Burdur'un bu muhteşem lezzetini ofis arkadaşım memleketinden dönerken getirip bize ikram etmişti. Çok beğendiğim için "acaba evde de yapılabilir mi?" diye araştırdım ve "nefisyemektarifleri.com" 'da gördüğüm tarifle denedim.
Malzemeler :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı irmik
4 su bardağı ceviz
pudra şekeri
4 su bardağı şeker tencereye alınır; üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatılır sonra ocak hafif kısılır.
4 su bardağı irmik ve 4 su bardağı ceviz (dişe gelecek şekilde çekilmiş olup) ikisi karıştırılıp eriyen şeker tenceresine dökülür. Dökülürken de aralıksız karıştırılır ocaktan alınır. Tepsiye pudra şekeri serpilip cevizli karışım yayılır çok sıkı bir şekilde tüm gücünüzle bastırılır. Birbirine iyice sıkışmalı yoksa kestiğinizde dağılır sonra üstüne pudra şekeri serpilir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
7 yorum:
bence bu mükemmel bir tarif ellerine sağlık
Bomba olmuş bu arkadaşım,ellerine sağlık..Yapılırsa çok tehlikeli,ama mutlaka deneyeceğim..
Senin yaptigin her lezzet guzel birselcim eline saglik
Senin yaptigin tum lezzetler enfes eline saglik cnm
bu lezzeti bende çok severim öğrenciliğimde Burdurda sık sık tadardık şimdi evde yapma vakti ;)ellerine sağlık canım sevgiler..
ellerine sağlık canım.. bomba gibi enerji dolu bir lezzet..
sevgiler..
Oooo pratik ve lezzetli...
Ellerine sağlık canım :)
Yorum Gönder