Yine Sofra Dergisi'nden denediğim bir tarif; bana kreması biraz az gibi geldi, rulonun içi boş kaldı, "krema miktarı artırılıp, arasına da muz konulursa daha iyi bir sonuç alınır" diye düşünüyorum.
Malzemeler :
5 adet yumurta
4 yemek kaşığı un (tepeleme)
1 yemek kaşığı kakao
5 yemek kaşığı toz şeker
yarım çay bardağı su
yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Kreması;
100 ml. krema
150 gr. sütlü çikolata
Yapılışı :
Krema ve küçük parçalara bölünmüş çikolata bir tencereye alınıp ısıtılır, çikolata eriyinceye kadar karıştırılır. Krema ılınınca mikserle hafif çırpılıp buzdolabında soğumaya bırakılır.
Yumurtalar ve toz şeker çırpma kabına alınıp şeker eriyinceye kadar mikser ile çırpılır. Diğer malzemeler de eklenip çırpmaya devam edilir. Hazırlanan karışım yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dökülür ve üzeri kaşıkla düzeltilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirilir. Fırından alınıp temiz bir mutfak bezinin üzerine alınır (sıcakken) bezle birlikte rulo şeklinde sarılır. Soğuduktan sonra rulo açılıp krema yayılır ve tekrar rulo haline getirilir. 1-2 saat dinlendirilip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
6 yorum:
Ellerine saglik arkadasim,nefis olmus ama bencede kremasi az..Ve icinede frbuaz lzm bence..sevgiler,mutlu yillar..
MUTLU YILLAR 2014!
mari
ELLERİNE SAGLIK CANIM BENIM...SEVGILER ZEYNEP
Canim mutlu huzur saglikli yeni yilin cecmesini diliyorum ellerine de saglik cok nefis görünüyor rulo pasta .
ellerine sağlık canım..
mutlu seneler..
afiyetle..
Eline saglik olsun canim harika olmus ..
Yorum Gönder