Lezzet Dergisi'ndeki tarifi biraz değiştirerek uyguladım. Orjinal tarifte kayısı kullanılmış, ben kuru kayısıyı kek ve kurabiyelerde sevmediğim için kuru erik kullandım ve biraz da damla çikolata ekledim. Bir kısmını şekil verdikten sonra pudra şekerine buladım; bu halini daha çok beğendim, denemenizi tavsiye ederim:))
Malzemeler :
2 su bardağı hindistan cevizi
1 su bardağı toz fındık
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı küp doğranmış kuru erik ( orjinal tarifte kuru kayısı)
1 kahve fincanı damla çikolata (Ben ekledim)
1 yemek kaşığı kakao
3 adet yumurta akı
Ayrıca;
pudra şekeri
Yapılışı :
Bütün malzeme geniş bir kapta iyice karıştırılır. Dondurma kaşığı ile parçalar kopartılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ya da benim yaptığım gibi ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır ve pudra şekerine bulanıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170-180 derece fırında 15-20 dakika üzerleri hafif çatlayıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.