Disable Copy And Past

3 Temmuz 2012 Salı

Komili ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’





  
Sanal dünyanın lezzet ustaları Komili için yarıştık!
Komili Sızma ve Riviera zeytinyağlarının kullanıldığı ve yemek blogger’ları arasında düzenlenen ‘Yaratıcı Lezzetler Tarif Yarışması’ sonuçlandı. Aralarında ünlü şeflerin de bulunduğu jüri üyelerinin blogger’ların özgün tariflerine puan verdiği yarışmada 8 finalist arasından ‘Vişneli Marul Sarması’ ile birinciliği kazandım ve bu tarifimle Kenwood Mutfak Şefi ve Komili Erken Hasat Sızma Zeytinyağı’nın sahibi oldum. 

İlk defa bu tarz bir yarışmaya katıldım; her yarışmaya kazanmak için girilir ama benim için EKS'de ve böyle güzel bir organizasyonda yer almak zaten büyük ödüldü. Yarışma için verilen süreyi duyunca "Eyvah, bu sürede bu yemek yetişmez" diye düşündüm, EKS mutfağa ilk defa gittiğim ve mutfak düzenini bilmediğim için çeşitli aksilikler yaşadım. Sonuç olarak yemeğimi tamamlayıp jüriye sunabildim. Jürinin açıkladığı sonuç benim için çok tatlı bir sürpriz oldu.Yarışmaya katılan diğer blogger arkadaşlarımın tarifleri de çok güzel ve başarılıydı ama şans benden yanaydı:)) 
Komili ve EKS'ye çok teşekkür ediyorum; güzel ve lezzetli organizasyonlarda tekrar birlikte olmak dileğiyle.....






 
Tüketicileri zeytinyağı çeşitleri, özellikleri ve kullanım alanları hakkında bilgilendirmeyi misyon edinen Komili, ‘Sızma’ ve ‘Riviera’ zeytinyağlarının kullanıldığı bir yemek yarışması düzenledi. Blogger’ların özgün tarifleriyle katıldığı yarışmada en yaratıcı bulunan 8 tarifin sahibi final için EKS Mutfak Akademisi’nde birincilik için yarıştı. 
İki aşamada düzenlenen yarışmada, yemek blogger’ları önce Komili zeytinyağlarıyla hazırladıkları özgün tarifleri jüri üyeleriyle paylaştılar. Jüri bu tarifler arasından en yaratıcı olan 8 tanesini ön elemeyle belirleyerek, sahiplerini EKS Mutfak Akademisi’ne davet etti. Yemek blogger’ları bu kez de tariflerini jüri önünde hazırladılar. Komili zeytinyağlarıyla yapılan özel lezzetleri jüri üyeleri tattıktan sonra da yarışmanın birincisi belli oldu.
Yarışmada blogger’ların tariflerini Türkiye’nin tanınmış şefleri Beykent Üniversitesi Aşçılık Bölüm Başkanı Şef Esat Özata, BTA Mutfak Koordinatörü Zeki Kara, Sait Halim Paşa Executive Chef’i Oktay Özgün ve EKS Mutfak Akademisi Kurucusu Şef Eyüp Kemal Sevinç ile Ana Gıda Pazarlama Yöneticisi Didem Bölükbaşı değerlendirdi. Tarifler arasında ‘Babaganuş Üzerinde Zeytinyağlı Enginar Dolması’, ‘Zeytin Ezmeli Kurabiye’, ‘Mısır Yatağında Tavuklu Pazı Sarması’, ‘Zeytinyağlı Biberli Enginar Dolması’, ‘Patlıcan Sarması, ‘Sütte Levrek Güveç ve ‘Beyaz Çikolata Muslu Şeftalili Tart’ gibi yeni lezzetler yer aldı.
Komili Hakkında
Türkiye’nin en eski markalarından Komili, 1878’de Midilli’nin Komi Köyü’nde başlayan yolculuğuna 1923’den bu yana Anadolu topraklarında devam ediyor. Ana Gıda Ailesi’ne 2008 Kasım ayında katılan Komili, zeytinyağı sektöründeki liderliğini sürdürüyor. Zeytinyağını başta Ayvalık ve Körfez Bölgesi’nin olmak üzere Egenin en  iyi zeytinlerinden elde eden Komili, uzun yıllara dayanan deneyimi, bilgi birikimi ve uzmanlığının yanı sıra üretim teknolojisi, tüketicilerin tercihleri doğrultusunda belirlediği çeşitleri ve hassas kalite kriterleri ile ürettiği zeytinyağını tüketicileriyle buluşturuyor. Komili ayrıca zeytinyağının bilinirliğinin artırılması, üreticinin bilinçlendirilmesi, verimliliğin artırılması, maliyetlerin düşürülmesi ve tüketimin yükseltilmesi için de çalışmalar yapıyor.

Ana Gıda Hakkında
Anadolu Grubu bünyesinde yer alan Ana Gıda, çevre duyarlılığı ve yüksek kalite bilinci ile zeytinyağı, mısır yağı, ayçiçek yağı ve diğer bitkisel yağlar üretiyor. Türkiye’nin en köklü markaları olan Sezai Ömer Madra (1914) ve Kırlangıç’ın (1953) yanına, 2008 yılı Kasım ayında Komili’yi (1878) de ekleyen Ana Gıda, zeytinyağı pazarında markalı satışın tartışmasız lideri. Ana Gıda, çeşitli marka ve ambalajlarda yurtdışına zeytinyağı ihracatı yapan Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından biri. İhracat yaptığı ülkeler arasında; Uzak ve Ortadoğu ülkeleri, Arap ülkeleri, ABD ve Avrupa Birliği ülkeleri bulunuyor. Ana Gıda, 2008 yılında İstanbul İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği üyeleri arasında yapılan değerlendirmede 3. firma oldu.



9 yorum:

Canan Demirbağ dedi ki...

Tebrik ederim:))

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Yaratıcılık buna denir. Vişne, marul, sarma birarada.
Tebrik ediyorum ve başarılarınızın devamını diliyorum.
Beni de ziyaretinize beklerim. Sevgiler, Pırıl.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Tebrikler..Yine harikalar yaratmışsınız,ellerınize sağlık..etli yaprak sarmasında bende zaman zaman vişne kullanıyorumm..çok yakışıyor..sevgilerimle

bırtutamkekik dedi ki...

tebrikjler canımm..
başarılarınız daim olsun..
sevgilr...
:)

anne eli gibi dedi ki...

bende o yarışmaya davetliydim ama katılamamıştım,elinize sağlık ,tebrikler..

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

NE İYİ YAPMIŞSINIZ CANIM..
TEBRİK EDERİM...
HAYIRLI KANDİLLER...

Mutfak Dili dedi ki...

Tebrik ediyorum. Ismi cok farkli.. Lezzet de zaten birinci olmus.
Eline saglik olsun canim..

Ayşegül İlikçi dedi ki...

Tebrik ederim...Çok ilginç bir yemek olmuş. Marul sarması hiç denemedim. Tarifini bekleriz...
Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bu haberi nasıl görmedim ben ,süper bir başarı .kutluyorum.başarılarınızın devamını diliyorum...sevgiler...