Disable Copy And Past

20 Haziran 2013 Perşembe

Erikli Yaprak Sarması

Malzemeler :
2 su bardağı pirinç
1 su bardağı pilavlık bulgur
4-5 adet orta boy kuru soğan
yarım su bardağı zeytinyağı
 tatlı kaşığı acı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı toz şeker
tuz
karabiber
kuru nane
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı nar ekşisi
1 kase can eriği
yeterince taze asma yaprağı
Yapılışı:
Taze yapraklar kaynar suya atılıp 3-4 dakika haşlanır ve soğuk suya tutulur.
Zeytinyağı geniş bir tencereye alınıp ısıtılır ve ince kıyılmış soğanlar eklenip pembeleşinceye kadar kavrulur. Salçalar eklenip karıştırılır. Yıkanıp suyu süzülmüş pirinç ve bulgur eklenip pirinçler çıtır çıtır ses çıkarmaya başlayıncaya kadar kavrulur. Baharatlar eklenip karıştırılır. 1,5 su bardağı kadar su eklenip, tuz ve toz şeker atılır, suyunu çekinceye kadar pişirilir. İnce kıyılmış maydanoz ve nar ekşisi eklenip soğumaya bırakılır.
Asma yaprağı temiz bir zemine açılır, yeterince iç malzeme yerleştirilir, yaprağın kenarlar kapatılıp rulo şeklinde sarılır. Tencerenin dibine birkaç tane boş yaprak serilir, üzerine sarmalar dizilir. Sarmaların üzerine can erikleri yerleştirilir, boş yapraklar serilerek üzeri kapatılır. Üzerine zeytinyağı gezdirilir, biraz tuz serpilir, sarmalarla aynı hizada olacak şekilde su eklenip pişmeye bırakılır. Yapraklar yumuşayınca ocak kapatılır ve tencerenin kapağı açılmadan soğumaya bırakılır.
Afiyet olsun.

4 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ellerinize sağlık,çok severim..Bende erik zamanı erikle pişiriyorum,çok güzel oluyor..

Unknown dedi ki...

Canim ellerine saglik .

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

ELİNE SAĞLIK NEFİS:)

anne eli gibi dedi ki...

sarmaya da eriğe de bayılırım ama ikisini birlikte hiç denememiştim :) eline sağlık arkadaşım eminim çok lezizdir...