Disable Copy And Past

11 Ekim 2008 Cumartesi

P.D.Ç.S.E. 27 - 6.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ

http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler




Tarif no : 95
Tarif adı : Kadayıflı Muhallebi
Gönderen arkadaşım : http://sevinclimutfaklar.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
400 gr kadayıf
1 çay bardağı şeker
50 gr margarin
1 su bardağı fındık
Muhallebisi için ;
1 lt süt
1 su bardağı şeker
6 yemek kaşığı un
1 sade paket kremşanti
Yapılışı :
Öncelikte 1 poşet kremşantiyi 1 bardak soğuk suyla çırpıp buzluğa kaldırın,
Daha sonra muhallebisi için süt, şeker ve unu iyice çırptıktan sonra muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin ve soğumaya bırakın, soğuturken de baş bağlamaması için arasıra karıştırın,
Kadayıfları ince ince didikleyin, ocakta genişçe bir tavanın içinde yağ ve şekerle birlikte rengi iyice kızarana dek kavurun bu işlem yaklaşık yarım saat sürüyor ve sonrasında fındığıda ilave edip biraz daha kavurduktan sonra ocaktan alıp, soğumaya bırakın.
Kremşanti sertleşince iyice soğumuş olan muhallebiyle pürüssüz hale gelinceye kadar karıştırın,
Püf noktası hem muhallebi hemde kadayıfın iyice soğmuş olması yoksa kadayıflar yumuşar ve hamur olur.
Muhallebiyi dökeceğiniz tepsiyi ıslattıktan sonra muhallebinin yarısını tepsiye yayın ve yine soğumuş olan kadayıfın yarısını üzerine yayın kalan muhallebiyide üzerine dökün ve en son olarak kalan kadayıfıda yaydıktan sonra buzdolabına iyice soğutun ve servis edin.




Tarif no : 94
Tarif adı : Hurma Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://elmaninkabugu.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


malzemeler:
1 sanayağı erimiş
1 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 tutam tuz
1 su bardağı fındık kırığı
un
şerbet:
3 subardağı şeker
2,5 subardağı su
1-2 damla limonsuyu
1 vanilya
yapılışı:
Sanayağı,sıvıyağı,yumurta ve tuz karıştırılır.Fındık eklenir, un vanilya ve kabartma tozu eklenerek iyice yoğrulur.Hamur oldukça katı olmalıdır. Yoksa şerbet döküldüğünde dağılır.
Hamurdan ceviz kadar parçalar koparılır tepsiye dizilir 180 derecede üzeri açık kahverengi olacak şekilde pişirilir.
Tatlı pişirken 3 bardak şeker ile 2,5 bardak su 10 dakika kaynatılır 1-2 damla limon suyu damlatılıp 5 dakika daha kaynatılır.
Altını söndürünce 1vanilya eklenip iyice karıştırılır.Ilımaya bırakılır.
Fırından çıkan talılar 5 dakika dinlendirilip üzerine ılık şerbet dökülür
En az 2 saat mümkünse 1 gece buzdolabında dinlendirilir.
Şimdiden afiyet olsun



Tarif no : 93
Tarif adı : Profiterol
Gönderen arkadaşım : http://nurmutfakta.blogcu.com/Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

malzemeler:
2 su bardağı su
yarım paket margarin
4 yumurta
6 çorba kaşığı un
kreması için:
yarım kilo süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
sos için:
dr oetker çukulata sos
2 buçuk su bardağı süt
yapılışı:
tencerede suyu kaynatalım içine yağı koyarak eritelim ateşten alıp unu eleyerek azar azar ilave edelim ve karıştıralım biraz pişirip ocağı kapatalım yumurtaları teker teker kırarak içine devamlı karıştıralım.hamuru krema torbası veya tatlı kaşığı ile (ben kaşıkla aldım) tek tek beze halinde dökelim.200 derecedeki önceden ısıtılmış kızgın fırına verelim kabarıp pembeleşince fırını kapatıp soğuyana kadar içinden çıkarmayalım(pişme süresince ve soğuyana kadar fırın kapağını açmayalım.
krema hazırlığı:
krema için bütün malzemeleri tencereye alıp pişirelim koyulaştığında ocaktan alalım.
hamurlar soğuduğunda fırından alalım bir kenarından keserek arasına kremasını koyup servis tabağına alalım.üzerine sosunu dökelim( sos paketin üzerindeki gibi pişirilir)...afiyet olsun.......




Tarif no : 92

Tarif adı : Çarşaf Böreği

Gönderen arkadaşım : http://nurmutfakta.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



hamur için malzemeler:
1 yumurta
1 kilo un
tuz
su
börek içi:
1 kilo ıspanak
300 gr kıyma
4 soğan
50 gr margarin
1 yumurta
yapılışı:
önce içi hazırlayalım margarini tencereye alıp eritelim eridkten sonra yemeklik doğranmış soğan ve kıymayı ekleyip kavuralım biraz kırmızı biber ve tuzunu atalım iyice kavrulduktan sonra ayıklanmış yıkanmış doğranmış ıspanağı içine atıp karıştıralım sonra ocaktan alalım.
hamur:
hamur için unu hamur yoğurma kabına alalım ortasına yumurta ve tuzunu koyalım azar azar su ekleyerek yoğuralım.hamuru 5 bezete ayıralım teker teker tabak büyüklüğünde açıp aralarını yağlayarak(sıvıyağ)üstüste alalımbu bezeleri yine teker teker temiz bir masa örtüsü üzerine alarak elimizle çekiştirerek tepsi büyüklüğünde açalım arasına harcını koyduktan sonra örtünün bir tarafında yuvarlayarak ortaya getirelim örtünün diğer tarafındanda tutarak yine ortaya getirelim rula yaparlım2 rulomuz olmuş oluyor daha sonra bu ruloyu tepsinin tam ortasına alıp kendi ekseninde döndürelim diğer hamurlarıda aynı şekilde yapıp bir önce ki rulonun bitiş yerinden devam ederek çevirelim.en sonunda üzerine bir yumurta sarısı sürüp fırına verelim...afiyet olsun....



Tarif no : 91
Tarif adı : Kümbet Pasta
Gönderen arkadaşım : http://ahsapboyaci.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


malzemeler:


keki için;

4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı şeker
4 su bardğı un
3 yemek kaşığı kakao
1 kabartma tozu
1 vanilya
1 paket kremşanti


kreması için;
1 lt süt
yarım paket margarin
1 su bardağı şeker
1 vanilya
1 su bardağından az un
sosu için ;
birtane hazır çikolata sosu dilerseniz evde kendinizde yapabilirsiniz.



Yapılışı :Ben keki 26 cm çapında kelepçeli tepside pişirdim kek sıcakken 2 ye böldüm çukur bir kaba yrleştirdim daha sonra kremasını için edöküp diğer yarısını kapatıp 1 gece buzdolabında beklettim sabah kaseden ters çevirip yaptığım krem şantiyi sürdüm en sonrada pişirip soğttuğum çikolata sosunu döktüm gerçekten çok güzel bir pasata oldu arakadaşlar afiyet olsun...



Tarif no : 90
Tarif adı : Rende Kek
Gönderen arkadaşım : http://turuncutatlar.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :

Hamuru İçin;

5 Yumurta

1/4 Cup pudra şekeri(Tepeleme bir kahve fincanı)

1 Paket vanilya

1 Paket kabartma tozu

1 Margarin(yumuşak)

3 Su bardağı un(Daha fazlada olabilir)

1 Yemek kaşığı kakao

KREMASI İÇİN:

1 Su bardağı şeker

2 Yemek kaşığı buğday nişastası

ARASI İÇİN:

1 Çay tabağı marmelat ya da tanesiz reçel


YAPILIŞI:

Önce hamurunu hazırlıyoruz. Bunun için önce yumurta sarılarını ve beyazlarını ayırıyoruz.Sarılarla pudra şekerini çırpıyoruz. Sonra margarini, unu, kabartma tozunu ve bir paket vanilyayı ekleyip yoğuruyoruz. Birazcık sert bir hamur olacak. Yaptığımız bu hamuru yarı yarıya önce ikiye bölelim. Sonra böldüğümüz bir yarım hamuruda ikiye bölelim. Yarım olan hamurumuzu yuvarlak bir kalıbın tabanına (kelepçeli olursa çok rahat olur) yayalım.(Kalıbınızın büyüklüğüne göre hamurunuz az ya da çok olabilir onu göz kararı kendiniz ayarlayın) Diğer ikiye böldüğümüz yarım hamurumuzun birine kakaoyu ekleyip yoğuralım.Yani hamurumuzun biri sade biri kakaolu olacak. Sonra bunları buzluğa 15-20 dakikalığına koyalım. Diğer taraftan pastamızın kremasını hazırlayalım. Bunun için ayırdığımız yumurta beyazlarımızı önce bir çimdik tuzla çırpalım. Sonra üzerine bir su bardağı şekeri yavaş yavaş ekleyelim. Ardında da nişasta ve vanilyayı da azar azar ekleyip köpük olana dek beş dakika çırpalım. Marmelat ya da reçelimizi kalıba yaydığımız hamurumuzun üzerine gezdirelim.

Tarif no : 89
Tarif adı : Kıymalı Börek
Gönderen arkadaşım : http://zeytintanesi.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
250 gr. kıyma
1 orta boy soğan
kıymanın yağ oranına göre az sıvıyağ
tuz, karabiber, kırmızı biber
bir tutam maydanoz
2 ad. yufka
YAPILIŞI
Soğanları ince ince kıyalım sıvıyağ ile soteleyelim. Kıymayı ilave edip kavuralım. İçine tuz, karabiber, kırmızı biberi ve maydanozu ekleyelim. İç malzememiz hazır.
Yufkaları ikiye bölüp, içini sıvıyağ ile yağlayalım. Kıymayı yufkanın içine serpiştirelim. Geniş tarafından iki ucunu kıvırarak rulo yapıp, fırın tepsisine U şeklinde yerleştirelim. Üzerine fırça ile hafif yine sıvıyağ sürüp, susam serperek orta hararetli fırında sararana kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Tarif no : 88
Tarif adı : Browni
Gönderen arkadaşım :http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
300 gr. Margarin
6 adet yumurta
2 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı kakao
200 ml. ılık su(kakaoyu eriteceğiz içinde)
2 çay bardağı erimiş bitter çikolata
2 paket kabartma tozu
3 su bardağı un
1 su bardağı kırık ceviz
Az vanilya
ÜZERİ İÇİN:
Çikolata sosu
Hazırlanışı:
Margarini eritelim. Şekeri ilave edip çırpma teli ile çırpalım içine teker teker yumurtaları kırıp yedirelim. Kakaoyu ılık suda eritip karışıma ilave edelim. Benmari usulü erittiğimiz çikolatayı da ilave edelim. Tekrar çırpalım. Un ve kabartma tozunu ilave edelim. Karıştıralım. en son cevizimizi ilave edip tepsimize boşaltalım. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirelim. Pişip pişmediğini anlamak için ilk 20 dakikadan sonra kürdan batırıp kontrol edebiliriz. Çikolata sosunu üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz. Pişen brownimize çikolata sosunu döküyoruz. Afiyet olsun.



Tarif no : 87
Tarif adı : Havuç Salatası
Gönderen arkadaşım : http://sudirem.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 kg. havuç
1 kase yoğurt
2 kaşık mayonez
tuz, sarımsak
1 kaşık sıvıyağ
1 avuç ceviz
Yapılışı:
Havuçlar rendelenir sıvıyağ ile sotelenir.
Soğuyunca yoğurt,sarımsak, mayonez, tuz ve ceviz eklenir.
Karıştırılır üzeri kırmızı biber ile süslenip soğuk servis yapılır.
Afiyet olsun.



Tarif no : 86
Tarif adı : Fasulye Turşusu Kavurması
Gönderen arkadaşım : http://sultansofrasi-leyla.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzeme:
1 kek kasesi fasülye turşusu
4 tane kuru soğan
2 yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı sıvı yağ
1 yemek kaşığı tereyağı
tuz kırmızı pul biber
2 su bardağı ılık su
Yapılışı:
turşuyu sıcak suda pekletip 2,3 kere suyunu değiştirelim
ekşiliği biraz çıksın diye..
soğanları normal yemeklik gibi doğrayıp, sıvı yağda pembeleşene kadar kavuralım tereyağını,salçayıda ekleyip
biraz daha kavuralım
turşunun suyunu avucumuzda sıkıp kavurduğumuz soğanlara
ekleyelim..
2 bardak suyu turşumzun üzerine gezdirip karıştıralım
kaynamaya başlayınca, ateşii biraz kısalım
tuzunu göz kararı koydum çünkü turşu zaten tuzlu oluyo..
biberide ne kadar acı seviyosanız okadar koyun
ben derimki biraz fazla acı olsun daha güzel oluyor
ekmeği şöyle turşumuza batırıp, sonra güzelce ağzınıza götürüp ham yaparsınızz..
gerçekten çok güzel oluyor..
bu yemeğe ister yumurta kıra bilirsiniz , ister patates ekleye bilirsiniz
her ikiside çok güzel oluyor..
yanındada demli çay oldumu tamamdır...
Afiyetler olsun


Tarif no : 85
Tarif adı : Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://sultansofrasi-leyla.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


UN KURABİYESİ
Malzeme:
1 paket tereyağı veya margarin
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı mısır nişastası
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(malzemede yoktu ben ekledim)
aldığı kadar un,kulak memesi yumuşaklığında olacak
Yapılışı:
yağla pudra şekerini biraz yoğurduktan sonra diğer malzemeleri
ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim...
biraz dinlendirip uzun rulolar yapalım.
rulonun kalınlığı, ceviz kalınlığında ama uzun olacak
sonrasında yan yan kesin tepsiye dizelim üzerlerini çatalla şekil verelim.önceden ısıtılmış 170% fırında üzerini kızartmadan pişirelim.
soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serpelim


Tarif no : 84
Tarif adı : İç Pilavlı Tavuk Dolması
Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/ Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :

1 bütün tavuk

1 su bardağı pirinç

60 gr tereyağ

1 tane kuru soğan

1 tane havuç

2 yemek kaşığı dolma fıstığı

2 yemek kaşığı kuş üzümü

1 tutam yeni bahar

1 çay kaşığı şeker

tuz, karabiber

Yapılışı :Tavuğu yıkayıp temizleyin içine ve dışına tuz ve karabiber serpin soğanları soyup kıyın havucu yıkayıp dilimleyintereyağın yarısını tencerede eritin soğan ve fıstıgı kavurun havucu ilave edin pembeleşinceye kadar kavurun pirinci ilave edip kavurmaya devam edin tuz yenibahar şeker 1-5 bardak suyu ilave edin pirinçler suyunu çekene kadar pişirin ocaktan alıp üzerine kağıt havlu ile örtün.Pilavı tavuğun içine doldurup yağlanmış fırın kabına yerleştirin kalan tereyağı küçük kesip tavuğun üzerine serpiştirin kalan suyu ilave edip üzerini alüminyum folyo ile kapatın önceden ısıtılmış 200 derecede 1 saat kadar pişirin...


Tarif no : 83

Tarif adı : Un Kurabiyesi

Gönderen arkadaşım : http://deryayla.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMESİ
1 paket oda sıcaklığında margarin
1 kahve fincanı sıvı yağ
3 çorba kaşığı pudra şekeri
3 çorba kaşığı buğday nişastası
4 su bardağı un

YAPILIŞI
Hamuru yoğuracağımız kaba öncelikle margarin,sıvı yağ ve pudra şekerini alıyoruz.Krema kıvamını alana kadar yoğuruyoruz.Önce nişastayı sonra un'u ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında hamurumuzu yoğuruyoruz.5 dakika buzdolabında bekletiyoruz.Fırın tepsisini yağlayıp kurabiyelerimize şekil veriyoruz.Ben bu sefer bir kısmını yuvarlak bir kısmını ise paralel şekilde yaptım.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20 dakika pişiriyoruz.Servis tabağına aldıktan sonra üzerine pudra şekeri eliyoruz.

Tarif no : 82
Tarif adı : Patates Çanakları
Gönderen arkadaşım :http://murelce.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

malzemeler:
haşlanmış patates
maydonoz
tuz, karabiber, pul biber
zeytinyağı
rendelenmiş havuç
yoğurt

Yapılışı:
Haşlanmış patatesler, kıyılmış maydonoz, tuz, karabiber ve çok az zeytinyağı ile birlikte püre haline getirilir, elde yuvarlanıp ortası oyularak çanak şekli verilip servis tabağına dizilir. Rendelenmiş havuç zeytinyağı ile birlikte biraz kavrulup patateslerin ortalarına konur, sarımsaklı yoğurt ve pul biber ile süslenir.


Tarif no : 81
Tarif adı : Fırında Sütlaç
Gönderen arkadaşım : http://fusununmutfagi.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER :

1 litre süt

1 çay bardağı pirinç

2 yemek kaşığı nişasta

1 su toz şeker

Yapılışı :

Pirinç suyla birlikte haşlanır, haşlanmış pirinçler kaynayan sütün içerisi eklenir ve nişastada bir miktar su ile açılır. Kaynayan sütten biraz alınarak ılıştırılır ve sütün içerisine bir yandan yavaş yavaş dökülerek bir yandan karıştırılır.Toz şekerde eklenerek 5 dakika kadar kaynatılır.Isıya dayanıklı kablara paylaştırılır.Fırın tepsisine biraz su konur sütlaçlar içerisine yerleştirilir 180 derecede ısınmış fırında üzeri kızarıncaya kadar bekletilir.Soğuyunca tercihe göre üzerine dondurma koyarak servis yapabilirsiniz.



Tarif no : 81
Tarif adı : Vişneli Muffin
Gönderen arkadaşım : http://rumeysaninruyasi.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
2 tane yumurta
1 su bardağı toz şeker
yarım su bardağı yoğurt
yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
aldığı kadar un
1 kase vişne reçeli

HAZIRLANIŞI
Yumurta şeker çırpıyoruz, malzemelerin hepsini teker teker karıştırarak reçel hariç kek hamuru hazırlıyoruz. Kalıplarımıza 1 rer kaşık hamur koyuyoruz ve üzerlerine 1 reçel tanesi koyup hepsini bu şekil yapıp pişiriyoruz. Pişen muffinlerimiz ılıyınca üzerlerine 1 rer tatlı kaşığı vişne reçeli gezdiriyoruz, ee afiyetler olsun.

9 Ekim 2008 Perşembe

P.D.Ç.S.E. 27 - 5.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM
6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağımSiz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.



Tarif no : 80
Tarif adı : Çikolatalı Yoğurtlu Kek
Gönderen arkadaşım : http://semaver1.blogspot.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1/2 su bardağı sıvıyağ**
1,5 su bardağı yoğurt(çok katı yoğurt kullanmıyorum)
3 çorba kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı karbonat
1 paket çikolata veya 1 çay bardağı damla çikolata (birazını beyaz çikolata olarak da ekleyebilirsiniz)
vişne
Hazırlanışı: Yumurta ve şeker çırpılır, yağ ve yoğurt eklenir çırpılır. En son elenerek un, kabartma tozu, karbonat ve kakao eklenir, mikserin düşük devrinde çırpılır. Damla çikolata veya doğranmış çikolata eklenir, karıştırılır. Düz bir kalıba dökülür. 170-180 derecede pişirilir.

Notlarım: **Kek harcını hazırlarken yağ olarak erimiş tereyağ ve zeytinyağı karışımı, bazen de sırf zeytinyağı kullanıyorum. Zeytinyağı olarak sızma bazen ağır gelebiliyor, özellikle kakaolu keklerde, bu nedenle riviera kullanıyorum.
*İsterseniz vişne yerine kek harcına 3 kaşık ahududu reçeli ekleyebilirsiniz ya da hiçbirini eklemeden sade yapabilirsiniz.
* Keki pişirmek için mini fırın tepsisi veya 23*32 ölçülerindeki düz bir kalıbı kullanabilirsiniz.Pişirme süresi olarak benim fırınımda 30 dk. yeterli geldi. Pişerken kurumamasına dikkat edelim. Mini fırın tepsisi ile mini fırında pişirdim.
*Çikolatayı benmari usulü eriterek de ekleyebilirsiniz, benim tercihim çikolataların yerken ağza gelmesi, bu nedenle ben eritmeden ekliyorum




Tarif no : 79
Tarif adı : Gül Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://susamcorekotu.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



MALZEMELER
1 su bardağı irmik,
1 su bardağı sıvıyağ,
Yarım su bardağı yoğurt,
Yarım paket oda sıcaklığında margarin,
1 adet yumurta,
1 çorba kaşığı sirke,
Yarım paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
Bir tutam tuz
Güllerin ortasına fındık,
Kırmızı ve yeşil gıda boyası
ŞERBETİ
3,5 su bardağı su
3 su bardağı şeker
İlk olarak şekeri ve suyu kaynatıp şerbeti hazırladım
Diğer yanda hamur malzemelerini karıştırdım,un ve kabartma tozunu da ilave edip kulakmemesi yumuşaklığındaki hamuru elde ettim.
Hamurdan çok küçük bir parçayı yaprak için kalanını ikiye böldüm.
Az olan hamura yeşil gıda boyasını,ikiye böldüğüm parçanın birine de kırmızı gıda boyası koyup hamuru renklendirdim(gıda boyalarını kürdanın ucuyla aldım)işin en zevkli aşaması renklendirme oldu çok eğlendim.
Hamurları merdane ile 2-3mm kalınlığında açtım,çay bardağı ile kestim
6 adet tek yada iki renk hamuru yarıları üstüste gelecek şekilde yan yana koydum,rulo yaptım,ortadan ikiye kestim vee 2 adet gülüm oldu. Yeşil olan hamurdan küçük yapraklar yapıp gülün yanına yapıştırdım.Gülleri tepsiye yerleştirip ortalarına fındık koydum ve 170 derecede pişirdim
Her ikiside ılıkken şerbetini döktüm,her şeyiyle mükemmel oldu,tereddütsüz yapabilirsiniz derim


Tarif no : 78
Tarif adı : Kuşkuyruk
Gönderen arkadaşım : http://hayriye73.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık

hamuru için:
4 bardak un,
1 çay k. tuz,
2 çay kaşığı instant maya,
1 çorba kaşaığı zeytinyağ,
1,5 sb. ılık su ile hamur kulak memesi yumuşaklığında hazırlanır. Daha sonra bezelere ayrılır, oklavayla açılır, içine erimiş tereyağ dökülüp ve bolca şeker atılır, daha sonra yukarıdaki resimlerdeki gibi şekil verilir ve sacta pişirilir.


Tarif no : 77
Tarif adı : Kurabiye
Gnderen arkadaşım : http://renklikurabiyeler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler:
1 kase 250 gr.lık teremyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 vanilya
1 kabartma tozu
3,5 su bardağı un
Zevkinize kalmış ek malzemeler. Ben damla çikolata, tarçın, toz fıstık, hindistan cevizi, meyve şekerlemesi ve süs şeker kullandım.

Hazırlanışı:1: Pudra şekerini, yağı, kabartma tozu ve vanilyayı güzelce karıştırdım.2: Az az dökerek elenmiş unu ekledim. Yumuşak söz dinleyen bir hamur elde ettim.3: Hamurdan göz kararı parçalar kopardım.a: bir hamura yarım çay kaşığı tarçın ekledim kalıpla çiçek şekli verdimb: bir hamura 2 çay kaşığı toz fıstık ekledim kurdale şekli verdimc: bir hamura 2 yemek kaşığı damla çikolata ekledim dağınık parçalar kopardımd: bir hamura meyve şekerlemesi ekledim yuvarlak şekli verdim.e: bir hamuru ufak ufak yuvarladım oralarına fındık koydumf: bir hamura hindistan cevizi ekledim ve parçalar kopararak onlarıda hindistan cevizine kapladım.g: son hamuruda altıgen olarak kesip bir tarafının süs şekerleriyle kapladım.
Sizde istediğiniz şekilde çeşitlendirebilirsiniz.Hazırladığım kurabiyelerimi önceden 170-180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika altları kızarıncaya kadar pişirdim.


Tarif no : 76
Tarif adı : Milföy Hamurlu Patlıcanlı Börek
Gönderen arkadaşım : http://durutarifler.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
3 adet tophane patlıcanı
2 adet orta boy havuç
100 gr kadar beyaz peynir.
1/4 demet maydanoz
15 adet milföy hamuru
1 yumurta sarısı
Süslemek çörek otu, susam veya haşhaş tohumu
Yapılışı:
Patlıcanları fırında közlüyorsunuz. Közlenmiş patlıcanları ince ince kesiyorsunuz.
Havuçları rendeleyip az zeytinyağında soteliyorsunuz. Patlıcanları, elinizle ufaladığınız peyniri, ince ince doğradığınız maydanozu da katıp bir iç malzemesi elde ediyorsunuz.
Bunları yapmadan önce milföy hamurlarını buzluktan indirip açılmaları için yan yana diziyorsunuz.
Milföy hamurlarını merdane ile büyütüyorsunuz. Geniş tarafına patlıcanlı harçtan koyup rulo yapıyorsunuz. Rulonun iki ucunu birleştirip simit gibi yapıp yağlanmış tepsiye diziyorsunuz.
Üstüne yumurta sarısı sürüp , susam , çörek otu veya haşhaş tohumu serpip, 179 derecelik fırında yaklaşık 30 dakika pişiriyorsunuz.




Tarif no : 75
Tarif adı : Civciv Patates Salatası
Gönderen arkadaşım : http://sudirem.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 kilo patates
tuz, karabiber,
2 yemek kaşığı tere yağ
1/2 limon suyu

süsleme için:
maydanoz
havuç
kuş üzümü
Yapılışı:
Patatesleri suya koyup haşlayın.
Sonra içine tuzunu ,biberini,limon suyunu ve tereyağınıda ekleyip ezin, püre haline getirin.
Civcivin başı için,ceviz büyüklüğünde bir parça koparıp yuvarlayın.
Gövdesi içinse mandalina büyüklüğünde püre yeterli olur.
Gövdenin arka tarafını hafif uzatarak kuyruk biçimi verin.
Kuş üzümü ile gözlerini, üçgen kestiğiniz havuç parçalrıylada gagasını oluşturun.
Servis tabağına, ince ince doğranmış maydanozları koyup çimen görüntüsü elde edin.
Civcivleri içine dizin.Afiyet olsun..

Tarif no : 74
Tarif adı : Islak Kek
Gönderen arkadaşım : http://fatmacalezzetler.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


ISLAK KEK



MALZEMELER
3 yumurta
1,5 subardağı şeker
1, 5 subardağı süt
1 su bardağı su
yarım su bardağı sıvıyağ
50 gr margarin
vanilya
kabartma tozu
kakao
aldığı kadar un
üzerine krem şanti


YAPILIŞI
Yumurtayı, şekeri köpürünceye kadar çırpalım. Un ve kabartma tozu hariç diğer malzemeleri ekleyelim. Bu karışımdan 1 su bardağı ayıralım. Un ve kabartma tozunu ekleyip iyice karıştıralım. Karışımı yağlanmış kalıba döküp, batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirelim. Kek fırından çıkınca ayırdığımız 1 su bardağı sıvı karışımı kekin üzerine gezdirelim. Soğuyunca üzerine krem şanti ile süsleyelim.

Tarif no : 73
Tarif adı : Kahke
Gönderen arkadaşım : http://anneminkiziyim.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeleri:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı zeytin yağı
1 su bardağı yoğurt veya süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 fiske tuz
aldığı kadar un
1/2 c.kasigi Mahlep
1 c. kasigi cörek otu
1 yemek kaşığı mayana çekilmiş (anason)
1 fincan siyah susam

Yapılışı:
Malzemelerin hepsi bir kapta karıştırılır. Un ilavesi ile kulak memesi yumuşaklıkta bir hamur elde edilir,ceviz veya daha küçük parçalar halinde bölünerek simit şekli verilir.175 derece fırında 15-20 dak. pişirilir.Afiyet olsun!





Tarif no : 72
Tarif adı : Kabaklı Gözleme
Gönderen arkadaşım : http://sofrakeyfi.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER
1 Kilo un
tuz
su
1 tatlı kaşığı maya
İÇ MALZEMESİ
kabak, maydanoz·,Pul acı biber, Tuz


YAPILIŞI
Kulak memesi yumuşaklığında hamurunuzu yoğurun yarım saat kadar dinlensin.Kabağı rendeleyip suyunu sıkın maydanozunu doğrayın tuzunu acı biberini koyup karıştırın Hamurdan portakaldan az küçük bezeler yapın oklavayla açın açtığınız yufkanın yarısına hazırladığınız içten koyun kapatın uçlarına parmaklarınızla iyice bastırın pişerken açılmasın.ben pizza tavasında pişirdim,teflon tavadada pişirebilirsiniz .Pişirdiğiniz gözlemeleri isterseniz yağlayın
AFİYETOLSUN

Tarif no : 71
Tarif adı : Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://tadinadoyamadim.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeleri

250 gr Yumuşak margarin yada tereyağı

1.5 çay bardağı pudra şekeri

2 çay bardağı nişasta

1 paket vanilya

4 su bardağı un

Hazırlanışı:

1-Oda sıcaklığındaki yağ, pudraşekeri, vanilya iyice karıştırıyoruz. Azar azar un ilavesi yapıyoruz. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz. (Hamur yumuşak oldu diye kesinlikle un ilavesi yapmıyoruz) 2-20-30 dk. buzdolabında bekletiyoruz. Elimizle parçalar kopartıp yuvarlıyoruz. 160derecelik fırında 25-30 dk. pişiriyoruz. 3-Üzerinin kızarmasına izin vermeden fırından çıkartıyoruz. 3-5 dakika sonra elekle pudraşekeri şerpiyoruz. Sevdiklerimize afiyetle sunuyoruz .(Bekledikçe tadına doyulmuyor.1 hafta tazeliğini koruyor) AFİYET OLSUN

Tarif no : 70
Tarif adı : Kase Torte
Gönderen arkadaşım : http://karakazan.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
3 yumurta
1 bardak şeker.
Yarım bardak sıvı yağ.
Bir vanilya ve kabartma tozu
Yarım bardak süt
Aldığpı kadar un.
İC MALZEMELERİ.
iki adet ciğ krema (schlag sahne)
500 gr labne peyniri (quark)
İki tatlı kaşığı krema sertleştirici ( san aparat)
Yarı bardak şeker.
Konserve mandalina.
YAPILISI:
İlk olarak kekimizi hazırlıyoruz,yumurta şeker iyice çırpılır. Diğer malzemeler eklenir yağlanmış ve unlanmış yuvarlak kek kalıbına döküyoruz. 180° fırında kızarana kadar pişiriyoruz ve fırından çıkarıp soğumasını bekliyoruz. Diğer taraftan kremaları çırpıyoruz, sertleştiriciyi ekleyip şekeri ekliyoruz en son quarkı ekliyoruz. Mandalinalari ufak doğruyoruz,dinlenmeye bırakıyoruz.Kek soğuduktan sonra ikiye kesiyoruz yuvarlak kalıba yerleştiriyoruz tekrar, iç harcını yayıyoruz ayırdığımız diğer keki üzerine kapatıyoruz. Servis yaparken üzerine bolca pudra şekeri serpiyoruz. AFIYET OLSUN:)

Tarif no : 69
Tarif adı : Mayalı Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://harikamutfak.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
2 yumurta(sarının birini üzerine sürmek için ayırdım.akı içine)
yarım bardak yoğurt
yarım bardak sıvıyağ(ayçiçek kullandım)
1 bardak süt+ yarım bardak ılık su
1 paket kurumaya(dr oetker)
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
aldığı kadar un
çörek otu-susam
çökelek

Yapılışı :
Bütün malzemeyi karıştırarak hamuru yoğurdum, sütü ılıklaştırdım koymadan önce. İyice özleştirdikten sonra mayalanmaya bıraktım. Şekil verdikten sonra tepsi mayası ve fırın....miss gibi poğaçalar hazır...AFİYET OLSUN

Tarif no : 68
Tarif adı : Çaylı Ebruli Kek
Gönderen arkadaşım : http://yenitadlar.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
4 yumurta
1,5 s.b. şeker
1/2s.b. sıvı yağ
1 s.b. demli çay (ılık)
1,5y.k. nişasta
1 t.k.-tarçın
1 p. kabartma tozu
elenmiş un
kakao
YAPILISI:
Tüm malzemeleri teker teker çırp. Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbına hamurun yarısından fazlasını dök. Kalanına kakao ilave et ve karıştır. Beyaz hamurun üzerine kakaolu hamuru parça parça dök ve bıçakla alttan üste doğru karıştır. 165 derece fırında pişir. Afiyet olsun.


Tarif no : 67
Tarif adı : Güllaç
Gönderen arkadaşım : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

GÜLLAÇ Artık herkeskolayca güllaç yapabiliyor,pakedin üzerindeki tarife göre,onun için tarif yazmadımAFİYET OLSUN!

Tarif no : 66
Tarif adı : Patlıcanlı Milföy Bohçası
Gönderen arkadaşım : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEME:

4 tane patlıcan,

2 tane çarliston biber,

3 tane domates,

tuz,karabiber,

istediğiniz sayıda milföy

hamuru üzerine sürmek için:

1 yumurta, susam, çörekotu

YAPILIŞI:patlıcanlar alacalı soyulup,minik minik doğranır ve tuzlu suya koyulur.diğer taraftabiber minik minik doğranıp az sıvıyağda teflon tavada bir iki çevirilir,üstüne tuzlu sudan çıkardığımız ve suyunu sıktığımız patlıcanlar koyulup kavrulmaya devam edilir,patlıcanlar pişmeye yakın,içine önceden kabuklarını soyup doğradığımız domateslerde katıp,karıştıra karıştıra kavrulur.Milföylerin içine koyup bohça şeklinde kapatılır,üstlerine yumurta sarısı sürüp,susam çörekotu serpip önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirilir


Tarif no : 65
Tarif adı : Halka Tatlısı
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
3 su bardağı su
3 su bardağı un
125 gr margarin
1 çay kaşığı tuz
4 yumurta
kızartmak için ;
sıvı yağ
şerbeti ;
3 su bardağı su
3,5 su bardağı şeker
1/2 limon suyu

Hazırlanışı:
şerbetini kaynatıp soğumaya bırakıyoruz. hamur içinse suyu margarini ve tuzu tencereye alıp kaynamaya bırakıyoruz. Kaynamaya başlayınca unu ilave edip karıştıra karıştıra 5-10dk pişiriyoruz hamur pürüzsüz olmalı. Sonra ocaktan alıp soğutuyoruz. Tamamen soğuyan hamura yumurtaları kırıp yoğuruyoruz. Hamuru kalıba alıp soğuk yağa küçük küçük atıyoruz. Kızarınca yağdan alıp hemen şerbete atıyoruz şerbetin içinde delikli kepçe ile iki kez karıştırıp hemen tabağa alıyoruz.
Not:
Tatlıları şerbette fazla bekletmiyoruz.
Tatlıları soğuk yağa atmalıyız hamur sıcak yağa atılınca çatlar ve şekli bozuk olur.
Bu tatlıyı yaparken iki kişi yaparsanız çok daha kolay olur.
Bir kişi hamuru koyarken diğeri de çevirip şerbetler.


Tarif no : 64
Tarif adı : Meyveli Tartöletler
Gönderen arkadaşım : http://saripapatyalarim.blogspot.com/Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Hamuru için;

250 gr. Margarin
1 Su bardağı pudra şekeri
3 Yumurta
3 Su bardağı un
1/2 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı kakao
Çilek kreması için;
1 Çay bardağı çilek püresi
2 Tatlı kaşığı nişasta
1 Çay bardağı su
2 Çorba kaşığı şeker

Kakaolu krema için;

1/2 lt süt

1 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı kakao

1 çorba kaşığı nişasta

Sade Krema için ;

1/2 lt. süt

1 su bardağı toz şeker

3 çorba kaşığı un

1 çorba kaşığı nişasta

Yapılışı :Unun ortasını açın. İçine eritip soğuttuğunuz margarini, yumurtayı, kabartma tozu ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Kakaolu tartoletler için hamurun yarısını ayırıp içine kakaoyu ekleyin ve kakao karışana kadar yoğurun. Hafif unladığınız zeminde merdane yardımıyla küçük bezeler halinde açın ve tartolet kalıplarına yerleştirin. 200 derecede 35- dakika pişirin.
Püf Noktası: Tartoletlerinizin içinin boş olması için alüminyum folyonun içine nohut yada kuru fasulye koyarak tartolet hamurlarının içine koyun. Pişmesine yakın folyoları alıp tartoletleri tekrar fırına verin.Tencereye sütü, unu ve şekeri koyarak orta ateşte çırpma teliyle karıştırarak pişirin. Kakaolu krema içinde aynı şekile tüm malzemeyi karıştırarak orta ateşte pişirin. Çilekli krema için ise Çilek püresinin yarısını nişasta su ve şekeri karıştırarak pişirin. Bi taşım kaynadıktan sonra ateşten alıp soğumasını bekleyin. Yoğuyan kremaya daha önce ayırdığımız yarım çay bardağı püreyi de ekleyerek çırpma teliyle iyice çırpın. Diğer kremalarıda tartoletin içine koymadan önce mixer ile tekrar çırpın.Soğuyan tartoletlerin içine kremaları doldurup istediğiniz meyvelerle süsleyin. Yaz için çok uygun, hafif ve şık bir tatlı oluyor. Afiyet olsun.

Tarif no : 63
Tarif adı : Elmalı Tart
Gönderen arkadaşım : http://bereketsofrasi.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Tart hamurunun malzemeleri;
125 gr margarin,
1 yumurta,
1 çay bardağı yoğurt,
1 su bardağı şeker,
1/2 çay bardağı sıvıyağ,
1 paket kabartma tozu,
1 paket vanilya,
un.

İç malzemesi;

3-4 adet elma,

3 kaşık şeker,

1 tatlı kaşığı tarçın,

1 bardak ceviz içi.

Yapılışı :Önce elmalı iç harcımızı hazırlayalım. Elmaları soyup rendeliyoruz. Bir tencerede rendelediğimiz elmaları 3 kaşık şekerle hafif pişiriyoruz. Sonra tarçın ve ceviziçini ekleyip sogumaya bırakıyoruz. Artık tart hamurunu yapabiliriz. Malzemelerden hamurunu yapıyoruz. Yarıdan fazlasını tepsiye yayıyoruz. Üzerine elmalı harcı döküyoruz. Kalan hamuru elimizin içinde ufalayarak tartın üzerine sepeleyip, fırına gönderiyoruz. Mis gibi kokular yayarak pişen tart fırından çıkınca üzerine pudra şekeri döküyoruz. Bundan sonrası maluummmmm. Hepinize kolay gelsin. AFİYET BAL, ŞEKER OLSUN...

Tarif no : 62
Tarif adı : Tarçınlı Un Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://bereketsofrasi.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


malzemeleri;

1 yumurta,

1 paket oda ısısında margarin,

1 paket hamur kabartma tozu,

1 paket vanilya,

3 yemek kaşığı pudra şekeri,

1 su bardağı ceviz veya fındık içi,

1 çay kaşığının yarısı kadar tarçın,

un.

Yapılışı :
Tarçın hariç bütün malzemelerden yumuşak kıvamda bir hamur elde ediyoruz. Ceviz büyüklüğünde parçalardan kurabiyeleri yapıp fırın tepsisine dizip, pembe olarak pişiriyoruz. Tarçın ile bir miktar pudra şekerini karıştırıyoruz. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine tarçınlı karışımdan sepeliyoruz veeee komşularımızla birlikte hoopppp yiyoruzzz.

Tarif no : 61
Tarif adı : Kaya Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://aysegulungunlugu.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
2 yumurta
4 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
1 adet sana(erimeyecek)
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı fazla ufalanmamış ceviz
Biraz da küçük küçük doğranmış kuru incir
Yapılışı :
Biliyorsunuz ki kurabiye yapmak için çok fazla bir şey gerekmiyor.Dolayısıyla bütün malzemeleri bir kaba koyunuz.Güzelce yoğurunuz.Malzemeler iyice karışıp hamur haline gelince de istediğiniz büyüklükte parçalar koparıp,tepsiye diziniz.özel bir şekil vermeyiniz.Kopar tepsiye at.Sonrada fırında pişiriniz.Çok fazla kızarmasın.Ama bu tamamen size kalmış. Afiyet olsun diyorum.