan sıvı yağda pembeleştirilir. Küp doğranmış biberler ve sarımsak eklenip kavrulur. (Mantar kökleri de ilave edilebilir, ben köklerini de fırında pişirdim.)Biberler yumuşayınca doğranmış ıspanak eklenip bir süre daha karıştırılarak pişirilir. Tuzu ayarlanıp ocak kapatılır. Mısır taneleri eklenip karıştırılır. Hazırlanan ıspanaklı harç kaşık yardımıyla mantarlara doldurulur. Üzerine kaşar dilimi yerleştirilip tekrar fırına verilir. Kaşar eriyip, hafifçe kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Küçük boy mantarları ve mantar saplarını artan ıspanaklı harçla karıştırıp minik güveç kaplarına doldurdum, üzerine de kaşar peyniri yerleştirip, pişirdim. Mantarlar küçük olunca bu şekilde de yapılabilir.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)