Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 kahve fincanı yoğurt
1 kahve fincanı su
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı oda sıcaklığında margarin
1 paket kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
3 su bardağı un (gerekirse 1 yemek kaşığı daha un eklenebilir.)
İçine;
4 adet haşlanmış patates
tuz, karabiber, kırmızı pulbiber, nane
Üzerine;
yumurta sarısı, haşhaş tohumu
Yapılışı:
Un yoğurma kabına alınıp tuz ve kabartma tozu ile karıştırılır ve ortası havuz gibi açılır, diğer malzemeler eklenip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan hamurun üzeri nemli bir bezle örtülüp 15 dakika kadar dinlendirilir.
Haşlanmış patateslerin kabukları soyulur ve sıcak halde iken çatalla ezilir. Tuz ve baharatlar eklenip karıştırılır.
Bezelerden bir tanesi oklava ile açılabildiği kadar dikdörtgen şeklinde açılır. Üzerine patatesli harç serpiştirilip rulo şeklinde sarılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye yerleştirilir. Diğer bezeler için de aynı işlem tekrarlanır. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür, haşhaş tohumu serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirilir. Dilimlenip servis yapılır.
Afiyet olsun.
9 yorum:
ellerinize sağlık.tam çayımın yanına layık.sevgiler...
çok güzel görünüyor ellerine sağlık patatesli olan herşey benim için çok güzeldir zaten:))
Bayılırım pataesli böreklere. Ne kadar güzel olmuşlar. Ellerine sağlık..
en sevdiğim börek..bayılırım patatesli böreğe...ellerinize sağlık..tüm tabağı yiyebilirim..
merhaba, elinize sağlık. kaç bezeye ayırmak gerekiyor, kaç börek çıkıyor acaba?
kolaylıklar dilerim
pinar
ooooowww..el açması börek,hemde patatesli...Ben geliyorum yaa:)ellerinize sağlık.
Patatesli böreklere bayılırım ellerinize sağlık
sevgiler
ne kadar güzel görünüyor ellerinize sağlık:)
ayy çok severim patatesli böreği ellerinize sağlık. bloguma beklerim http://pespembemutkuluk.blogspot.com/
Yorum Gönder