Sanal
dünyanın lezzet ustaları Komili için yarıştık!
Komili Sızma ve Riviera zeytinyağlarının
kullanıldığı ve yemek blogger’ları arasında düzenlenen ‘Yaratıcı Lezzetler
Tarif Yarışması’ sonuçlandı. Aralarında ünlü şeflerin de bulunduğu jüri üyelerinin
blogger’ların özgün tariflerine puan verdiği yarışmada 8 finalist arasından
‘Vişneli Marul Sarması’ ile birinciliği kazandım ve bu
tarifimle Kenwood Mutfak Şefi ve Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nın sahibi
oldum. İlk defa bu tarz bir yarışmaya katıldım; her yarışmaya kazanmak için girilir ama benim için EKS'de ve böyle güzel bir organizasyonda yer almak zaten büyük ödüldü. Yarışma için verilen süreyi duyunca "Eyvah, bu sürede bu yemek yetişmez" diye düşündüm, EKS mutfağa ilk defa gittiğim ve mutfak düzenini bilmediğim için çeşitli aksilikler yaşadım. Sonuç olarak yemeğimi tamamlayıp jüriye sunabildim. Jürinin açıkladığı sonuç benim için çok tatlı bir sürpriz oldu.Yarışmaya katılan diğer blogger arkadaşlarımın tarifleri de çok güzel ve başarılıydı ama şans benden yanaydı:))
Komili ve EKS'ye çok teşekkür ediyorum; güzel ve lezzetli organizasyonlarda tekrar birlikte olmak dileğiyle.....
Tüketicileri
zeytinyağı çeşitleri, özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmeyi
misyon edinen Komili, ‘Sızma’ ve ‘Riviera’ zeytinyağlarının kullanıldığı bir yemek yarışması düzenledi.
Blogger’ların özgün tarifleriyle katıldığı yarışmada en yaratıcı bulunan 8
tarifin sahibi final için EKS Mutfak Akademisi’nde birincilik için yarıştı.
İki
aşamada düzenlenen yarışmada, yemek blogger’ları önce Komili zeytinyağlarıyla hazırladıkları
özgün tarifleri jüri üyeleriyle paylaştılar. Jüri bu tarifler arasından en
yaratıcı olan 8 tanesini ön elemeyle belirleyerek, sahiplerini EKS Mutfak
Akademisi’ne davet etti. Yemek blogger’ları bu kez de tariflerini jüri önünde
hazırladılar. Komili zeytinyağlarıyla yapılan özel lezzetleri jüri üyeleri tattıktan
sonra da yarışmanın birincisi belli oldu.
Yarışmada
blogger’ların tariflerini Türkiye’nin tanınmış şefleri Beykent Üniversitesi
Aşçılık Bölüm Başkanı Şef Esat Özata, BTA Mutfak Koordinatörü Zeki Kara, Sait
Halim Paşa Executive Chef’i Oktay Özgün ve EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp
Kemal Sevinç ile Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı değerlendirdi. Tarifler
arasında ‘Babaganuş Üzerinde Zeytinyağlı Enginar Dolması’, ‘Zeytin Ezmeli Kurabiye’,
‘Mısır Yatağında Tavuklu Pazı Sarması’, ‘Zeytinyağlı Biberli Enginar Dolması’,
‘Patlıcan Sarması, ‘Sütte Levrek Güveç ve ‘Beyaz Çikolata Muslu Şeftalili Tart’
gibi yeni lezzetler yer aldı.
Komili
Hakkında
Türkiye’nin en eski
markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna
1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda Ailesi’ne 2008
Kasım ayında katılan Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor.
Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Egenin en
iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi
birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri
doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği
zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin
artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması,
maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.
Ana
Gıda Hakkında
Anadolu Grubu
bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile
zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçek yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor.
Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın
(1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda,
zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli
marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde
gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu
ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda,
2008 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği üyeleri arasında
yapılan değerlendirmede 3. firma oldu.
9 yorum:
Tebrik ederim:))
Yaratıcılık buna denir. Vişne, marul, sarma birarada.
Tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Beni de ziyaretinize beklerim. Sevgiler, Pırıl.
Tebrikler..Yine harikalar yaratmışsınız,ellerınize sağlık..etli yaprak sarmasında bende zaman zaman vişne kullanıyorumm..çok yakışıyor..sevgilerimle
tebrikjler canımm..
başarılarınız daim olsun..
sevgilr...
:)
bende o yarışmaya davetliydim ama katılamamıştım,elinize sağlık ,tebrikler..
NE İYİ YAPMIŞSINIZ CANIM..
TEBRİK EDERİM...
HAYIRLI KANDİLLER...
Tebrik ediyorum. Ismi cok farkli.. Lezzet de zaten birinci olmus.
Eline saglik olsun canim..
Tebrik ederim...Çok ilginç bir yemek olmuş. Marul sarması hiç denemedim. Tarifini bekleriz...
Sevgiler...
Bu haberi nasıl görmedim ben ,süper bir başarı .kutluyorum.başarılarınızın devamını diliyorum...sevgiler...
Yorum Gönder