Disable Copy And Past

2 Ekim 2008 Perşembe

Fındıklı Baklava (İyi Bayramlar)







Baklavayı hazır baklava yufkası kullanarak yaptım. Harika oldu.

Malzemeler :

1 kg. baklavalık yufka

400 gr. tereyağı

300 gr. fındık

Şerbeti için ;

5 su ardağı toz şeker

3 su bardağı su

Yapılışı :

Tereyağı eritilir. Hazır yufkalar tek tek açılarak yağlanmış tepsiye dizilir. ilk 8-10 yufkanın her birinin üzerine fırça ile tereyağı sürülür. Daha sonraki yufkalar 3'erli gruplar halinde yerleştirilir. Her 3 yufkada bir yağ sürülür. (Ben her 15 yufkada bir aralarına çekilmiş fındık serptim.) Kalan son 8-10 yufkanın da her bir katına tereyağı sürülür. Son yufkanın üzeri de yağlandıktan sonra kare şeklinde dilimlenip180 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir. Şerbeti için toz şeker ve su 10 dk. kaynatılır. 3-4 damla limon damlatılıp ocak kapatılır. Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine sıcak şerbet kepçe ile gezdirilir. Ilınınca üzerine fındık serpilir.

Afiyet olsun.





1 Ekim 2008 Çarşamba

Bülbül Yuvası


Sarığı burma için hazırladığım hamurla yaptım. Açtığım yufkayı 4 üçgene bölüp geniş tarafına fındıknserptim. örgü şişine dolayıp kenardan ortaya doğru büzdürdüm. Örgü şişini yufkanın ortasından çekip yufkayı kendi etrafında dödürdüm. Malzeme için Tatlılar bölümündeki Sarığı Burma tarifine bakabilirsiniz.
Afiyet olsun.

27 Eylül 2008 Cumartesi

Ananaslı Bademli Kalp Pasta






Bu pastayı birdemliksohbet Sevil'in düzenlediği "En Güzel Pasta Yarışması 2" için hazırladım. Eğer pastama oy vermek isterseniz http://birdemliksohbet.blogspot.com/ adresine uğrayın...

Ananaslı Bademli Kalp Pasta
Malzemeler :
Pandispanya için ;

4 Adet Yumurta
4 Türk Kahvesi Fincanı Toz Şeker
4 Türk Kahvesi Fincanı Un
1 Türk Kahvesi Fincanı Mısır veya Buğday Nişastası
2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
3 Yemek Kaşığı Kaynar Su
1 Paket Kabartma Tozu
1 Paket Vanilya
Krema için :
1 paket vanilya aromalı Dr. Oetker créme olé
2.5 su bardağı soğuk süt (Créme olé için)
1 poşet vanilya aromalı krem şanti
1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
Arasına ;
1 kutu ananas konservesi
1 avuç iç badem
Süslemek için ;
1 poşet krem şanti
1 su bardağı soğuk süt
Şeker hamuru
Renkli gıda boyaları

Yapılışı :
Yumurta akları cam bir kasede krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpılır.Ayrı bir kasede yumurta sarıları, şeker ve kaynar su ile şeker eriyinceye kadar yaklaşık 6-7 dk. çırpılır. Toz malzemeler birlikte elenir, yumurta akları ve sarıları ile birleştirerek çok az daha çırpılır. Yağlanmış ve unlanmış kalıba dökülerek, önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-35 dk. batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirilir. Kek soğuyunca iki ya da üç kat olacak şekilde bölünür. Kekin ortası kabardıysa bıçakla bu kısım kesilerek düzleştirilir. Pandispanya parçaları ananas konservesinin suyu ya da süt ile ıslatılır.Créme Olé üzerindeki tarife göre hazırlanır. 1 Poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılıp Créme olé ile karıştırılır. Hazırlanan krema pandispanyanın birinci katına yayılır. Üzerine ananas dilimleri ve bademler yerleştirilir. Diğer pandispanya katı üzerine kapatılır.1 Poşet krem şanti 1 su bardağı soğuk sütle çırpılır, gıda boyasıyla renklendirilir. Bir süre buzdolabında bekletilir. Pastanın üzeri ve yanları renkli krem şanti ile düzgünce kaplanır. Şeker hamuru ile istenilen şekiller yapılıp süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.

Afiyet olsun.

26 Eylül 2008 Cuma

Pastırmalı Pide







Pidelerin bir kısmını kıymalı yaptım.
Malzemeler : (7-8 adet pide için)
42 gr. yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1,5 tatlı kaşığı tuz
aldığı kadar ılık su
1 çay bardağı süt
1 kg. un
İçi için;
250 gr. dilimlenmiş pastırma
1,5 su bardağı rendelenmiş
kaşar peyniri
7-8 yumurta
Üzerine;
2 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı

Yapılışı :

Yoğurma kabına maya, toz şeker, tuz 1 çay bardağı ılık su alınır. 15 dk. mayalandırılır. Üzerine azar azar süt ve un eklenir. Arasıra un ve ılık su eklenerek yumuşak bir hamur yoğrulur. Üzeri streç filmle kapatılıp, bir bez örtülür ve 35-40 dk. dinlendirilir. Hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır. Her bir parça unlanmış zeminde tekrar yoğrulur. Hamurların yarısına isteğe göre yuvarlak, yarısına kayık şekli verilir. Kayık hamurların uçları birleştirilip büzülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında hamurlar kabarana kadar tutulur. Fırından alınıp içlerine pastırma ve kaşar peyniri paylaştırılır. Her bir pidenin üzerine 1'er adet yumurta kırılır. Tekrar fırına verilerek pidelerin üzeri kızarana kadar pişirilir. Üzerlerine tereyağı sürülüp sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kafes Pizza


Bu ayın "Yaman Etkinlikler" ev sahibesi http://birdemetfeslegen.blogspot.com/ etkinlik konusu olarak şipşak tarifleri seçmiş. Kendisine sınırlı zamanlarımızda hızlı şekilde yapabileceğimiz tarifleri konu olarak seçtiği için teşekkür ediyor, bol tarifli bir etkinlik diliyorum.

Malzemeler :
kişi sayısının iki katı kare milföy
sucuk
kaşar peyniri
1 adet domates
1 adet sivri biber
1 adet yumurta
Yapılışı :
Milföy hamurları oda sıcaklığında bekletilerek buzu çözülür. 1 adet kare milföy yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Sucuk dilimlenir, küp doğranmış domates ve ince kıyılmış sivri biberle harmanlanır. Milföy hamurunun üzerine dizilir. Kaşar dilimleri yerleştirilir. Diğer milföy hamuru 1 cm. lik şeritler halinde kesilip, kafes şeklinde sucukların üzerine yerleştirilir. Yumurta sarısı sürülerek önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun.

25 Eylül 2008 Perşembe

Çökertme Kebabı (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Bu yemeğimizi iftar sofralarını süslemesi için gardenya70 arkadaşımızda devam eden "İftar Bereketi Etkinliği 2" ye gönderiyorum. Etleri bir gece öceden marine ederseniz pratik bir yemek oluyor. Çalışan hanımların rahatlıkla yapabileceği bir tarif.

Çökertme Kebabı
Malzemeler :
500 gr. bonfile
5 adet patates
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı pulbiber
1 su bardağı yoğurt
2-3 diş sarımsak
Kızartmak için;
1 su bardağı sıvı yağ
Marine için;
1 adet soğan
1 su bardağı süt
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı :
Etler uzun ince doğranıp marine malzemeleri ile karıştırılır. Buzdolabında en az 6 saat dinlendirilir. Yoğurt ezilmiş sarımsakla karıştırılır. Patatesler soyulup ince dilimlenir, yağda kızartılır. Dinlenmiş etler ızgarada ve teflon tavada pişirilir. Servis tabağına kızartılıp, fazla yağları kağıt hazlu ile alınan patatesler yerleştirilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt dökülür. Etler yoğurdun üzerine dizilir. Tereyağında pulbiber kızdırılarak yemeğin üzerine gezdirilir. Domates ve maydanozla süslenip servis yapılır.
Afiyet olsun.

Enginar Kalbi Salatası (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Enginar Kalbi Salatası
Malzemeler :
1 kutu konserve enginar kalbi
2 yemek kaşığı mısır
2 adet közlenmiş kırmızı biber
zeytinyağı
limon suyu
Yapılışı :
Közlenmiş biberler küp şeklinde doğranır. Mısır ve biberler bir kaseye alınır. Zeytinyağı ve limon suyu eklenip iyice harmanlanır. Enginar kalpleri suyu süzülerek servis tabağına alınır. Üzerine Mısırlı biberli karışım kaşıkla gezdirilir. Maydanoz ya da dereotu ile süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Kavunlu Supangle (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Kavunlu Supangle

Malzemeler :
1 poşet Dr. Oetker Supangle
2,5 su bardağı süt
25 gr. margarin
4-5 adet petit beurre bisküvi
4-5 adet kuru incir
2 dilim kavun
1 çay bardağı ceviz kırığı

Yapılışı :
İncirler küçük küpler şeklinde kesilir. Kavun kabukları soyulup minik küpler halinde doğranır. Bisküviler küçük küçük kırılır. Süt bir tencereye alınıp üzerine supangle poşeti boşaltılır. Sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynamaya başlayınca margarin ilave edilir. Kısık ateşte 2-3 dakika daha pişirilir. Ocaktan alınıp 10-15 dakika soğutulur. Kuplara sırayla supangle, kavun, incir ve bisküvi yerleştirilir. Buzdolabında soğutulup servis yapılır.

Afiyet olsun.

23 Eylül 2008 Salı

Zeytinyağlı Lahana Sarması (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Zeytinyağlı Lahana Sarması

Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
4 adet soğan
2 çorba kaşığı dolmalık fıstık
2 çorba kaşığı kuş üzümü
1 tutam dereotu, maydanoz
2 çorba kaşığı kuru nane
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı karabiber-tuz
3 yemek Zeytinyağı
Limon
5-6 küp şeker
1 adet küçük boy lahana
1 adet havuç

Yapılışı :
Pirinçler yıkanıp süzülür. Kuş üzümleri bir kaseye konulup üzerine sıcak su dökülür. Tencereye 5 kaşık kadar zeytinyağı konulup, dolmalık fıstıklar kavrulur. Üzerine doğranmış soğanlar ve rendelenmiş havuç eklenir. Soğanlar pembeleşince pirinçler ve kuş üzümleri tencereye dökülür. Karıştırarak 6-7 dakika kavrulur. Tuz ve baharatlar eklendikten sonra bu miktar (2 su bardağı) pirinç ölçüsüyle yapılan pilava konulacak suyun yarısı kadar su eklenir. Tencerenin kapağı kapatılıp suyunu çekinceye kadar pişirilir. Soğuyunca ince doğranmış maydanoz, dereotu ve tarçın eklenip karıştırılır. Lahana yapraklarına ayrılarak kayna suda fazla yumuşatmadan haşlanır. Haşlanıp soğuk suya tutulan lahanalar el büyüklüğünde parçalara ayrılır. İstenilen miktarda iç konularak lahanalar sarılır ve altına lahana yaprağı serilen tencereye dizilir. Sarma işi bitince kalan lahana parçalarıyla dolmaların üzeri kapatılır. Üzerine biraz tuz eklenir, 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı dökülüp, üzerine çıkacak kadar su ilave edilir. Tencerenin üzerine bir tabak kapatılıp, kapağı kapatılır. Kısık ateşte pişirilir.Soğuduktan sonra limon, domates dilimleri ve maydanozla süslenip servis yapılır.

22 Eylül 2008 Pazartesi

Şafak Çorbası (İftar Bereketi Etkinliği 2)

Şafak Çorbası

Malzemeler :
3-4 adet rendelenmiş olgun domates
1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
1 su bardağı oda sıcaklığında süt
2 tepeleme yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağ
1 yumurta sarısı
2 su bardağı su
2 su bardağı et suyu
tuz

Üzeri için :
Kaşar peyniri rendesi

Yapılışı :
Tereyağı ve un pembeleşinceye kadar kavrulur. Salça eklenip biraz karıştırılır. Rendelenmiş domatesler de tencereye eklenip bir süre daha kavrulur. Su ve et suyu ilave edilip kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılır. Çorba yaklaşık 10 dakika kaynatılır. Yumurta sarısı ile süt bir kasede iyice çırpılıo kaynamakta olan çorbaya yavaş yavaş ilave edilir. 1-2 dakika sonra ocak kapatılır. Servis yapılırken üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.

Afiyet olsun