Disable Copy And Past

25 Nisan 2014 Cuma

Zeytinyağlı Sultani Bezelye




Malzemeler :
1 kg. Sultani bezelye
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy kuru soğan
3-4 adet domates
1 tatlı kaşığı şeker
tuz

Yapılışı :
Bezelyeler ayıklanıp yıkanır. Soğan yemeklik doğranıp tencereye alınır; üzerine bezelyeler dizilir, domatesler küp doğranıp bezelyelerin üzerine yayılır. Toz şeker ve tuz eklenip, zeytinyağı gezdirilir. Çok kısık ateşte hiç su koymadan yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğuk olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Hiç pişirmedim,ama süper görünüyor..en kısa zamanda deneyeceğim,ellerinize sağlık..