Tarifi daha önce yayınladığım ıspanaklı pasta ile aynı, şeklini özgülün tariflerinden esinlendim:))
Malzemeler :
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Üzerine;
muz, yarım poşet krem şanti
Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp iyice süzdürülür ve yaprak kısımları robottan geçirilir.
Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve
vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Ispanaklar eklenip iyice karıştırılır ve
yağlanmış büyük fırın tepsisine dökülüp, 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Krema malzemeleri karıştırılıp, pişirilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti
1 bardak soğuk sütle çırpılıp, soğumuş olan diğer krema ile karıştırılır. Soğuyan kekden bir su bardağı yardımıyla daire şeklinde parçalar kesilir. Kalan kek kırıntıları robotta çekilir. Kek parçalarından birinin üzerine kreme sürülür, başka bir kek parçası üzerine kapatılır, yan tarafı da krema ile kaplanıp, kek kırıntılarına bulanır. Bütün kek parçaları bu şekilde hazırlandıktan sonra ortalarına birer dilim muz yerleştirilir. Kalan kremaya yarım poşet krem şanti eklenip çırpılır, süsleme için koyu kıvamlı bir krema haline getirilir ve krema pompasına doldurulup pastacıklar süslenir. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır. (Muzların kararmaması için üzerlerine çok az limon damlatabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
3 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı tozşeker
2 su bardağı un
1 su bardağı robotta çekilmiş çiğ ıspanak yaprağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması :
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tozşeker
Ayrıca;
1 su bardağı süt
1 paket kremşanti
Üzerine;
muz, yarım poşet krem şanti
Yapılışı :
Ispanaklar yıkanıp iyice süzdürülür ve yaprak kısımları robottan geçirilir.
Yumurta ve şeker beyazlaşıncaya kadar çırpılır. Sıvıyağ, un, kabartma tozu ve
vanilya eklenip çırpmaya devam edilir. Ispanaklar eklenip iyice karıştırılır ve
yağlanmış büyük fırın tepsisine dökülüp, 175 derece fırında 20-25 dakika pişirilir.
Krema malzemeleri karıştırılıp, pişirilir ve soğumaya bırakılır. Krem şanti
1 bardak soğuk sütle çırpılıp, soğumuş olan diğer krema ile karıştırılır. Soğuyan kekden bir su bardağı yardımıyla daire şeklinde parçalar kesilir. Kalan kek kırıntıları robotta çekilir. Kek parçalarından birinin üzerine kreme sürülür, başka bir kek parçası üzerine kapatılır, yan tarafı da krema ile kaplanıp, kek kırıntılarına bulanır. Bütün kek parçaları bu şekilde hazırlandıktan sonra ortalarına birer dilim muz yerleştirilir. Kalan kremaya yarım poşet krem şanti eklenip çırpılır, süsleme için koyu kıvamlı bir krema haline getirilir ve krema pompasına doldurulup pastacıklar süslenir. Buzdolabında dinlendirilip servis yapılır. (Muzların kararmaması için üzerlerine çok az limon damlatabilirsiniz.)
Afiyet olsun.
6 yorum:
Bayıldım,ellerinize sağlık..Tek kişilik olmasıda ayrı bir güzel olmuş...Tam bir bahar pastası..
Birselcim bilirsin severim senin tariflerini
ellerine sağlık çok da nefis olmuş
Afiyet bal olsun..
sunumun çook cici olmuş canım ellerine sağlık.. nefis görünüyor..
sevgiler.
ellerine sağlık canım nefis görünüyor sevgiler..
Ellerine sağlık sunumu şık ve lezzetli bir pasta sevgiler...
NEFİS GÖZÜKÜYOR. ELLERİNİZE SAĞLIK. SEVGİLER
Yorum Gönder