Disable Copy And Past

18 Şubat 2009 Çarşamba

Galeta Unlu Poğaça


Malzemeler :
250 gr. margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 adet yumurtanın akı
1 paket kabartma tozu
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
İç malzeme için;
3 adet patates
tuz, karabiber ve pulbiber
Üzerine;
1 adet yumurtanın sarısı
1 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Patatesler bir tencereye alınarak, bol suda haşlanır. Kabukları soyularak, çatalla iyice ezilir. Üzerine tuz, karabiber ve pulbiber eklenip, karıştırılır.
Oda sıcaklığındaki margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı, un ve tuz yoğurma kabında karıştırılarak, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğrulur. Hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartılır ve yuvarlanır. Her bir parça elde açılıp, içine patatesli karışımdan yerleştirilerek kapatılır ve yuvarlanır. Üzerlerine çırpılmış yumurta sarısı sürülüp, galeta ununa bulanır. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika, üzerleri renk alana kadar pişirilir. Ilık servis yapılır.
Afiyet olsun.

17 Şubat 2009 Salı

Yarım Ay Kurabiyeler (P.D.Ç.S.E. 36)

Tarifini buradan aldım. Harika bir kurabiye. Mutfak terazim olmadığı için beni biraz uğraştırdı ama sonuç güzel oldu.

Malzemeler :
180 gr. un
100 gr. margarin
70 gr. toz şeker (Ben biraz da pudra şekeri ekledim.)
100 gr. un haline getirilmiş badem
100 gr. iri dövülmüş fındık
2 çay kaşığı tarçın (1 çay kaşığı koydum.)
1 adet yumurta
1 adet yumurtanın sarısı

Süslemek için;
150 gr. kuvertür çikolata

Yapılışı :
Bütün malzemeler bir kabın içinde karıştırılıp, iyice yoğrulur. Streç filme sarılıp buzdolabında 1 saat bekletilir. Hamur hafifçe unlanmış bir tezgahın üzerinde tekrar yoğrulur ve küçük parçalar kopartılıp, şerit haline getirilip yarım ay şekli verilir. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde (yaklaşık 12 dakika) pişirilir. Kuvertür çikolata benmari yöntemiyle eritilir. Kurabiye uçları eritilmiş çikolataya batırılır ve tekrar yağlı kağıt üzerine yerleştirilir. Kurabiyeler, çikolata donunca servis yapılır.

Afiyet olsun.

Damla Çikolatalı Kurabiye (P.D.Ç.S.E: 36)

Malzemeler :
125 gr. margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı damla çikolata
aldığı kadar un

Yapılışı :
Margarin, sıvı yağ ve pudra şekeri karıştırılır. Vanilya, kabartma tozu ve un eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlanır. Damla çikolata hamur fazla yoğrulmadan hamurla karıştırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp, elde yuvarlanır ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kurabiyeler hafifçe pembeleşinceye kadar pişirilir.

Afiyet olsun.

16 Şubat 2009 Pazartesi

Damla Çikolatalı Muffin

Malzemeler :
2 adet yumurta
4 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı sıvı yağ
2 kahve fincanı yoğurt
6 kahve fincanı un
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı damla çikolata

Üzerine;
2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yapılışı :
Yumurtalar ve toz şeker çukur bir kaba alınır. Mikser yardımıyla şeker iyice eriyinceye kadar çırpılır. Yoğurt ve sıvı yağ eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve kakao birlikte elenerek karışıma ilave edilir ve pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar mikserle çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım muffin kaplarına paylaştırılır. Üzerlerine damla çikolata yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında içleri kuruyuncaya kadar pişirilir. Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Bulgurlu Cevizli Börek (P.D.Ç.S.E. 36)


Bu Börekleri de mutfaktelaşı arkadaşımızın ev sahipliğinde devam eden Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'ya gönderiyorum.

Malzemeler :
500gr. kıyma
2 adet soğan
1/2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tutam maydanoz
1,5 yemek kaşığı sıvı yağ
4 adet yufka
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvı yağ
Üzerine;
2 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı :
Bulgur bir kaba alınır ve üzerine çıkacak kadar kaynar su dökülür. Üzeri kapatılarak kabarması için bekletilir. Yemeklik doğranmış soğanlar sıvı yağda pembeleştirilir. Kıyma eklenerek, kıyma suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. 1 Tatlı kaşığı biber salçası, tuz ve baharatlar eklenip, karıştırılır ve ocak kapatılır. Kıymalı harç ılık hale gelince bulgur, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır.
Yufkalar temiz bir zemine serilir. Önce (+) şeklinde kesilir, sonra her parça 3'e bölünerek her bir yufkadan 12 adet üçgen parça elde edilir. Yufkalara fırça ile sıvı yağ ve su karışımı sürülür. Geniş kenarına iç malzemeden bolca yerleştirilir. Kenarları içe katlanarak rulo şeklinde sarılır. Bütün yufkalar bitinceye kadar işleme devam edilir. Hazırlanan börekler önce çırpılmış yumurta akına, sonra galeta ununa bulanarak yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir.
Not: Börekleri isterseniz; sıvıyağ-su karışımı sürmeden sarabilir ve sıvı yağda kızartabilirsiniz.
Afiyet olsun.

15 Şubat 2009 Pazar

Ödülüm...


Alkım arkadaşım beni en sevilen blog ödülüne layık görmüş, kendisine bu ödül için çoook teşekkür ediyorum. Bu ödülün 3 kuralı varmış:
1.Sana ödül veren arkadaşının linkini vermek,
2.Ödül verdiğin 7 arkadaşın linkini vermek,
3.Bu arkadaşlarını haberdar etmek


Emeğini ortaya koyarak blog açan ve sürdüren herkes bu ödülü hak ediyor. Ödülü tüm arkadaşlara gönderiyorum. Ancak kural gereği 7 arkadaşımı seçmem gerekiyor.



Benim ödül verdiklerim:


1. kelebekli saniyeler


2. Hülya'nın mutfağı


3. hobisepeti


4. hayatın ta kendisi


5.gelincikmutfak


6.huysuz balığın önerileri


7.kütüphanecininmutfağı


Arkadaşlarımı ödüllerini almaları için bekliyorum.


13 Şubat 2009 Cuma

Frambuaz ve Çilekli Pasta

Profiterollü pasta dan kalan pandispanya katını değerlendirmek için uydurduğum pasta. İki katlı pandispanya ile arasına krema ve meyve yerleştirilerek yapılırsa eminim daha güzel olur.

Malzemeler :
1 adet hazır pandispanya katı
1 kase frambuaz
1 kase çilek
1 çay bardağı süt
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
Kreması için;
1,5 su bardağı süt
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı toz şeker
1/2 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Üzerine;
1/2 poşet kremşanti
1/2 su bardağı soğuk süt
Yapılışı :
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pandispanya ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Hazırlanan krema pastanın üzerine yayılır. Frambuaz taneleri yıldız şeklinde pastanın ortasına dizilir. Kremşanti sütle çırpılarak hazırlanır ve krema torbasına doldurularak yıldız şeklinin etrafına boşluk kalmayacak şekilde sıkılır. Pastanın kenarları dilimlenmiş çilekle süslenir, bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

Profiterollü Pasta (P.D.Ç.S.E. 36)


Bu pastayı Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 36'nın ev sahibesi mutfaktelaşı arkadaşımıza gönderiyor, kendisine kolaylıklar diliyorum.

Tarifini buradan aldım, ufak tefek değişiklikler yaptım.

Malzemeler :
Hazır pastabanların bir parçası
profiterol topları (yapılışı için lütfen tıklayın.)
1 su bardağı süt
portakal kabuğu rendesi
Kreması için;
3 su bardağı süt
3 çorba kaşığı un
3 çorba kaşığı şeker
1 paket labne peyniri
1 paket krema sertleştirici
Sosu için;
100 ml. krema
80 gr. Bitter çikolata
Yapılışı:
Sütün içine portakal kabukları rendelenir ve bekletilir. Sonra süt süzülerek pastaban iki taraflı ıslatılır.Krema için olan malzemelerden; süt, un ve şeker pişirilir. Sonra içine labne peyniri ve krema sertleştirici eklenip çırpılır. Bir kısmı pastabanın üzerine sürülür. Geri kalanı profiterollerin içlerine doldurulur. Profiteroller pastabanın üzerine dizildikten sonra kalan krema ile üzerleri kaplanır. Krema küçük bir cezvede kaynatılır. Çikolata parçalara bölünerek kremanın içine atılır ve eritilir. Ilık hale gelince pastanın üzerine gezdirilir. Pastanın üzeri fıstıkla süslenebilir.
Afiyet olsun.

11 Şubat 2009 Çarşamba

Karamelli Kabak Tatlısı


Malzemeler :
2 su bardağı toz şeker
1,5 kg. balkabağı

Karamel için;
200 ml. krema
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su

Süslemek için;
ceviz

Yapılışı :
Kabak soyulup, yeşil kısımları ve çekirdekleri çıkartılarak dilimlenir. Üzerine toz şeker gezdirilip, kapağı kapatılır ve bir gece bekletilir. Tencere ocağa alınarak orta ateşte kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Toz şeker bir tavaya alınır, kısık ateş üzerinde karıştırılarak eritilir. Şeker eriyip karamel rengini alınca tava ocaktan alınır ve su eklenir. Tava tekrar ocağa oturtulur ve katılaşan karamel çözülene kadar kısık ateşte tutulur. Krema eklenip 1-2 dakika daha pişirilip, ocaktan akınır. Ilık hale gelince kabakların üzerine gezdirilir. Kabakların üzeri cevizle süslenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

10 Şubat 2009 Salı

MİMLENMİŞİM...


filizcelezzetler arkadaşım beni mimlemiş, biraz gecikmeli olarak cevaplıyor ve kendisine çok teşekkür ediyorum.


Oyunun kuralları şöyle....


1. Yakınınızda bulunan ilk kitabı elinize alın,

2. 161. sayfayı açın,
3. 5. cümleyi bulun,

4. blog sayfanıza yazın.

5. En güzel cümle veya en güzel kitabı seçmeyin! sadece en yakınınızda bulunan ilk kitabı alın.


Cevaplıyorum:

Kitap adı: 8. Gün

Yazarı : Glenn Meade

161. sayfa, 5. cümle : "Ortadoğu'daki birliklerimizin birden yok olmasını beklemiyordur mutlaka."
Ben de;
arkadaşlarımı mimledim..İsterlerse cevaplandırabilirler..