Disable Copy And Past

14 Haziran 2018 Perşembe

Hazır Yufkadan Kıymalı Kol Böreği




Malzemeler :
3 adet böreklik hazır yufka
300 gr. az yağlı kıyma
1 adet kuru soğan
1 tutam maydanoz
tuz, karabiber

Sosu için;
1/2 su bardağı eritilmiş tere yağı ya da margarin
1/2 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta

Yapılışı :
Kıyma yağsız bir tavaya alınıp kavrulur, ince kıyılmış soğan eklenip kavurmaya devam edilir, tuz ve karabiberle tatlandırılır. İnce doğranmış maydanoz eklenip karıştırılarak ocaktan alınır, soğumaya bırakılır.
Bir kaba yumurtanın biri kırılır. (2. yumurta üzeri için kullanılacak) Yumurtanın üzerine 1/2 su bardağı yoğurt eklenip iyice çırpılır. 1/2 su bardağı eritilip soğutulmuş tere yağı eklenip karıştırılır.
Yufkalardan ilki tezgaha serilir, yarısına sos sürülüp diğer yarısı üzerine kapatılır. (Sos miktarı 3 yufkaya yetecek şekilde ayarlanır.) Yufkanın geniş kısmına yufkalı harç yerleştirilir, rulo şeklinde sarılır. Uç kısımları ortaya doğru çevrilip U şekli verilir. Uçlar tekrar içe doğru çevrilip kol böreği şekline getirilir. Diğer yufkalar da aynı şekilde hazırlanır. Artan sosun içine 1 yumurta kırılır ve iyice çırpılır, böreklerin üzerine fırça ile sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar (25 dakika) pişirilir. Pişen börekler dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

Kaynak : http://ye-mek.net

Hiç yorum yok: