Malzemeler :
Püre için;
500 gr. taze patates
1 adet yumurta sarısı
1 çay bardağı kaşar peyniri rendesi
tuz
Güller için;
500 gr. minik boy patates
2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
karabiber, tuz
Yapılışı:
Patatesler haşlanır; kabukları soyulup çatalla ezilir. Biraz ılınınca yumurta sarısı, kaşar rendesi ve tuz eklenip karıştırılır, yağlanmış muffin kalıplarına paylaştırılır. (Kalıptan çıkarmak biraz zor oldu, kalıpların içine muffin kağıdı koymanızı tavsiye ederim.)
Minik patateslerin kabukları soyulur ve incecik dilimlenir. (Dilimleyici rende kullanabilirsiniz) Tuz, yağ ve karabiberle harmanlanır. Patatesler bükülebilir yumuşaklığa ulaştığında 5-6 patates hafifçe birbirinin üzerine gelecek şekilde yan yana dizilir ve rulo yapılıp patates püresinin ortasına yerleştirilir. Kalan patates dilimleri ortadaki rulonun etrafına dizilerek gül şekli tamamlanır. 180 derece fırında yaklaşık 45 dakika, patatesler kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.