Malzemeler :
125 gr. yumuşak tereyağı
3 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
1 su bardağı balkabağı püresi (kabak tatlısından kullandım)
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tarçın
1 su bardağı iri kırılmış ceviz
2 su bardağı un
Yapılışı :
Pudra şekeri ve tereyağı mikser yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır; yumurtalar eklenip çırpmaya devam edilir. Kabak püresi eklenip karıştırılır. Un, kabartma tozu ve tarçın birlikte elenerek karışıma eklenir. Son olarak ceviz eklenip yağlanmış kek kalıbına dökülür. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında keke batırılan kürdan kuru çıkıncaya kadar pişirilir. Soğuyunca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.
1 yorum:
ellerine sağlık canım nefis olmuş :)
Yorum Gönder