Malzemeler :
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket vanilya
1/2 paket kabartma tozu
1 adet yumurta (Sarısı içine, akı üzerine)
aldığı kadar un
Üzerine; haşhaş tohumu
Ayrıca; marmelat ya da hazır çikolata kreması (nutella, vb.)
Yapılışı :
Bütün malzemeler karıştırılıp aldığı kadar un eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar yoğrulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp yuvarlanır.Ortasına serçe parmağı ile bastırılıp çukur yapılır. İsteğe göre üst ya da alt kısmı önce yumurta akına sonra haşhaş tohumuna batırılır, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. (İsterseniz hamurun yarısına haşhaş tohumu ekleyerek de yapabilirsiniz.) 170 derece fırında üzeri beyaz kalacak şekilde pişiriir. Soğuyunca ortasındaki çukurlara marmelat ya da hazır çikolata kreması (nutella, çokokrem, vb.) doldurulur.
Afiyet olsun
9 yorum:
eline sağlık olsun
Elinize saglik olsun. Cok merak ettim hashas ve krema ve marmelat nasil olur deye..
Elinize saglik olsun. Cok merak ettim hashas ve krema ve marmelat nasil olur deye..
ellerinize sağlık hoş bir görüntü olmuş...
çk severim haşhaşın ağızda çıtırdamasına,ellerine sağlık canım...
Nutellalı olanından canım çekti ne güzeldir o şimdi ağızda dağılıverir.
Geçenlerde anneciğimde yapmıştu bu kurabiyelerden.Tadına doyum olmuyor.Ellerine sağlık.
Sevgiler;
ne güzel gözüküyor ya ona buna yapmaktan kendimize bir kurabiye yapmadım son zamanlarda canım istedi....ama sırada sizin simit var ıspanaklı börek...bu arada soğan dolmasını sizin için yaptım yayınlıyacağım...sevgiler
Çok farklı ve güzel bir tarif ellerinize sağlık..
Yorum Gönder