Malzemeler :
4 adet yumurta
1 su bardağı hindistancevizi
1 su bardağı
toz şeker
1 su bardağı toz antepfıstığı
1 su bardağı galeta unu
1
paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 su bardağı ayçiçek
yağı
Şerbeti;
1,5 su bardağı su
1 su bardağı toz şeker
birkaç
damla limon suyu
Kreması:
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır
nişastası
1 türk kahvesi fincanı toz şeker
1 adet yumurta sarısı
1 paket
vanilya
1 çay bardağı krema
Yapılışı:
Yumurtalar ve toz şeker derin bir kaba alınarak mikser
yardımıyla çırpılır; sıvı yağ eklenip çırpmaya devam edilir. Sonra
hindistancevizi, toz antepfıstığı, galeta unu, kabartma tozu ve vanilya
eklenip karıştırılır. Yağlanmış fırın kabına dökülerek önceden ısıtılmış 170
derece fırında pişirilir.Toz şeker ve su bir tencereye alınıp 10 dakika kadar
kaynatılır. Limon suyu eklenip bir taşım daha kaynatılır ve soğumaya
bırakılır.Fırından çıkan sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet
gezdirilir.
Krema için; krema hariç tüm malzeme bir tencerede karıştırılır. Sürekli
karıştırılarak kıvam alıncaya kadar pişirilir ve ocak kapatılır. Soğuduktan
sonra içine krema eklenip mikserle karıştırılır. Şerbetini çeken tatlının
üzeri krema ile kaplanır. Buzdolabında dinlendirilip dilimlenenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder