Disable Copy And Past

3 Temmuz 2012 Salı

Komili ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’





  
Sanal dünyanın lezzet ustaları Komili için yarıştık!
Komili Sızma ve Riviera zeytinyağlarının kullanıldığı ve yemek blogger’ları arasında düzenlenen ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’ sonuçlandı. Aralarında ünlü şeflerin de bulunduğu jüri üyelerinin blogger’ların özgün tariflerine puan verdiği yarışmada 8 finalist arasından ‘Vişneli Marul Sarması’ ile birinciliği kazandım ve bu tarifimle Kenwood Mutfak Şefi ve Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nın sahibi oldum. 

İlk defa bu tarz bir yarışmaya katıldım; her yarışmaya kazanmak için girilir ama benim için EKS'de ve böyle güzel bir organizasyonda yer almak zaten büyük ödüldü. Yarışma için verilen süreyi duyunca "Eyvah, bu sürede bu yemek yetişmez" diye düşündüm, EKS mutfağa ilk defa gittiğim ve mutfak düzenini bilmediğim için çeşitli aksilikler yaşadım. Sonuç olarak yemeğimi tamamlayıp jüriye sunabildim. Jürinin açıkladığı sonuç benim için çok tatlı bir sürpriz oldu.Yarışmaya katılan diğer blogger arkadaşlarımın tarifleri de çok güzel ve başarılıydı ama şans benden yanaydı:)) 
Komili ve EKS'ye çok teşekkür ediyorum; güzel ve lezzetli organizasyonlarda tekrar birlikte olmak dileğiyle.....






 
Tüketicileri zeytinyağı çeşitleri, özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmeyi misyon edinen Komili, ‘Sızma’ ve ‘Riviera’ zeytinyağlarının kullanıldığı bir yemek yarışması düzenledi. Blogger’ların özgün tarifleriyle katıldığı yarışmada en yaratıcı bulunan 8 tarifin sahibi final için EKS Mutfak Akademisi’nde birincilik için yarıştı. 
İki aşamada düzenlenen yarışmada, yemek blogger’ları önce Komili zeytinyağlarıyla hazırladıkları özgün tarifleri jüri üyeleriyle paylaştılar. Jüri bu tarifler arasından en yaratıcı olan 8 tanesini ön elemeyle belirleyerek, sahiplerini EKS Mutfak Akademisi’ne davet etti. Yemek blogger’ları bu kez de tariflerini jüri önünde hazırladılar. Komili zeytinyağlarıyla yapılan özel lezzetleri jüri üyeleri tattıktan sonra da yarışmanın birincisi belli oldu.
Yarışmada blogger’ların tariflerini Türkiye’nin tanınmış şefleri Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölüm Başkanı Şef Esat Özata, BTA Mutfak Koordinatörü Zeki Kara, Sait Halim Paşa Executive Chef’i Oktay Özgün ve EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp Kemal Sevinç ile Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı değerlendirdi. Tarifler arasında ‘Babaganuş Üzerinde Zeytinyağlı Enginar Dolması’, ‘Zeytin Ezmeli Kurabiye’, ‘Mısır Yatağında Tavuklu Pazı Sarması’, ‘Zeytinyağlı Biberli Enginar Dolması’, ‘Patlıcan Sarması, ‘Sütte Levrek Güveç ve ‘Beyaz Çikolata Muslu Şeftalili Tart’ gibi yeni lezzetler yer aldı.
Komili Hakkında
Türkiye’nin en eski markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda Ailesi’ne 2008 Kasım ayında katılan Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Egenin en  iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Ana Gıda Hakkında
Anadolu Grubu bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçek yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor. Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın (1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda, zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda, 2008 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği üyeleri arasında yapılan değerlendirmede 3. firma oldu.



19 Haziran 2012 Salı

Bosch Çevre Kulübü 1 Yaş Kutlaması



Cumartesi günü kızımla beraber çok eğlendiğimiz, harika bir organizasyona katıldık. Bosch Ev Aletler'i ve Capitol Ogilvy PR Worldwide Turkey'den Çimen Alganer'e davetleri için çok teşekkür ediyorum. Kızımla birlikte davetli olduğum firma etkinliklerine katılmak benim için ayrı keyif ve anne-kız olarak davet eden firmalar benim için ayrı değerli:))

Bosch Çevre Kulübü birinci yaşını
yüzlerce çocuk ve ailenin katılımıyla kutladı

Doğa dostu teknolojilerinin yanı sıra çevre ve eğitimodaklı sosyal sorumluluk çalışmaları ile doğal kaynaklarımızı koruyan vesürdürülebilir bir yaşamı destekleyen Bosch Ev Aletleri’nin çevre bilincinesahip nesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamak hedefiyle hizmete açtığıBosch Çevre Kulübü web sitesi, birinci yaşını,
16 Haziran’da Bahar Country’de, çok özel bir doğumgünü etkinliği ile kutladı.
Sitenin Minikleri, Yıldızları ve aileleri ile birlikteyüz kişinin üzerinde bir katılımla gerçekleşen kutlamada, davetliler, hafızaoyunu, bayrak yarışı, zıpzıp, ev boyama, gibi birbirinden  keyifli vesürprizli aktivitelere katıldı, eğlenceyi doyasıya yaşadı. Saksılara çiçek ektive çevre ağacına yapraktan çevreci dileklerini astı

“Yaşam için teknoloji” sloganıyla sadece günlükyaşamımızı değil, geleceğimizi de iyileştiren teknolojiler sunan Bosch EvAletleri, geleceğe karşı sorumluluğunun bilinci ve doğa dostu nesilleryetiştirilmesine katkıda bulunmak hedefi ile geçen yıl 5 Haziran Dünya ÇevreGünü’nde hizmete açtığı www.bosch-cevrekulubu.com web sitesinin birinci yaşını,özel bir doğum günü etkinliği ile kutladı. Kutlama, 16 Haziran Cumartesi günü 12.00- 17.00 saatleri arasında, Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer’in ev sahipliğinde, Boğaz’ın en güzel yeri SarıyerBahçeköy mevkiindeki Bahar Country’de gerçekleşti. Hafıza oyunundanbayrak yarışına, zıpzıptan ev boyamaya, kadar hem çocuklar hem de yetişkinlereözel pek çok keyifli ve sürprizli aktivitelerle dolu doğum gününe, Bosch ÇevreKulübü web sitesinin Minikler’i, Yıldızlar’ı ve aileleri ile birlikte yüzkişinin üzerinde bir katılım oldu. Minik çevreciler, aileleri ile birlikte saksılaraçiçek ekti ve çevre ağacına yapraktan çevreci dileklerini astı.


Bir yılda 120 binin üzerinde ziyaretçi sayısına ulaştı, hedef milyonlar
Bosch Çevre Kulübü’nün birinciyaş kutlamasında yaptığı açılış konuşmasında, gelecek nesillerin çevreyeduyarlı bireyler olarak yetişmesi adına sorumluluğunun bilincinde bir markaolduklarını vurgulayan Bosch Ev AletleriPazarlama Müdürü Neylan Süer “Bosch Ev Aletleri olarak, çevre bilincine sahipnesiller yetiştirilmesine daha çok katkı sağlamak hedefiyle kurduğumuz BoschÇevre Kulübü web sitemiz, yayın hayatına, geçtiğimiz yıl, 5 Haziran Dünya ÇevreGünü gibi son derece anlamlı bir günde merhaba dedi. Web sitemizin, bugün,birinci yaşını dolduruyor olmasından büyük mutluluk duyuyoruz. 4 – 7 yaş grubuMinikler ve 8 – 13 yaş grubu Yıldızlar kategorileri olmak üzere iki kategorideyayın yapan web sitemiz, sadece bir yılda, toplam olarak 120’nin üzerindeziyaretçi sayısına ulaştı. Çocuklarımızın, çevreye duyarlı bireyler olarakyetişmesine katkı sağlamak için eğlendirirken öğretme yöntemini kullanıyoruz. Hedefimizmilyonlara ulaşmak” dedi.

Minikler, “orman, deniz, şehir ve tarım” temaları ile çevreyi öğreniyor
Bosch Çevre Kulübü web sitesinin,orman, deniz, şehir ve tarım olmak üzere dört ana temadan oluşan ve 4 – 7 yaşgrubu çocuklara hitap eden Minikler kategorisinde, her temada, çevre ile ilgilifarklı bir konu işleniyor. Özel animasyonlar eşliğinde sesli olarak aktarılankonular, birbirinden farklı hikayeler, öğretici şiirler, haber ve oyunlarladaha da güçlendiriliyor.

Yıldızlar, öğreniyor,eğleniyor, sosyalleşiyor
Bosch Çevre Kulübü websitesinin 8 - 13 yaş grubundaki çocuklara ve gençlere özel içeriklegeliştirdiği Yıldızlar kategorisi, doğa,kültür-sanat, uzay, spor gibi birçok konuda yalnızca bilgi vermekle kalmayıp,oyunlar ve eğlenceli uygulamalarla ziyaretçilerinin keyifli vakit geçirmelerinisağlıyor. Son derece interaktif ve kullanıcı dostu olarak tasarlanankategoride, Yıldızlar, özel forum alanından mesajlaşmaya, arkadaşlık sisteminden görsel ve metiniçerikleri eklemeye ve site muhabirliğine yükselmeye kadar pek çok özelliktenfaydalanabiliyor.

Danışma Kurulu ile bilinçlibir çevre kulübü
Bosch Çevre Kulübü web sitesine kendi alanlarında uzman bir danışma kurulu destekveriyor. Sitenin danışma kurulu üyeleri arasında, EKOIQ Genel Yayın Yönetmeni Barış Doğru, REC (Bölgesel ÇevreMerkezi) Türkiye Direktör YardımcısıKerem Okumuş, Günışığı KitaplığıYayın Yönetmeni Mine Soysal, MarmaraÜniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı ve Grafik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nazan Erkmen, Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer ve Prof. Dr. SabihaPaktuna Keskin Uzman Ekibi yer alıyor.

Bosch Ev Aletleri, çevre ve eğitim için 2002’den buyana çalışıyor
2002 yılında Deniz Temiz Turmepa işbirliğiyle gelecekkuşaklara temiz ve yaşanılabilir bir dünya bırakmak için çevre çalışmalarınadestek veren Bosch Ev Aletleri, aynı yıldan bu yana da Türkiye EğitimGönüllüleri Vakfı ile Ateşböceği Gezici Öğrenim Birimi projesini yürütüyor.Sürdürülebilir kalkınmaya ve çevre eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan YeşilKutu Çevre Eğitimi Projesi’ni, 2008 yılından bu yana hem maddi hem de maneviolarak destekliyor. Proje kapsamında 2011 yıl sonu itibariyle toplamda yaklaşık11 bin öğretmen ve 1 milyonu aşkın öğrenciye ulaşıldı. Bosch Ev Aletleri’ninaynı yıl hayata geçirdiği bir diğer çevre ve eğitim odaklı kurumsal sosyalsorumluluk projesi ise Bosch Çevre Çocuk Tiyatrosu. Tiyatronun evrensel dilinikullanarak, çevre konusunda bilinçli bireyler yaratılmasına katkıda bulunmayıhedefleyen proje kapsamında bugüne kadar iki farklı oyun ile toplamda 40 biniaşkın çocuğa çevre koruma bilinci, doğa ve hayvan sevgisi aşılandı.

15 Haziran 2012 Cuma

Marine Enginar Salatası




Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
200 gr. kültür mantarı
200 gr. brokoli
2 adet kapya biber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
limon suyu
zeytinyağı
tuz

Yapılışı :
Enginar çanakları limonlu-tuzlu suda yumuşarıncaya kadar haşlanır, soğumaya bırakılır. Mantar temizlenip limonlu suda haşlanır, süzülür. Havuç jülyen usulü doğranır, brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve havuçla birlikte buharda haşlanır. Kapya biberler küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar tuzla ezilir, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılarak sos hazırlanır. Bütün sebzeler sos ile harmanlanıp 2-3 saat bekletilir. Enginar çanakları servis tabağına alınır, üzerine sebzeler doldurulur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.

Yuva Maya Ziyareti

 Geçtiğimiz günlerde Yuva Maya'nın misafiri olduk; FAM'da (Fırıncılık Araştırma Merkezi) pişirdik-yedik, öğrendik, eğlendik, harika vakit geçirdik. Kendilerine çok teşekkür ediyorum.
 Kapıdan girer-girmez aldığımız mis kokuları takip ederek Fatma Hanım'ın bizler için hazırladığı nefis ötesi kruvasanlara ulaştık:)) Tarifi  http://yuvamaya.com.tr/icerik/hamur-isi-tarifler/kruasan_59.aspx. da var. Uygun bir zamanda denemeyi düşünüyorum ama becerebilir miyim, bilmiyorum. Fatma Hanım'ın ellerine sağlık.
 Yuva Maya'nın yeni çıkan ürünü Yuva Yüksek Lifli Diyet Ekmek Karışımı ile Vejetaryen Pizza, Yüksek Lifli Diyet Ekmek, Galeta, Akdeniz Ekmeği ve Zeytinli Ekmek gibi evde kolayca yapılabilen hijyenik, sağlıklı ekmek ve farklı tarifler yaptık ve afiyetle yedik. Yiyemediğimizi de paket yaptık:))



 Bunlar FAM'da çalışan ustaların test amaçlı yaptıkları ekmekler...
Fatma Hanım'dan ekmek hamuruna şekil verme ve bıçak atma teknikleri öğrendik. Siz de böyle etkinliklere katılmak istiyorsanız Yuva Maya'nın Facebook sayfasını takip edebilirsiniz. Tekrar teşekkürler Yuva Maya, yeniden görüşmek dileğiyle:)) Diğer katılımcı arkadaşlarla yaptığımız lezzetlerin tariflerini en kısa zamanda paylaşacağım.

13 Haziran 2012 Çarşamba

Frambuaz Soslu Cheesecake



.
 
Malzemeler :
2 paket burçak bisküvi
100 gr. yumuşak margarin (Becel kullandım.)
400 gr. labne
3 adet yumurta
1 paket krema(200 ml)
Yarım su bardağı toz şeker
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya
1 limonun rendelenmiş kabuğu
Sosu için:
1 su bardağı frambuaz
1 su bardağı vişne suyu
4-5 yemek kaşığı toz şeker
1-2 tatlı kaşığı nişasta
2 adet tane karanfil
1 adet çubuk tarçın

Yapılışı:
Burçak bisküviler rondodan geçirilip un haline getirilir. Margarin ve ceviz eklenip
karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş kelepçeli kalıba dökülür.Bastırarak
kenarlarından 1 cm yüksekte olacak şekilde kalıba yayılır, buzdolabına
kaldırılır.
Suyu süzülmüş labne peyniri derin bir kaba alınır, şeker ile karıştırılır.
Krema eklenip karıştırmaya devam edilir. Yumurtalar tek tek eklenerek tekrar
karıştırılır. Un, nişasta, vanilya ve limon kabuğunu da eklenip karıştırılır.
Buzdolabındanki kalıp alınır ve karışım üzerine dökülür. Üzerindeki hava
kabarcıkları gidinceye kadar karışım kaşıkla düzeltilir. 160 derece fırında
kapağını hiç açmadan üzeri hafif pembeleşene kadar pişirilir. (25 dakika
yeterli) Fırın kapağı açılmadan soğuyuncaya kadar bekletilir. Buzdolabına kaldırılarak 1 gece
bekletilir.
Sos için; malzemeler bir tencereye alınıp kısık ateşte pişirilir. Süzgeçten geçirilip soğumaya bırakılır.
Servis sırasında cheesecake'in üzerine frambuaz sos dökülür.
 
Afiyet olsun.

7 Haziran 2012 Perşembe

Üzümlü ve Cevizli Çay Kurabiyesi




Kızımın okul pikniği için yaptığım kurabiyeler. Tarifini bir yemek dergisinin ekinden aldım, sanırım Lezzet dergisiydi. Arkadaşlarım çok beğendiği için tarifi hemen paylaşıyorum. Belki tembelliğim geçer de bekleyen tarifleri de ekleyebilirim:))

Malzemeler:
125 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 adet yumurta
8 yemek kaşığı toz şeker
1 avuç kuru üzüm
1 avuş iri kırılmış ceviz
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
aldığı kadar un (3,5-4 su bardağı)

Yapılışı :
Yumurta sarısını biri hariç bütün malzeme yoğurma kabına alınıp karıştırılır. Aldığı kadar un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Hamurdan parçalar kopartılıp istenilen bir kurabiye şekli verilir. (Ben kalın çubuk şeklinde yuvarlayıp, verev şekilde kestim.)  Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizik yapılır. 160-170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

Afiyet olsun.




24 Mayıs 2012 Perşembe

Zeytinyağlı Browni



Dün akşama doğru kan şekerim iyice düşünce kek pişirmeye karar vermiştim ki facebook'ta sevgili Yasemin (http://www.hayatintakendisi.com/) çikolatalı cevizli bir tarifinin fotoğrafını yayınladı, canımızı çektirdi. Ben de Bahar Hanım'ın (http://cafeportakal.blogspot.com) önerisiyle Tijen Aktay'ın (http://lezzetibol.com) tarifini eve gider gitmez denedim. Ben beğendim, bakalım biraz sonra ikram edeceğim arkadaşlarımdan da aynı beğenileri alacakmı:))

Malzemeler :
3 adet yumurta
2/3 su bardağı toz şeker
80 ml zeytinyağı (ayçiçek yağı kullandım)
70 gr un (yaklaşık 2/3 su bardağı)
120 gr bitter çikolata
1/2 su bardağı kakao
1 paket vanilin
2/3 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi
40 gr kırılmış bitter çikolata

Yapılışı :
Bitter çikolata benmari usulü eritilir. Üzerine 80 ml. zeytinyağı eklenip karıştırılır ve ılımaya bırakılır. Ilıyan malzemenin üzerine 1 yumurta kırılıp mikser ile 2 dk çırpılır. Diğer yumurtalarıteker teker ilave edilip malzeme kabarana kadar çırpılır. Toz şeker eklenir. Şeker karıştıktan sonra un, kakao ve vanilya elenerek malzemeye eklenir ve spatula ile karıştırılır. Ceviz ve bitter çikolata da ilave edilip karıştırılır. Yağlı kağıt serilmiş veya yağlanmış dikdörtgen/ kare fırın kabına (en küçük boy kare Borcam tepsi kullandım)malzeme dökülüp yayılır. Önceden ısıtılmamış 150- 160 derecelik fırında 20-25 dk pişirilir. Ilıdıktan sonra dilimlenerek servis yapılır. 
Not: Brownieyi fazla pişirmemeye dikkat edin. Aksi taktirde çok sert olur.

Afiyet olsun.

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Girit Kabağı Dolması (Etli)



Malzemeler :
1 kg Girit kabağı
9-10 yemek kaşığı pirinç
200 gr. kıyma
1 adt kuru soğan
tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı pulbiber
1tutam maydanoz
1 + 1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Yıkanmış kabakların sap kısımları kapak olacak şekilde kesilir ve içleri oyulur. Kabukları alacalı olarak kazınır.Soğan ve maydanoz ince ince kıyılır; yıkanmış-süzülmüş pirinç, kıyma, 1 tatlı kaşığı salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla bir kaba alınıp yoğrulur. Hazırlanan iç malzeme kabaklara paylaştırılır, kesilen kabak parçası ile üstleri kapatılır. Kabaklar tencereye dizilir, salça su ile inceltilip kabakların üzerine dökülür, biraz yağ gezdirilip, tuz serpilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında yoğurt ile sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kiraz Yaprağı Sarması (Köftesi)




Malatya yöresine ait bu yemeği uzun zamandır denemek istiyordum; İstanbul'da kiraz yaprağını bulmak kısmı biraz maceralı oldu ama.... :))Nihayet bu lezzetin de tadına bakabildim. Yağmurlu bir havada kızımın okulunda gördüğüm bir ağacı kiraz zannettim, güvenlikçi de beni doğrulayınca izin alıp yaprak topladım. Sonra işyerinde "kiraz yaprağı mı, değil mi" tartışmalarından kiraz yaprağı olmadığı sonucuna vardık. Neyse ki iş arkadaşlarım öğle tatilinde benim için çevreyi dolaşıp bazı apartman bahçelerinde kiraz yaprağı bulup topladılar, yoksa ben bu hızla köye bile giderdim:)) Malatyalıların yaptığını belki tutmaz ama ben birkaç blogcu arkadaşımın tariflerini harmanlayarak yaptım ve beğendim. Bana göre normal dolma içi ile de kiraz yaprakları nefis olur, hatta zeytinyağlı olarak pişirip vişne tanesi eklemeyi düşünüyorum, tabii kiraz yaprağını tekrar bulunca:)) Aynı yemek; ayva yaprağı, dut yaprağı ve fasulye yaprağı ile de yapılabiliyormuş. Ben de memleketteki annemi arayıp bütün yapraklardan toplattım, annem de haşlayıp dondurucuya koydu. Kısmet olursa yaz tatilinde onlarla da bu yemeği deneyeceğim. Umarım gittiğim zaman kabak çiçeği de bulma şansım olur.

Malzemeler:
1 su bardağı yarma (1 su bardağı kısırlık bulgur + 2 yemek kaşığı un kullandım)
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, kuru nane (baharatları kendim ekledim)
1 adet yumurta (akı harcına, sarısı sosuna kullanılacak)
1,5-2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
erik ekşisi (Kullanmadım, biraz limon suyu eklenebilir.)
2-3 adet kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası ya da toz kırmızı biber
1 çay bardağına yakın sıvı yağ
yeterince taze ya da salamura kiraz yaprağı

Yapılışı :
Taze kiraz yaprakları 3-4 dakika haşlanıp soğuk suya tutulur.
Yarma (bulgur) sıcak su ile ıslatılıp 1 saat bekletilir. İçine yumurta akı, tuz, baharatlar ve aldığı kadar su eklenip iyice yoğrulur. (Kısırlık bulgur kullanılacaksa un eklenir)
Kiraz yaprağının sapları kopartılıp temiz bir zemine serilir, sapının olduğu kısmına bulgur hamurundan fındık büyüklüğünde parça kopartılıp yerleştirilir ve kenarları katlanmadan, açık olarak rulo şeklinde, sıkıca sarılır. Hazırlanan sarmalar bir tencereye sıkı şekilde dizilir, üzerine çıkacak kadar su eklenir, tuz serpilir, sarmaların açılmaması için üzerine bir tabak kapatılır ve 20-25 dakika kısık ateşte pişirilir.
Başka bir tencerede yoğurt, yumurta sarısı, un ve erik ekşisi karıştırılıp kaynayıncaya kadar karıştırılır. Hazırlanan yoğurt sosu sarmaların olduğu tencereye dökülür ve bir süre daha pişirilir.
Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur, biber salçası ya da toz biber eklenip ocaktan alınır. Sarmalar tabağa alınır ve üzerine kavrulmuş soğan dökülerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

21 Mayıs 2012 Pazartesi

Persil Jel Expert Basın Lansmanı

Çamaşırda temizliğin uzmanı, Alman devi Henkel, yeni nesil deterjanı Persil Expert jel’i, marka yüzü Pınar Altuğ Atacan’ın katılımı ile gerçekleşen bir lansman organizasyonu ile tanıttı. 16 Mayıs 2012 Çarşamba günü, İstanbul / Ortaköy Feriye’de gerçekleşen organizasyonda Pınar Altuğ Atacan’ın rol aldığı Persil Expert Jel reklam filminin gösterimi yapılırken ürünün yeni formülünün gelişmiş leke çıkarma özelliği de bir sunum ile tanıtıldı.

Lansman,  Henkel Çamaşır ve Ev Bakım Ürünleri Pazarlama Direktörü Didem Şekerel Erdoğan’ın açılış konuşması ile başladı. Didem Şekerel Erdoğan, 2010 senesinde lansmanı yapılan Persil Jel ile Türk tüketicilerini sıvı çamaşır deterjanı ile tanıştırdıklarını, bu adımla birlikte pazarın dinamiklerini değiştirdiklerini ve Persil markasının gücüne güç kattıklarını belirtti. Hedeflerinin Türkiye’deki sıvı deterjan kullanımını çok daha yüksek seviyelere çıkartmak olduğunu açıkladı.

 Daha sonra Persil Ürün Müdürü Beçhan Sayıner, genel marka tanıtımı ile birlikte ürün sunumunu gerçekleştirdi. Beçhan Sayıner, Henkel olarak Persil markasına çok önem verdiklerini ve tüketicilerin tüm ihtiyaçları doğrultusunda Persil markasını sürekli yenilediklerini ve iyileştirdiklerini belirtti. Sunumda Persil Expert Jel’in, daha güçlü bir yıkama performansı için özel geliştirilmiş enzimler içerdiği, yeni formülün leke çıkarıcı kapsüller ve enzimler ile çikolata, reçel ve meyve lekeleri başta olmak üzere çamaşırdaki lekelerde üstün performans gösterdiği anlatıldı. Reklam filminin gösterimi sonrası söz alan Pınar Altuğ Atacan ise uzun süredir kullandığı Persil markasının yüzü olmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade ederken, çamaşırda lekesiz temizliğin ustası Persil Expert Jel’in, titiz hanımlar için en doğru seçim olduğunu söyledi.


Lezzet tarifleri üzerine gerçekleştirdiği TV programları ile tanınan Elif Korkmazel de çikolatalı fondü workshop’u ile organizasyona tat kattı.