Tarif Oktay Usta'dan...
Malzemeler :
250gr oda sıcaklığında margarin
1 çay bar sıvıyağ
4-5 yemek kaşığı pudra şekeri
4-5 yemek kaşığı buğday nişastası
1 paket vanilya
Aldığı kadar un (4-4,5 su bardağı)
üzerine elemek için;
pudra şekeri
Yapılışı :
Margarin, sıvıyağ, pudra şekeri bir kaba alınıp iyice yoğrulur. Üzerine
nişasta ve vanilya eklenip karıştırılır. Un yavaş yavaş eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. Hamurdan portakal büyüklüğünde bir parça koparılıp kalınca bir rulo yapılır, üzerine çatalla çizik atılıp verev şekilde kesilir.Yağlı
kağıt serilmiş tepsiye dizilip buzdolabında 5-10 dakika bekletilir. 160 derece fırında
beyaz kalacak şekilde pişirilir. Fırından alınca üzerine bolca pudra şekeri
elenir. (Ben hamurun yarısına iri dövülmüş ceviz ekledim, merdane ile açıp bardağın ağzıyla keserek ay şekli verdim.)Afiyet olsun.
1 yorum:
Ben cevizlisinden alayım,nefis olmuş..Ellerinize sağlık..
Yorum Gönder