Disable Copy And Past

30 Aralık 2013 Pazartesi

Elmalı Minik Tartlar


 
 



 


 Özgül Mısırlılar 'ın facebook sayfasında paylaştığı yabancı bir video'dan faydalanarak yaptım, Özgül Hanım'a teşekkürler. Tarifteki ölçülerden 15 adet minik tart çıktı, dileyen 2 ölçü olarak yapabilir. Orijinal tarifte 1 stick margarin kullanılmış, 1 stick margarin 115 grama karşılık geliyor, Bizim kullandığımız 250 gramlık paketle yapılırsa 2,5 su bardağı un kullanılabilir diye tahmin ediyorum:))

Malzemeler :
1 adet kırmızı elma (3 adet Amasya elması kullandım.)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı bal

Hamuru için;
115 gr. margarin
1 su bardağı kek unu (1 su bardağı+ 1 yemek kaşığı kullandım)
3 yemek kaşığı pişen elmanın suyu

Üzerine;
bal, tarçın, pudra şekeri

Yapılışı :
Elma ortadan ikiye bölünüp, çekirdekleri çıkarılır ve ince dilimlenir. Bir tencereye alınıp, üzerine bal, şeker ve su eklenip 2-3 dakika pişirilir. Pişen elmalar sudan çıkarılıp soğutulur.
Un yoğurma kabına alınır, margarin bıçakla minik minik kesilerek una yedirilir, pişen elmanın suyu da eklenip ele yapışmayan bir hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur iki bezeye bölünüp ince açılır ve 1,5 cm genişliğinde, 8-10 cm uzunluğunda şeritler kesilir. Şeritlerin üzerine 5-6 adet elma dilimi dizilir ve rulo yapılıp, kağıt kek kapsülüne yerleştirilir. 180 derece fırında 20 dakika kadar pişirilir; fırından çıkınca fırça ile üzerine bal sürülür. İyice soğuyunca üzerine pudra şekeri ve tarçın birlikte elenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.






2 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerine sağlık canım,süper görünüyor..mutlu yıllar..

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

Nefis olmuşlar Ellerine sağlık
Sağlık mutlu seneler dilerim
Sevgilerimle