Tarif kendimceyemek.com Güler Hanım'dan; içinde kabartma tozu olmamasına rağmen çok güzel kabarıyor, biz çok beğendik:))
Malzemeler :
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta ( bir tanesini hamurun içine koymayacağız)
1 çay bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı un
İçine ,
1 adet soğan
200 gr kıyma
1 adet haşlanmış patates
3 yemek kaşığı sıvıyağ
tuz, karabiber, toz kırmızı biber
Yapılışı :
Patatesler haşlanır. Yemeklik doğranmış soğan çok az sıvı yağda kavrulur. Soğanlar pembeleşince kıyma eklenip; kıyma tane tane oluncaya kadar kavrulur. Haşlanmış patatesler soyulup rendelenir ve kıymaya eklenir. Tuz ve baharatlarla tatlandırılıp soğumaya bırakılır.
Bir yumurta kırılır ve sarısı ayrı, beyazı ayrı kaselere alınır.
Hamur için verilen malzeme bir kaba alınıp iyice yoğrulur. Eller hafifçe yağlanarak hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılır, el ayası kadar açılıp iç malzeme yerleştirilir ve kapatılarak yuvarlanır. Yumurta akına bulanıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. Bütün hamur bu şekilde hazırlandıktan sonra üzerlerine fırça ile yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir. 170 derece fırında iyice kızarıncaya kadar pişirilir.
Afiyet olsun.
3 yorum:
Kabartma tozu olmaması ilginç denemek lazım merak ettim ellerine sağlık sevgiler
önce yumurta akına bulayıp sonra yumurta sarısı mı sürülüyor merak ettim ellerinize sağlık
Değişik bir poaça tarifi,kabartma tozu veya maya olmayınca kabarması çok iyi..Deneyeceğim,ellerine sağlık canım..afiyetle..
Yorum Gönder