Disable Copy And Past

19 Şubat 2014 Çarşamba

Kereviz Yaprağı Çorbası


Atmaya kıyamadığımız kereviz yapraklarını değerlendirmek için Oktay Usta'dan leziz bir çorba...

Malzemeler :
1 kase kereviz yaprağı
1 adet kırmızı kapya biber
1 adet kuru soğan

Terbiyesi için:
1 kase yoğurt
3 çorba kaşığı un
yarım limon
1 su bardağı et suyu
su
tuz, sıvı yağ

Yapılışı :
Et suyu ve aynı miktarda su tencereye alınır ve kaynatılır. Karıştırma kabına un, yoğurt, limon suyu alınıp çırpılır. Kaynar et suyundan bir miktar alınıp yoğurtlu karışıma eklenir ve ılıması sağlanır. Hazırlanan karışım tekrar tencereye dökülür.
Başka bir tavaya biraz sıvı yağ alınır; yemeklik doğranmış soğan ve ince kıyılmış kırmızı biber eklenip sotelenir. Doğranmış kereviz yaprakları da eklenip bir süre kavrulur ve kaynayan çorbaya ilave edilir. Ocak kapatılıp tuzu ayarlanır, sıcak olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: