Disable Copy And Past
20 Aralık 2013 Cuma
Baykuş Kurabiye
Yabancı bir siteden uyarlayarak denediğim bir tarif.
Malzemeler :
1 su bardağı kahverengi şeker
1 su bardağı beyaz şeker
3/4 su bardağı fıstık ezmesi
3/4 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)
3 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 fiske tuz (1/4 çay kaşığı)
aldığı kadar un
2-3 yemek kaşığı kakao
Ayrıca;
damla çikolata, tuzsuz badem ya da kaju fıstığı
Yapılışı :
1 su bardağı kahverengi şeker, 1 su bardağı beyaz şeker, 3/4 su bardağı fıstık ezmesi, 3/4 su bardağı tereyağı bir kaba alınıp mikser ile krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, yumurtalar eklenir. Vanilya, kabartma tozu, tuz ve aldığı kadar un ilavesiyle ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğrulur. Hamurun 1/3'ine kakao eklenip tekrar yoğrulur ve uzun kalın bir çubuk yapılır. Sade hamur merdane ile 0,5 cm kalınlığında açılır, ortasına kakaolu hamur yerleştirilip kakaolu hamur sade hamurla kaplanacak şekilde rulo yapılır. Hamur rulosu tam ortadan kesilip yan yana yerleştirilir ve birbirine yapıştırılır. Keskin bir bıçak yardımıyla 1 cm kalınlığında dilimlenir ve yağlı kağıt serilmiş tepsiye yan yatırılır, baykuş kulakları oluşturacak şekilde üst köşeleri çimdiklenir. Kurabiyelerin tam ortasına gaga oluşturmak için badem yerleştirilir. Gözlerini yapmak için çok az un, pudra şekeri ve margarinle hamur yoğurup kullanabilirsiniz. (Orijinal tarifte krem peynir kullanılmış.) Göz için hazırlanan hamurun ortasına damla çikolata yerleştirilerek şekil verme işlemi tamamlanır. Kalan hamur için de aynı işlem tekrarlanır. Önceden ısıtılmış fırında hafif kızarıncaya kadar pişirilir, tel ızgara üzerine soğutulup servis yapılır.
Afiyet olsun
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
4 yorum:
Ellerine saglik tatlim yesinler bu baykuslari cok sirin olmuslar sevgiler..
eline sağlık canım nefis:))
Ama bunlar cok cici olmuslar….Bayildim dogrusu….Süper fikir
Biraz zahmetli ama çok cici kurabiyeler olmuş sevgiler...
Yorum Gönder