Eve giderken pastanelerden duyduğum mahlep kokusu, eve gittiğimde de açık camlardan gelen komşuların pişirdiği simit kokularına daha fazla dayanamayıp hemen işe koyuldum ve kısa sürede bu simitleri yaptım.
Malzemeler :
250 gr. oda sıcaklığında tereyağı ya da margarin
1,5 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurta (sarısı içine, akı üzerine)
1 yemek kaşığı pudra şekeri
2 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1,5 tatlı kaşığı mahlep
1 paker kabartma tozu
aldığı kadar un
Üzerine;
susam
Yapılılşı :
Hamur için verilen malzemeler geniş bir kaba alınır ve aldığı kadar un eklenip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan küçük parçalar kopartılıp yuvarlanarak şerit yapılır ve simit şekli verilir. Hazırlanan simitler önce yumurta akına, sonra susama batırılarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece fırında susamlar iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.