Tarif için Cahide Sultan'a teşekkürler.
Malzemeler
1 su bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı yoğurt
1 tam yumurta
1 su bardağı nişasta
2 yemek kaşığı tahin
1 yemek kaşığı toz şeker
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
1 silme Çay kaşığı mahlep
2 yemek kaşığı çörek otu
2-3 su bardağı arası un(kontrollü ekleyin)
Üzeri için ; Yumurta sarısı ve susam
Yapılışı :
Karıştırma kabına sıvı yağ, nişasta, tahin, toz şeker, tuz, kabartma tozu, mahlep ve çörek otunu alınıp karıştırılır. Kontrollü şekilde un eklenerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur..
Hamur bir streç film veya poşet üzerinde çok ince olmayacak şekilde açılır, istenilen boy ve şekilde bir kalıpla kesilir. Şekil verilen kurabiyeler yağlı pişirme kağıdı serilmiş tepsiye aralıklı olarak dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp çatalla çizerek şekil verilir, susam serpilir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder