Disable Copy And Past

23 Ekim 2025 Perşembe

Cevizli Çimdik Kurabiye





Malzemeler

350 gr ceviz içi (3,5 su bardağı çekilmiş ceviz)

1 çay bardağı toz şeker

1 paket vanilya

2 yumurta akı

Dışı için;

Yarım su bardağı pudra şekeri

 Yapılışı :

Ceviz içleri rondoya yerleştirilip, toz haline gelene kadar çekilir. Uygun bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurta akları alınır. Üzerine ceviz ve vanilya eklenerek karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde yuvarlanarak toplar haline getirilir. Hazırlanan toplar pudra şekerine bulanır; pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Her bir kurabiyeye parmak uçlarıyla hafifçe çimdik atarak şekil verilir.  Önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst fansız ayarda yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.

Not : Pişirme süresi 10-12 dakikayı geçmemeli. Aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir.

Afiyet olsun.

Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com/

 

Hiç yorum yok: