Disable Copy And Past
21 Haziran 2013 Cuma
Semizotu Çorbası
Malzemeler:
yarım demet semizotu
1 kahve fincanı pirinç
1 çay bardağı kuru börülce (haşlanmış nohut da olabilir.)
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta sarısı
tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
5-6 su bardağı su
isteğe göre 1 diş sarımsak
Yapılışı :
Semizotları sirkeli suda bekletilip yıkanır, suları süzülür.
Kuru börülceler yumuşayıncaya kadar haşlanır.
Bir tencereye su alınır; yıkanmış pirinç eklenip pişmeye bırakılır. Pirinçler yumuşayınca doğranmış semiz otları, ezilmiş sarımsak ve haşlanmış börülceler eklenir. Semizotları pişince ayrı bir kapta yumurta sarısı, un ve yoğurt karıştırılır, kaynayan tencereden bir kepçe alınıp yoğurda eklenir. Karışım ılık hale getirilip yavaşça kaynayan tencereye eklenir. Bir iki taşım kaynatılıp ocak kapatılır ve tuzu ayarlanır. Üzerine kızdırılmış toz kırmızı biber ve yağ gezdirilerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder