Malzemeler
350 gr ceviz içi (3,5
su bardağı çekilmiş ceviz)
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yumurta akı
Dışı için;
Yarım su bardağı pudra
şekeri
Yapılışı :
Ceviz içleri rondoya yerleştirilip, toz haline
gelene kadar çekilir. Uygun bir karıştırma kabına toz şeker ve yumurta akları
alınır. Üzerine ceviz ve vanilya eklenerek karıştırılır ve hamur haline
getirilir. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılıp, avuç içinde
yuvarlanarak toplar haline getirilir. Hazırlanan toplar pudra şekerine bulanır;
pişirme kağıdı serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir. Her bir
kurabiyeye parmak uçlarıyla hafifçe çimdik atarak şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 °C fırında, alt üst
fansız ayarda yaklaşık 10-12 dakika pişirilir. Soğuyunca servis edilir.
Not : Pişirme süresi 10-12 dakikayı
geçmemeli. Aksi takdirde kurabiyeler sertleşebilir.
Afiyet olsun.
Kaynak : https://www.nefisyemektarifleri.com/
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder