Disable Copy And Past

30 Mart 2012 Cuma

Elmalı Turta


Malzemeler :
Tart hamuru için;
125 gr. oda sıcaklığında margarin
1 adet yumurta
yarım su bardağı pudra şekeri
1 çimdik tuz
1 paket vanilya
yarım paket kabartma tozu
2 su bardağı un
İçine;
6-7 adet elma (2 tanesi ekşi elma)
1 su bardağı toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı limon suyu

Yapılışı :
Elmalar soyulup çekirdekleri çıkarılır ve küp şeklinde doğranır. Şeker ve tarçın ile bir tencereye alınıp limon suyu eklenir ve elmalar yumuşayıncaya kadar pişirilir, soğumaya bırakılır.
Un, pudraşekeri, yumurta, (yumurtanın akından birazı üzerine sürmek için ayrılır.) margarin, vanilya, kabartma tozu ve tuz
karıştırılıp yoğrulur. Hazırlanan hamur 10 dakika dinlendirilir. Mandalina
büyüklüğünde bir parça ayrılarak kalan hamur merdane ile açılarak tart kalıbına
yerleştirilir. Çatalla hamurun üzerine delikler açılır. Hazırlanan elmalı harç yayılır. Ayrılan hamur merdane ile açılır ve tartölet bıçağıyla eşit kalınlıkta şeritler kesilir. Kesilen şeritler tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirilir. Hamurların üzerine yumurta akı sürülüp, toz şeker
serpilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar
pişirilir. Ilınınca kalıptan çıkarılıp servis yapılır.
Afiyet olsun.

8 yorum:

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANLARIM HARİKASINIZ............

umutluhayat dedi ki...

muhteşem görünüyor.ellerinize sağlık.

Nurşen Aksoy dedi ki...

Süper görünüyor ..Ellerinize sağlık..

minimutfaktan dedi ki...

Nefis görünüyor daha önce denemiştim çok nefis olmamıştı benim ki bir de bu tarifle mi denesem

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık.Mutlu hafta sonları:)

çeşnici Handan dedi ki...

Nefis görünüyor harika olmuş ellerine sağlık.

miyase dedi ki...

çok güzel olmuş ellerine sağlık kelepçeli kalıpmı kullandın yoksa normal tepsimi eğer öyleyse ters çevirip çıkarmak lazım şekli bozulmuyormu??

Unknown dedi ki...

eline sağlık afiyetle yiyin sevgiler...