Disable Copy And Past
3 Mart 2014 Pazartesi
Tavuklu Köy Böreği
Zonguldak ve civarında yapılan yöresel bir lezzet, mutlaka köy tavuğu ile yapılmalı!
Malzemeler :
4 adet kuru yufka
1 adet köy tavuğu
1 adet kuru soğan
3-4 adet tane karabiber
tuz
yeterince su
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ (tepsiyi yağlamak için)
Yapılışı :
Ayıklanmış köy tavuğu ateşe tutularak ince tüyleri temizlenir ve yıkanıp bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su, bir bütün soğan ve tane karabiber eklenip yumuşayıncaya kadar haşlanır, gerekirse tekrar sıcak su eklenir. (1,5- 2 saatte pişiyor)
Kuru yufkalar ılık tavuk suyu ile ıslatılır ve yağlanmış tepsiye dizilir. (Yufkalar kırılabilir, önemli değil, suyla ıslanınca yapışıyor.) Bütün yufkalar bu şekilde hazırlanır ve son katın üzerine de sıvı yağ sürülür. Hazırlanan börek ocak üzerinde, kısık ateşte, tepsi sürekli döndürülerek pişirilir.Böreğin altı pişince; üst kısmı alta gelecek şekilde çevrilir ve kızarıncaya kadar pişirilir. Üzerine didiklenmiş tavuk etleri serpilir; biraz tavuk suyu dökülüp ıslatılır. Tavuk etleri böreğe sarılıp dürüm yapılarak yenir. (Yöresel olarak aynı tepsiden yenir ama isteğe göre böreği dilimleyip tabaklarda da servis edebilirsiniz.)
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor
oh oh harika görünüyor.. kesinlikle denemeliyim
Elinize sağlık harika lezzetli bir tarif sevgiler...
Elinize sağlık Antalya Demre ilçesinde de kapama deniliyor . Çok leziz bir yemek çeşidi bizim için :)
Yorum Gönder