Disable Copy And Past

7 Ekim 2008 Salı

P.D.Ç.S.E. 27 - 2.GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler



Tarif no : 31
Tarif adı : Fırında Kaşarlı Köfte
Gönderen arkadaşım :http://tarifdunyasi.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
400 gr. dana kıyma
1 adet yumurta
1 büyük kuru soğan
3 diş sarımsak
1 çay kaşığı karbonat
2 yemek kaşığı köfte baharatı
bir tutam ince kıyılmış maydanoz
3 yemek kaşığı robotta çekilmiş un halinde bayat ekmek içi
1 tatlı kaşığı kadar tuz
1 su bardağı rendelenmiş taze kaşar
1 su bardağı soğuk su
yarım yemek kaşığı salça

YAPILIŞI
Köfteyi yapacağınız kaba kıymayı koyun üzerine soğanı ve sarımsağı rendeleyin su ve salça harici bütün malzemeleri koyun güzelce karıştırın malzemeler iyice tutunca yuvarlak şekilde köfte yapın biraz büyükce olsun pişince kendini çekiyor üzerinde kaşar durmuyor köfte bitince suyla salçayı iyice karıştırın fırın tepsisine dökün köfteleride güzelce salçalı suyun içine dizin fırınınızın börek ayarında pişirin isterseniz köfteleri bir kere üstünü altına çevirin alt kısımlarıda kızarsın köfteniz pişince fırını kapayın rendelenmiş kaşarı orantılı şekilde köftelerin üzerine koyun sıcak olan fırına koyun kaşarları eriyince çıkarın sıcak servis yapın afiyet olsun...






Tarif no : 30
Tarif adı :Mandalinalı Pasta
Gönderen arkadaş : http://anneminkiziyim.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
6 yumurta
125 gr. Şeker
100 gr Un
100 gr Nişasta
1 Vanilya şekeri
1 y.k. sıcak su
1 fiske Tuz
içi ve üzeri icin:
2 kutu Mandalina
500 gr Kremşsanti
Yapılışı :
Yumurta sarıları ve beyazları ayrı ayrı çırpma kabına alınır. Önce yumurta sarısı bir kaşık sıcak su ile çırpılır. Krema haline gelince içine şeker ve vanilya şekeri azar azar ilave edilerek, güzelce çırpılır. Diğer kapataki yumurta beyazları da bir fiske su ile kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yumurta sarısı beyazına ilave edilir, un ve nişasta elenerek, yavaş yavaş eklenerek tahta kaşıkla karıştıılır. Yuvarlak kek kalıbına alınıp 175° de 20 dakika pişirilir. Soğuyan kek ikiye kesilir. Arasına çırpılmış kremşanti ve bir kutu süzülmüş mandalina dilimlenerek karıştırılarak sürülür. İkinci kek üzerine eklenir ve 2. kutu mandalinalar kenarlara dizilir ve ortaya bolca pudraşekeri serpilir. İsteğe göre kremsanti ve hindistan cevizi de serpilebilir. Buzdolabında en az 1-2 saat soğutularak servis yapılır. Afiyet Olsun!


Tarif no : 29
Tarif adı : Ay Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

içi incirli cevizli ay çöreği malzemesi gibi ama kurabiye şeklinde yaptım.

Malzemeler :

150gr margarin

1/2 çay bardağı sıvı yağ

1 çay bardağı yoğurt

1 yumurta

1 su bardağı pudra şekeri

kabartma tozu ve vanilya

alabildiği kadar un

iç malzemesi:

2 incir

2 yemek kaşığı üzüm

2-3 yemek kaşığı ceviziçi

1 elma rendesi

2 dilim pandispanya

Yapılışı :

Kek ve incirleri doğruyoruz, elmayı rendeliyoruz. Üzüm, kırılmış ceviz ve de ufalanmış kekle karıştırıyoruz. Hamur malzemesini de yoğurup 10dk .dinlendiriyoıruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp elimizle inceltiyoruz, tezgahın üstünde ortasına iç malzemeden koyup rulo sarıyoruz. Ay şekli verip tepsiye sıralıyoruz, beyaz kalacak şekilde pişiriyoruz. Üstüne pudra şekeri eledikten sonra servise hazırdır, afiyetler olsun.


Tarif no : 28
Tarif adı : Çikolatalı Örgü Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 paket margarin
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
1vanilya
aldığı kadar un
üzerine sütlü çikolata(miktarı size kalmış.)

Hazırlanışı :
Oda sıcaklığındaki margarinle tüm malzemeyi karıştırıp hamuru hazırlıyoruz. iç malzemesi için 3-4 elmayı rendeleyip üzerine 3 yemek kaşığı şeker ekledim piştikten sonrada 1 çay kaşığı tarçın ilave ettim soğumaya bıraktım. Bu arada dinlenen hamuru ince olarak açtım. Çay bardağıyla yuvarlaklar kestim. Kenarlarına resimdeki gibi kesikler attım. Ortasına elmalı harçtan yayıp örgüyü oluşturdum yine resimden ayrıntıyı görebilirsiniz. Sonrasında tepsiye sıralayıp190cde pişirmeye bıraktım. Pişip tamamen soğuyan kurabiyelerin üzerine benmari usulu eritilmiş sütlü çikolata döktüm servise hazırdır, afiyetler olsun.



Tarif no : 27
Tarif adı : Susamlı Rulo Poğaça
Gönderen arkadaşım : http://yasaminkiyisindan.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
MALZEMELER:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ılık süt
3 yumurta birinin sarısı üstü için ayrılacak
Yarım su bardağı ılık su
2 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet 42 gramlık yaş maya ben yuva kullanıyorum
Aldığı kadar un
Susam
İÇİ İÇİN:
1 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
maydanoz
YAPILIŞI:
Öncelikle yoğurma kabımıza sıvı yağ,süt,su ve şekeri alalım.Mayamızı ekleyip elimizle şöyle bir karıştıralım.yumurtalarımızı ekleyip Yavaş yavaş unumuzu ilave edelim..tuzu unutmayalım.Ele yapışmayacak bir hamur yoğuralım.hamurumuzun üzerini kapak yada mutfak havlusuyla kapatıp yarım saat dinlendirelim..Sürenin sonunda hamurumuzu sekiz bezeye ayıralım.Ben beş bezeyi peynirli kalan diğer üç bezeyide tahinli yaptım..karar sizin..Her bir bezeyi yaklaşık 40-45 santim çapında açıp içine peynir4maydanoz karışımından 2-3 yemek kaşığı kadar koyup rulo yapalım..Yağlanmış tepsiye dizelim. Tepside yaklaşık 40-45 dakika bekletelim..Bu bekleme süresine tepsi mayası deniyorÜzerlerine yumurta sarısı sürüp bolca susam serpelim..Ruloları tepsinizin boyutunda yapabilirsiniz.Çok uzun olduysa kesebilirsiniz.Kısa gelirsede ruloları eliniz çekiştirerek uzatabilirsiniz..Önceden ısıtılmış fırına verip üzerleri kızarıncaya dek pişirelim..servis aşamasında dilediğiniz boyutta dilimleyip servis yapabilirsiniz..AFİYET OLSUN..

TAHİNLİ ÇÖREK
İÇ MALZEMESİ:
1 su bardağı tahin
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı süt(Tahini inceltmek için)
YAPILIŞI:
Yukarıda tarifini verdiğim aynı hamurdan yapılıyor..İçine tahin,ceviz,süt ve tozşekeri karıştırıp mandalina büyüklüğünde bezeleri elinizle açıp tahinli karışımı sürün.Rulo yapıp kendi etrafında sarın..Üzerine yumurta sarısı sürüp ceviz serpin.Önceden ısıtılmış fırına verin..AFİYET OLSUN..


Tarif no : 26
Tarif adı : Sodalı Lokma
Gönderen arkadaşım :http://yersofrasi.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1 şişe maden suyu(250 ml)
1 bardak ılık su
yarım paket kuru maya
aldığı kadar un
şerbeti için;
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI :
Önce serbeti hazirlayalim ve püf noktasi serbetin iyice kaynayip koyu kivamda olmasi gerekli yoksa lokmalar hamur olabilir * Maden suyu ve suyu bir kaba alalim mayayi unla karistirip ilave edelim un miktari kivamini alincaya kadar göz karari* Hamuru 1 saat kadar mayalandiralim .Elimizi yaglayalim avcumuzun ici veya kasik yardimiyla kizgin yaga atalim her tarafi kizarinca soguk serbete atalim* Serbetin icinde fazla bekletmeyin bir iki defa cevirip servis tabagina alin buda baska bir püf noktasi tarifi aynen aktardım arkadaşlar...afiyetler olsun...



Tarif no : 25
Tarif adı : Çikolata Kaplamalı Fındıklı Kurabiye
Gönderen : http://www.annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yine ben


Tarifi Burçin'in denemeleri nden, uygulama benden.

Malzemeler :
200 gr. tuzsuz tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
3,5 su bardağı un
2/3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı ince çekilmiş fındık
2/3 su bardağı iri dövülmüş fındık
80 gr. rendelenmiş bitter çikolata
½ çay kaşığı tuz
1 yemek kaşığı su
1 paket vanilya

Kaplama ve Süsleme için :
250 gr bitter çikolata
File Fıstık
Toz Fıstık
Hindistan cevizi rendesi
Pudra Şekeri

Yapılışı :
Fırını 160º C’ye ayarlıyoruz. Kurabiyenin içine katacağımız fındıkları 10 dk. fırınlayıp çıkardıktan sonra tarifte kullanacağımız şekilde (ince çekilmiş ve iri dövülmüş) hazırlıyoruz. Tereyağını mikser ile krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Sırasıyla ve karıştırmaya devam ederek şeker, vanilya ve suyu ilave ediyoruz. İnce çekilmiş fındık ve çikolata rendesini ilave ederek tahta bir kaşık ile karıştırıyoruz. Elenmiş un ve tuzu azar azar ilave ederek elimizle yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Bu aşamada çok az daha un ilavesi gerekebilir. İri dövülmüş fındıkları ilave edip yoğurma işlemini tamamlıyoruz. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yaklaşık 1,-1,5 cm eninde, 7-8 cm uzunluğunda olacak şekilde elimizde yuvarlayıp yarım ay şeklini veriyoruz. Pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160ºC fırında yaklaşık 35 dk. pişiriyoruz. Pişen kurabiyeler tel ızgara üzerinde soğurken kaplama için 250 gr bitter çikolatayı derin bir kapta benmari usulü eritiyoruz. Çikolatayı eritirken suyun çikolatanın olduğu kaba değmemesine özen gösteriyoruz. Aksi takdirde çikolata tekrar sertleşecektir. Soğuyan kurabiyelerin yarısını çikolataya batırıp tekrar pişirme kağıdı serili tepsiye diziyoruz. Çikolata soğumadan üzerine file fıstık, toz fıstık veya hindistancevizi rendesi serpiştiriyoruz. Çikolatasız kısımlarına pudra şekeri serpiştirip oda sıcaklığında çikolata sertleşinceye kadar bekleterek servis tabağına alıyoruz.


Tarif no : 24
Tarif adı : Vişneli Çikolatalı Kek
Gönderen : http://www.annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yani ben :))


Ben de kendi kendime destek olayım dedim. Tarifini yeşilkivi den aldım, çok beğendik.

Malzemeler :

2 su bardağı un

2 su bardağından 1 parmak eksik şeker

5 yemek kaşığı kakao

125 gr. tereyağı

1/2 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

3 yumurta (sarısı ve beyazı ayrılacak)

3 yemek kaşığı su

350 gr. süzdürülmüş vişne konservesi

Yapılışı :

Yağ, şeker, su ve kakao benmari usulü eritilir. Yumurta akları bir fiske tuz eklenerek kar gibi oluncaya kadar çırpılır. Yumurta sarısının içine vanilya ve kabartma tozu eklenerek çırpılır. Kakaolu karışım ilave edilip, karıştırılarak iyice çırpılır. Un da karıştırma kabına alınıp tahta kaşıkla karıştırılır. Yumurta akları azar azar kaşıkla ilave edilip dikkatlice karıştırılır. En son vişne taneleri eklenip çok az karıştırılır. Hazırlanan karışım yağlanmış kalıba boşaltılır. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-50 dk. pişirilir. Kek fırından çıkartılıp kalıbıyla beraber bir beze sarılıp en az 2 saat bekletilir. Ertesi gün üzerine eritilmiş bitter çikolata ve fıstık dökülerek servis yapılır.

Afiyet olsun.


Tarif no : 23
Tarfi adı : Kol Böreği
Gönderen arkadaşım : http://egelidenmiskokulutarifler.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER
1 kg. yufka
zeytin yağı (zeytin yağı yerine biraz eritilmiş tereyağı ve çiçek yağınıda karıştırıp kullanabilirsiniz ,böyleside çok lezzetli oluyor)
biraz yoğurt
biraz süt
dilediğiniz iç malzeme (beyaz peynir,lor ve maydonoz,ıspanak,kavrulmuş kıyma ,haşlanmış patates....ne isterseniz)
Yufkanın birini tezgahın üzerine serin .Yufkacıdan aldıysanız ,yufkayı ikiye katlayın.Ama marketlerden aldıysanız (onlar daha kalın oluyor ) o zaman ikiye bölüp öyle kullanın.
Üzerine yağı gezdirin.
Yufkanın düz kısmına ,boylu boyunca malzemeyi koyun.
Yufkayı yavaş yavaş rulo yaparak sarın.
Daha sonra bir ucundan başlayarak kendi etrafında gül şekilinde dolayın.
Dolamış olduğunuz yufkayı yağlanmış tepsinin tam ortasına yerleştirin.
Diğer yufkalarıda aynı şekilde yağlayıp malzemesini koyup,rulo yapın ,ama dolamayın.
Tepsinin ortasına koyduğunuz ilk yufkanın bitiş ucundan başlayarak onun etrafında dolamaya devam edin.
Diğer yufkalarla tepsiyi kaplayana kadar devam edin.
Tepsiniz büyükse ,yufkaları birbirine fazla sıkıştırmayın ,yoksa araları güzel pişmez.
Bir kaseye bir su bardağı kadar yoğurt koyun ,biraz da yağ ekleyin ,biraz süt ile çırparak sulandırın.
Bu karışımı böreğin üzerine bolca sürün ,aralarınada sürmeye özen gösterin.
Daha önce 200 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT: böreği pişirmeden ,bir gece önce hazırlayıp buzdolabında saklayabilirsinz .Ertesi gün sosunu çekmiş oluyor ,o zaman üzerini biraz daha süt ile ıslatın ve daha sonra pişirin.Bekleyince daha da bir güzel oluyor .
AFİYET OLSUN...

Tarif no : 22
Tarif adı : Gömbe
Gönderen arkadaşım : http://baharhabercisiyim.blogcu.com/




Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.




MALZEMELER HAMURU İCİN:



1kg.un, 1Yumurta, ½lt.ılık süt, 20 gr.yaş maya,
½ çay bardağı sıvıyağ ve yeterince tuz.

İC MALZEMELER:
½ kg. ıspanak,
½ kg.kıyma, (arzuya göre iç malzeme değisebilir veya sade de yapılabilir),
karabiber,tuz, sıvıyağ

ÜSTÜNE:
1yumurta,
çörek otu/susam.

YAPILIŞI:
Malzemelerden elde edeceğimiz kulak memesi yumuşaklığındaki hamurumuz 45 dak.kadar dinlendikten sonra yumaklara ayırıp önce oklava yardımı ile biraz açıp her tarafına sıvıyağ sürüp 5-10 dak.bekletiyoruz, daha sonra el yardımı ile (çarsaf böreğinde olduğu gibi) resimlerde gördüğünüz şekilde açıyorux, kavurarak hazırladığımız iç malzemeyi ekliyor, üzerine yumurta sürüp, çörekotu serpip 250 derecede önceden ısıtılmış fırında alt-üst kızarana kadar (15 dak.kadar) pişiriyoruz.

Tarif no : 21
Tarif adı : Havuçlu Mozaik Pasta
Gönderen arkadaşım : http://akasyakokusu.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

ramazanın son günleri akşam yemeğine yaptığım sade havuç salatası çeşit fazlalılığından yenmeyipte kalınca çöpe atmaya kıyamadım..
Hemen şeker ilavesiyle bir süre pişirip içine sade ve kakaolu petibör bisküi parçalayıp bir miktar hindistan cevizide ekleyip streç film kapladığım kek kalıbına döşedim..Bir gece bekletip diğer gün çocuklara ikram ettim..Kalanıda iftardan sonra çayla biz yedik..İnsan bazen özeniyor istediği gibi olmuyor yaptığı şeyler..Bazende acele yapıyor ama tadı çok güzel oluyor..Kalıptan ters çıkarıp streç filmi kaldırınca yarım paket açılmış kakaolu krem şantim varmış onuda hafif suyla çırpıp pastamızın üstüne sürdüm..
Şimdide biraz gezmeye başlayalım artık çayınız,kurabiyeniz,böreğiniz neyiniz varsa hazırlayın tabağınızı ben geliyorum:))


Tarif no : 20
Tarif adı : Tuzlu Kuru Pasta
Gönderen arkadaşım : http://lezzetgemisi.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER:
1 paket (250gr.) eritilmiş margarin
2 yumurtanın akı (sarıları üzeri için ayrılacak)
2 çorba kaşığı sirke
1 paket kabartma tozu
2 tepeleme çay kaşığı mahlep
1 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar un
üzeri için çörek otu

YAPILIŞI:
Un hariç, diğer malzemeleri karıştırma kabına alıp karıştırın. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alana kadar azar azar un ilave edin. Elde ettiğiniz hamurdan parçalar kopararak önce çubuk şeklini verin. Sonra da burgu, sekiz, helezon vb.. şekiller verip hafif yağladığınız fırın tepsisine dizin. Üzerlerine ayırdığınız yumurta sarılarını sürüp çörek otu serpin. 180 derece fırında pişirin. AFİYET OLSUN...

Tarif no : 19
Tarif adı : Tavuklu Lahana Salatası
Gönderen arkadaşım : http://www.zeytintanesi.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.




MALZEMELER :
Küçük boy beyaz lahananın yarısı
1 ad. tavuk göğsü
1 su bardağına yakın ceviz iri dövülmüş
Yeterince süzme yoğurt ( 200 gr olabilir)

HAZIRLANIŞI
Tavuk göğsünü haşlayıp, didikleyerek bir yerde hazır edelim. Diğer taraftan lahanayı yıkayıp, suyunu süzüp, ince ince kıyalım. Hafif tuzlayıp el ile oğuşturalım. İçine didiklediğimiz tavukları ilave edip yoğurdu da katarak iyice karıştıralım. Son olarak cevizleri de ilave edip karıştırdıkmı servise hazır demektir.
Çok hafif bir salata yağ yok, tam bir diyet yemeği, lahanada çok faydalı bir yiyecek. Afiyet şeker olsun.
Tarif no : 18
Tarif adı : ŞAKŞUKA&AKDENİZ GÜNEŞİ
Gönderen arkadaşım : http://www.mutfaknotlari.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
2 patlıcan
2 patates
1 havuç
1 kabak
3 biber
4 domates
2 diş sarımsak
1 kase yoğurt
sıvıyağtuz
1yufkahazırlanışıPatlıcanı,patatesi,havucu,kabağ ıbiberi küp olarak kesin.Tavada sıvıyağda ilk önce patatesleri,daha sonra patlıvan,havuçkabak ve biberi kızartın.Sosu için tavaya sıvıyağı ve sarımsağı soteleyin.Sotelendikten sonra kesilmiş domatesleri ilave edip soteleyin.Serrvis tabağına kızarmış sebzeleri alın.Üzerine domates sosu dökün.Domates sosun üzerine yoğurt ilave edip servis edin..şakşuka bu şekilde ama ben sos ve yoğurdu bir kapta sebzelerle karıştırıp servis tabağına yaydım
üzeri içinde sigara böreği hazırlayacak gibi kestiğim yufkaları temiz bir şişe sarıp uçlarını suyla yapıştırdım
kızgın yağda kızartıp şakşukanın üzerine yerleştirdim.


Tarif no : 17
Tarif adı : Kahvaltılık Hamur İşi
Gönderen arkadaşım : http://yemekdefterim.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler:
1 yumurta,
1 kahve fincanı zeytinyağ,
biraz tuz,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
1 yemek kaşığı dolusu kese yoğurdu,
aldığı kadar un.
Kızartmak için zeytinyağ.

Yapılışı:
Bütün malzeme karıştırılıp yoğrulur. Sertliği poğaça hamuru gibi yumuşak olacak şekilde un miktarı ayarlanır. Avuç içinde ceviz büyüklüğünde koparılan parçalar açılır,tam ortasından ikiye katlanır,başparmakla ağzı açık kalacak şekilde katlı kısmından bastırılır. Hazırlanan hamur yağda kızartılır. Biz reçele batırarak tükettik. Bal sürülerek veya peynirle de tüketilebilir.


Tarif no : 16
Tarif adı : Fındıklı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://harikamutfak.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

malzemeler :
1 yumurta (akından biraz ayrılacak)
1,5 çay bardağı şeker
1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvıyağ
50 gr becel
üzüm-fındık
aldığı kadar un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı :
Fındık hariç malzemelerle hamuru yoğurup şekillendirdim. önce yumurta akına sonra fındığa batırıp 170º de pişirdim....AFİYET OLSUN



Tarif no : 15
Tarif adı : Kolay Ağzı Açık
Gönderen arkadaşım : http://serpilinmutfagi.blogcu.com/
Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler : 1 paket milföy hamuru

İç malzemesi : 3 yumurta, 250 gr kıyma, 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Üzerine sürmek için yumurta sarısı

Yapılışı :Yumurta kıyma ve yağ bir kapta karıştırılır. İstenilirse peynirli iç de hazırlanabilir. Milföy hamuru yumşadıktan sonra iç malzemesinden 2 yemek kaşığı koyularak hamurun uçları ortada toplanır. Yağlanmış fırn tepsisine sıralanarak, üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. AFİYET OLSUN

Tarif no : 14
Tarif adı : Sigara Böreği
Gönderen arkadaşım : http://ngumus78.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
2 adet yufka
peynirli iç
kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı :
Yufkadan üçgenler kesip, peynirli içi koyup sigara gibi sarılıyor, bol yağda kızartılıyor.....herkes bilir sigara böreğini...ben yinede kısaca anlattım,adet yerini bulsun diye


Tarif no : 13
Tarif adı : Ömür'ün Kurabiyesi
Gönderen arkadaşım : http://aysegulungunlugu.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
1 paket tereyağ(250 gr.)
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 adet kabarma tozu
1 adet vanilya
3-3.5 bardak un
Bunların hepsini bir güzel karıştırıyoruz.Yumuşak bir hamur elde ettikten sonra,hamuru rulolar haline getiriyoruz.Bu ruloları küçük küçük kesiyoruz.Sonrada bir güzel pişiriyoruz.Kurabiyeler sıcakken hazırladığımız :
Üst malzeme:
1 su bardağı nişasta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı kakao
bu üst malzemeni içine bir güzel atıp bu karışıma buluyoruz.Ve işte size Ömür kurabiyeleri :)))Arkadaşımın adına hepinize afiyet şeker olsun...

6 Ekim 2008 Pazartesi

P.D.Ç.S.E. 27 - 1. GÜN

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.
Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler



Tarif no : 12
Tarif adı : Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
Gönderen arkadaşım : http://ugurlutadlar.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler:
125 gr tereyağ
2 çay bardağı un
1,5 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı hindistan cevizi
1 lt süt
1 pk vanilya
Damla sakızı
Çikolata Sosu İçin:
2,5 su bardağı süt
1 pk Dr Otker Çikolata Sosu
Yapılışı:
Un ve yağ kavrulur. Üzerine süt , şeker eklenir ve karıştırılırarak muhallebi gibi pişirilir. (Topaklanma olursa el blender'iyle çırpılabilir.) Biraz nefes alıp sıcaklığı gidince vanilya , dövülmüş damla sakızı ve hindistan cevizi eklenerek mikserle yada el blenderiyle 10 dakika çırpılır. Ben 5 dakika çırptım yeterli oldu göz göz olması lazım. Sudan geçirilmiş bir borcama dökülür ve soğuması beklenir. Daha sonra buzdolabına koyulur
Çikolata sosu da sütle pişirilerek soğutulur, karıştırılarak üstünün kabuk tutmaması sağlanır ve iyice soğuyunca tavuk göğsünün üzerine dökülür. Ben üstünü fıstıkla süsledim başka çeşitlemeler de yapılabilir. Tamamen sizin zevkinize kalmış , Afiyetler Olsun.

Tarif no : 11
Tarif adı : Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://gelibolu17-midedenkalbe.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
2 bardak un,
1 bardak toz şeker,
1 yumurta,
yarım paket oda sıcaklığında margarin,
parça çikolata,
fındık,
çekilmiş ceviz.

YAPILIŞI:
Un,şeker,yumurta,margarin güzelce yoğurup hamur yapılır.diğer malzemeleride katıp yoğrulur.yuvarlak yuvarlak yapıp az yağlı tepsiye dizilir ve 15-20 dakika pişirilir.AFİYET OLSUNNN!

Tarif no : 10
Tarif adı : Sosyete Mantısı
Gönderen arkadaşım : http://saniyesultan.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


MALZEMELER:
4 yufka
300 gr kıyma
2 adet soğan
tuz,karabiber
2 kase yoğurt
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yemek kaşığı salça


YAPILIŞI:
Kıymayı rendelenmiş soğanla iyice kavurun ve baharatları ekleyin.Resimlerde görüldüğü gibi önce iki yufkayı üst üste koyarak ortadan ikiye katlayın.Sonra düz kenarına kavrulmuş kıymayı koyun ve sıkıca rulo yapın.Yaptığınız ruloyu tülbente sıkıca sarın.diğer 2 yufkayada aynı işlemi yapın ve tülbente diğer yufkanın yanına fakat birbirine değmeyecek şekilde koyun ve sarın. En son iplikle uçlarından ve ortasından bağlayarak bir gece dolabta bekletin.Ertesi gün tülbente sarılı yufkaları kaynamış suyun içinde 15 dk haşlayın. bu şekilde yufkalar hamur hale geliyor.Tülbenti tencereden aldıktan sonra soğuyunca tülbenti acın ve


resimdeki gibi dilimleyin.servis aşamasında üzerine sarımsaklı yoğurt ve salçalı sos dökerek servis yapın.


Tarif no : 9

Tarif adı : Mermer Kek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.Tarife buradan ulaşabilirsiniz.


Tarif no : 8

Tarif adı : Gözleme

Gönderen arkadaşım : http://sihirlimutfak.blogcu.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :

1 kilo un

1 paket kuru maya{veya yaşmaya }

tuz ve ılık su

tereyağ ve sıvı yağ

Yapılışı :

Unu yoğurma kabına alın toz mayayı una karıştırın tuz ve su ilave edin hamur haline getirin yarım saat mayalanmaya bırakın mayalanan hamuru bezelere ayırın unlanmış zeminde açın içine sıvı yağ sürün katlayın tekrar açın tavaya alıp önce bir tarafını hafif pişince çevirin diyeryüzüde hafif pişirip tereyağ sürüp kızartın iyice pişirin..Kaymak ve bal yanınada mis gibi bir bardak çay harika kızlarım bu sabah gözlemeli harika bir kahvaltı yaptılar küçük kızım gözlemeleri ablası ile paylaşmak istemedi haydi hanımlar beyler mutfağa sizde çocuklarınıza nefis bir gözleme yapın afiyetle yesinler ..



Tarif no : 7

Tarif adı : Çubuk Kraker

Gönderen arkadaşım : http://disalce.blogspot.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.



malzemeler......
2 su bardağı un
yarım paket kabartma tozu
50 gr.margarin
1 su bardağı buzlu su
1 tatlı kaşığı tuz
1 yumurta sarısı
üzerine,çörekotu ,susam veya haşhaş ve yumurta akıyapılışı.......
yağ ve yumurta sarısı karıtırılır.....
buzlu su eklenir.....
kulak memesi yumuşaklığından daha sert bir hamur elde edilir.....
yağlı kağıt serilmiş tepsiye çubuk şekli verilerek üzerine yumurta beyazı sürülür....
susam, çörekotu veya haşhaş serpilir...
önceden ısıtılmış 230 dereceli fırında pişirilir.......
Tarif no : 6
Tarif adı : Zeytinli-Tahinli Çörekler

Gönderen arkadaşım : http://filizmutfakta.blogspot.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

MALZEMELER
1 SU BARDAĞI YAĞ
2 SU BARDAĞI SÜT
1 SU BARDAĞI ILIK SU
1 PAKET KURU MAYA
3 YEMEK KAŞIĞI ŞEKER
1YUMURTA (SARISI ÜZERİNE)
ALDIĞI KADAR ELENMİŞ UN
malzemeleri karıştırıp,yumuşak ele hafif yapışan bir hamur elde ediyoruz.mayalanan hamuru,küçük bezelere ayırıp,bezeleri elle açıyoruz.hamurun tamamına zeytin ezmesi yada tahin sürüyoruz.(tahinliye şekerde serpiyoruz)sonra hamurun ortasını elimizle deliyoruz ve kenarlara doğru genişletip ,bir ucunu kopararak uzun bir rulo elde ediyoruz.daha sonra bunu da kendi ekseni etrafında döndürerek sarmal bir görünüm yapıyoruz.üzerine yumurta sarısı sürüp,pişiriyoruz.

Tarif no : 5


Tarif adı : Kuru Meyvalı Kek


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
10 adet kuru kayısı
Bir avuç kuru üzüm
Yarım su bardağı ceviz içi
Un
Yapılışı :
İlk önce kuru meyvalar iyice yıkanır ve zar büyüklüğünde doğranır, sıcak su dolu kapta bekletilir,
Yumurtalar iyice köpürene dek çırpılır, şeker ilave edilir ve şekerler eriyene kadar çırpmaya devam edilir,
Sıvı yağ ve yoğurtta ilave edillerek tekrar çırpılır,
Daha sonra un ve kabartma tozu ilave edilerek yavaşça çırpılır,
Sıcak suda şişen kuru meyvaların suyu iyice süzülür ve una bulanır,
En son kuru meyvalar ve iri kıyılmış cevizde ilave edilerek yağlanmış kalıba dökülür, 175 derece ısıtılmış fırında pişirilir.


Tarif no : 4
Tarif adı : Nutellalı Kurabiye
Gönderen arkadaşım : http://hayriye73.blogcu.com/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.

Malzemeler :
200 gr. margarin (oda sıcaklığında)
1 çorba kaşığı nutella
2 yumurta
1/2 sb. toz fındık
90 gr. pudra şekeri, (ama tatlı seviyorsanız fazla koyabilirsiniz, bu ölçü az şekerli ideal bir ölçüdür, ben bir dahaki sefere biraz fazla pudraşekeri koyacağım)
20 gr. kakao
1 k. tozu
1 vanilya
Aldığı kadar un
Damla çikolata

Yapılışı :

Damla çikolata hariç tüm malzemeyi karıştırın, yumuşak bir hamur yapın ve streçe sarıp yarım saat buzdolabında bekletin. Dinlenen hamuru ceviz büyüklüğünde yuvarlayıp damla çikolataya bulayın, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizin ve 180 derecede kızarana kadr pişirin Afiyet bal şeker olsun.



Tarif no : 3
Tarif adı : Donut
Gönderen arkadaşım : http://www.benimyemeklerim.com/

Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler :
3 su bardağı Un


1/2çay bardağı ılık süt


1/2 çay bardağından az fazla sıvıyağ


yarım paket Yaşmaya


3 çorba kaşığı tozşeker


1 çay kaşığı tuz


1 çay bardağı ılık su


2 yumurta


Üzeri için:


150gr çikolata


Kızartmak için:


sıvıyağ
Hazırlanışı:
Hamuru için gerekli tüm malzemelerle kulak memesinden daha yumuşak bir hamur hazırlıyoruz. Bir tepsiye bolca un döküyoruz. Hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde kopartıp yuvarlıyoruz ve bu unun içine gömüyoruz. Üzerini kapatıp mayalanmaya bırakıyoruz. Bu arada çikolatayı benmari usulü eritiyoruz. Hamurlar mayalanınca üzerine elimizle bastırıp şekil veriyoruz. Ortalarını bir kapak yardımı ile kesip halka şekli veriyoruz Daha sonra unlarını iyice silkeleyip çok kızgın olmayan yağda ağır ateşte içini çektirerek nar gibi kızartıyoruz. Halka şeklindeki hamurları erimiş çikolataya batırıyoruz. Ardından dilediğimiz şekilde süsleyelim.

Tarif no : 2
Tarif adı : Mercimekli Kol Böreği
Gönnderen arkadaşım : http://aylintoygun.blogcu.com/


Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.


Malzemeler : Hamuru için ;1 kilogram un (Biraz fazladanda açmak için gerekiyor) 2 yemek kaşığı sıvı yağ, 2,5 su bardağı su
Açtığımız hamurun aralarına sürmek için; 1 paket erimiş margarin
İç malzeme için; Yarım kilogram haşlanmış yeşil mercimek, 1 demet ince kıyılmış maydanoz, 1 bağ ince kıyılmış taze soğan, 250 gr taze lor ( yada beyaz peynir)
Hamur yumuşak bir kıvamda yoğurulur. Bir süre dinlendirildikten sonra bezelere ayrılır. Yaklaşık 20 beze oluyor. Bezeler tek tek tabak büyüklüğünde çok kalın olmadan açılır. İkişer ikişer arasına ve üstüne 2 yemek kaşığı kadar eritilmiş margarin sürülerek bir kenara dizilir.Yani 10 yufkanız olacak. Masa üstünde ilk açtığınız bezeden başlayarak elle hamurun yırtılmamasına dikkat ederek yufka büyüklüğünde ve inceliğinde açılır. Yufkanın bir tarafına gelecek şekilde iç malzeme konur ve rulo yapılır. Yağlanmış tepsiye ortadan başlayarak dolanarak döşenir. Bu böreğe Çarşaf böreğide diyenler var. Yağlanmış yufkaları çarşafta açıyorlar bazı yörelerde ondan. Böreğin üzerine 1 yumurtayı çırpıp sürün. Kızarana kadar pişirin. Afiyet Olsun


Tarif no: 1
Tarif adı: Patatesli Rulo Börek
Gönderen arkadaşım : http://hunerlieller.net/



Arkadaşıma katıldığı için çok teşekkür ediyorum, eline ve emeğine sağlık.
PATATESLİ RULO BÖREK
MALZEMELER:
4 yufka
4 iri patates
1havuç
1su bardagı süt
yarım su bardağı sıvıyağ
1 tutam tuz
karabiber
biraz kimyon
(istege göre)yarım demet maydanoz yarım demet dereotu

ÜZERİ İÇİN:
1 su bardagı rendelenmiş kaşar
biraz pulbiber


YAPILIŞI:
Patatesler haşlanır ve iyice çatalla ezilir. içine süt, yağ, tuz, karabiber, rendelenmiş havuç ,ince kıyılmış maydanoz, dereotu ve kimyon karıştırılır. Tezgaha bir yufka serilir ve bu karışımdan yufkaya iyice sürülür. İkinci yufkada üzerine serilir ve karışımdan tekrar sürülür.Üçüncü ve dördüncü yufkada bu şekilde yapılır. Sonra yufka rulo şeklinde sarılır. Buzdolabında 2 saat bekletilir. (akşamdan hazırlayabilirsiniz) Sonra iki parmak genişliginde kesip tepsiye dizilir. Rendelenmiş kaşar ve pul biber karıştırılıp bu böreklerin üzerine serpilir. 200 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirilir, sıcak olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.

4 Ekim 2008 Cumartesi

En Güzel Pasta Yarışması 2 ve Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği 27


Arkadaşlar birdemliksohbet Sevil'in düzenlediği "En Güzel Pasta Yarışması 2" sonuçlandı ve oylama sonucu 4.14 oyla pasta yarışmamızın birincisi ve "Porselendemlik Çay Saati Etkinliği" nin yeni sezon ilk ev sahibi ben oldum. Oy veren herkese sonsuz teşekkür ediyor ve katılan diğer arkadaşlarıma ellerinize ve emeğinize sağlık diyorum.

PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ
http://porselendemlik.blogcu.com/ ,
http://birdemliksohbet.blogspot.com/ ve
http://selmahlc.blogcu.com/tarafından hazırlanmıştır.

Akşam üstü sohbetine gelen dostlara,
Hanımlarla yapılan günlere,
Beş çayına gelen misafirlere,
Her biri birbirinden lezzetli tarifler

MERHABA SEVGİLİ DOSTLARIM

6 Ekim2008 (pazartesi) -19 Ekim 2008 (pazar) tarihleri arasında Porselen Demlik Çay Saati Etkinliğinin Ev Sahibeliğini Ben( Birsel ve İrem ) http://annekizmutfaktayiz.blogspot.com/ yapacağım


Siz sevgili dostlarımı ve Katılmak isteyen herkesi etkinliğimize davet ediyorum.


Etkinliğimize ve tarif defterlerimize birbirinden leziz tatlar kazandırmak için, istediğiniz kadar tarifle katılabilirsiniz.


Tariflerinizi hazırladığınızda "Porselen Demlik Çay Saati Etkinliği" Başlığını yazarak sayfanızda yayınlayıp , tarifinizin hazır olduğuna dair duyurunuzu sayfama yorum bırakarakYA DA CBOXA YAZARAK bildirmenizi rica ediyorum.

En kısa zamanda sizin sayfanıza geri dönüp tarifi kopyalayıp kendi sayfamda yayınlayacağım.
Elimden geldiğince tüm arkadaşlara davetiye göndermeye çalışıyorum; atladığım, gözden kaçırdığım arkadaşlarım olursa şimdiden özür diliyorum. Buradan tekrar söylüyorum; herkes davetlidir.

2 Ekim 2008 Perşembe

Fındıklı Baklava (İyi Bayramlar)







Baklavayı hazır baklava yufkası kullanarak yaptım. Harika oldu.

Malzemeler :

1 kg. baklavalık yufka

400 gr. tereyağı

300 gr. fındık

Şerbeti için ;

5 su ardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yapılışı :

Tereyağı eritilir. Hazır yufkalar tek tek açılarak yağlanmış tepsiye dizilir. ilk 8-10 yufkanın her birinin üzerine fırça ile tereyağı sürülür. Daha sonraki yufkalar 3'erli gruplar halinde yerleştirilir. Her 3 yufkada bir yağ sürülür. (Ben her 15 yufkada bir aralarına çekilmiş fındık serptim.) Kalan son 8-10 yufkanın da her bir katına tereyağı sürülür. Son yufkanın üzeri de yağlandıktan sonra kare şeklinde dilimlenip180 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbeti için toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır. 3-4 damla limon damlatılıp ocak kapatılır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet kepçe ile gezdirilir. Ilınınca üzerine fındık serpilir.

Afiyet olsun.





1 Ekim 2008 Çarşamba

Bülbül Yuvası


Sarığı burma için hazırladığım hamurla yaptım. Açtığım yufkayı 4 üçgene bölüp geniş tarafına fındıknserptim. örgü şişine dolayıp kenardan ortaya doğru büzdürdüm. Örgü şişini yufkanın ortasından çekip yufkayı kendi etrafında dödürdüm. Malzeme için Tatlılar bölümündeki Sarığı Burma tarifine bakabilirsiniz.
Afiyet olsun.