Disable Copy And Past

23 Mayıs 2012 Çarşamba

Girit Kabağı Dolması (Etli)



Malzemeler :
1 kg Girit kabağı
9-10 yemek kaşığı pirinç
200 gr. kıyma
1 adt kuru soğan
tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı pulbiber
1tutam maydanoz
1 + 1 tatlı kaşığı domates salçası
3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Yapılışı :
Yıkanmış kabakların sap kısımları kapak olacak şekilde kesilir ve içleri oyulur. Kabukları alacalı olarak kazınır.Soğan ve maydanoz ince ince kıyılır; yıkanmış-süzülmüş pirinç, kıyma, 1 tatlı kaşığı salça, sıvı yağ, tuz ve baharatlarla bir kaba alınıp yoğrulur. Hazırlanan iç malzeme kabaklara paylaştırılır, kesilen kabak parçası ile üstleri kapatılır. Kabaklar tencereye dizilir, salça su ile inceltilip kabakların üzerine dökülür, biraz yağ gezdirilip, tuz serpilir. Pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Yanında yoğurt ile sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

9 yorum:

Mutfak Dili dedi ki...

Eline saglik olsun. BU kabaklarin goruntusune bayiliyorum..
Hele de yaninda yogurt olunca.
Cok lezzetli gozukuyor. Cam ekran olmasa alirdim da..

miyase dedi ki...

bloglarda görüp beğeniyorum ama hiç yapmadım artık denemenin vakti geldi:)ellerine sağlık...

TuruncuTatlar dedi ki...

ellerine sağlık nefis görünüyor;)

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Pek severim bu tombik kabakları, Ellerine sağlık, dolma nefis görünüyor.

u.aydin dedi ki...

ellerine saglik hayatim.tombik tombik.patlican da varya hani boyle...lezzetine doyum olmaz simdi bu dolmanin,sevgilerle.

Burcu Kayhan dedi ki...

Merhaba,
Dolmalar şahane görünüyor,ellerinize sağlık.Sevgilerimle:)

herşey tadında dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK
ÇOK ŞİRİN BU KABAKLAR
HARİKA GÖRÜNÜYOR
SEVGİLER;))

ÖZGURME dedi ki...

Harikaaa

lezzettabağı dedi ki...

Merhabalar, bu kabağın dolmasına bayılıyorum. bizde normalde hiç kıymalı dolma yapılmamasına rağmen kabakta özellikle kıymalı olması çok lezzet katıyor. elinize sağlık. kocaman sevgiler ve iyi hafta sonları..