Disable Copy And Past
15 Haziran 2012 Cuma
Marine Enginar Salatası
Malzemeler:
4 adet temizlenmiş enginar
200 gr. kültür mantarı
200 gr. brokoli
2 adet kapya biber
1 adet havuç
2 diş sarımsak
limon suyu
zeytinyağı
tuz
Yapılışı :
Enginar çanakları limonlu-tuzlu suda yumuşarıncaya kadar haşlanır, soğumaya bırakılır. Mantar temizlenip limonlu suda haşlanır, süzülür. Havuç jülyen usulü doğranır, brokoli yıkanıp çiçeklerine ayrılır ve havuçla birlikte buharda haşlanır. Kapya biberler küp şeklinde doğranır. Sarımsaklar tuzla ezilir, limon suyu ve zeytinyağı ile çırpılarak sos hazırlanır. Bütün sebzeler sos ile harmanlanıp 2-3 saat bekletilir. Enginar çanakları servis tabağına alınır, üzerine sebzeler doldurulur ve servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
BİRSELCİM NE KADAR GÜZEL VE SAĞLIKLI BİR SALATA OLMUŞ ELLERİNE SAĞLIK..SEVGİLER..
Şahane görünüyor canım ellerine sağlık mutlaka denemeliyim sevgiler.. Tarifkolik/Öznur
Sevgili Birsel ve İrem enginara bayılırım. Görünüm harika!!!
Ellerinize sağlık Adana'dan sevgiler, Pırıl.
harika görünüyor ellerinize sağlık:)
Yorum Gönder