Disable Copy And Past

23 Mart 2012 Cuma

Acılı Meksika Fasulyesi (Kovboy Fasulyesi)



Delimano firmasının facebook üzerinden yaptığı yarışmadan kazandığım Delimano Mega set ile hazırladığım ilk tarif bu oldu. Özgür Şef de programında Amerikalı konuğıyla bu tarifi yapmıştı, pratik ve nefis bir yemek, tavsiye ederim. Bu yemeği Delimano pilav tenceresi ile yaptım, ızgara tavasını da deneme şansım oldu, çok memnun kaldım. Özellikle bulaşık yıkama kısmı çok hoşuma gitti:)) Uygulama hala devam ediyor, bu haftanın kazananı saat 15'te açıklanacak; bakalım talihli kişi kim olacak, ben de merak ediyorum. Herkese bol şans.
Kendi ölçülerimle tarif;
Malzemeler:
250 gr. kıyma
1 kutu meksika fasulyesi konservesi
1 adet kuru soğan
2 adet orta boy domates
2-3 diş sarımsak
1 adet kapya biber
1 adet acı yeşil biber
1 yemek kaşığı acı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
2-3 kaşık sıvı yağ
tuz, kekik, mercanköşk
et suyu ya da su
Yapılışı :
Soğan yemeklik doğranıp sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Biberlerin çekirdekleri temizlenip doğranır ve kıyılmış sarımsak ile birlikte tencereye ilave edilir. (Özgür Şef bu aşamada sebzeleri bir kaba alıp, aynı tencerede kıymayı kavurmuş, sonra sebzeleri kıymaya eklemişti.) Kıyma eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Domateslerin kabukları soyulup küp şeklinde doğranır ve tencereye ilave edilir. Salçalar eklenip karıştırılır. Fasulye konservesi süzülerek eklenir. Suyu ve tuzu ayarlanır, kekik ve mercan köşk ile tatlandırılır. Kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır. Pişince de Özgür Şef ve konuğu gibi ekmek batıra batıra afiyetle yenir:))
Afiyet olsun.

9 yorum:

Unknown dedi ki...

hiç denemediğim bir lezzet,ellerinize sağlık...

umutluhayat dedi ki...

kutlarım birsel hanım.ellerinize sağlık.

miyase dedi ki...

hediyelerinizi güle güle kullanın sizin adınıza sevindim fasulyeye gelince bu kadar acıyı yiyebiliyormusunuz ben hiç dayanamıyorum ama okadar güzel görünüyorki ekmeğimi bikerecik banmak isterim :)ellerinize sağlık.

sibelyalcincom dedi ki...

Denemediğim bir lezzet görüntü çok güzel:)

Unknown dedi ki...

değişik bir tat tabii bizler için afiyet olsun size elinize sağlık...
Bende oyarışmaya tarif bırakmak için çok uğraştım olmayınca sıkıldım güle güle kullanın...Bu arada size süprizim var buyrunnnnn...gelinnnnn

made in funda dedi ki...

belli enfes bir yemek olmuş.ellerine sağlık...

Mutfak Dili dedi ki...

Eline saglik olsun guzel gozukuyor. Gecen gun bu fasulyenin salatasini yaparken bundan yemek nasil olur deye dusunmustum. Kuru fasulye yemeyi gibi yaparim deye dusunmustum.
Kiyma da iyi fikir.
Gule gule kullan seti. Guzel set gordum nette resimleri..
Sevgiler canim..

pembe kekik dedi ki...

Ellerine sağlık nefis ben bu yemeği chili beans fasulye olarak mutfak gazetesinde görüp yapmıştım.Yazın sıcağında bile acı acı çok güzel olmuştu terleyerek yedim.Kovboy fasulyesi ismi de çok güzel olmuş.Hediyelerini de güle güle kullan.Tebrik ederim.Sevgiler.

Birkaselezzet blogspot.com dedi ki...

CANLARIM BEN GELDİM ELLERİNİZE SAĞLIK ANNELİ KIZLI HARİKA GÖRÜNÜYORSUNUZ
:)))