Disable Copy And Past

3 Ekim 2011 Pazartesi

Fasulye Pane



Malzemeler :

1 kg. taze fasulye,

1 şişe maden suyu,

1 adet yumurta sarısı,

1,5 su bardağı un,

tuz ya da 1 tatlı kaşığı sebzeli baharatlı çeşni


Kızartmak için;

sıvı yağ


Yapılışı :

Fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya bırakılır.

Un, yumurta sarısı, tuz ve maden suyu koyu bir bulamaç olacak şekilde çırpılır. Fasulyeler bulamaca batırılıp, kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı alınır. Ilık olarak servis yapılır.

Afiyet olsun.

10 yorum:

made in funda dedi ki...

güzel ilginç bir tarif.ellerine sağlık canım...

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

hiç duymadığım bir tarif...ellerinize sağlık..

kalpkurabiye dedi ki...

ilk kez görüyorum canım çok güzel görünüyorlar ellerine kollarına sağlık..
mutlu haftalar..
sevgiler..

Unknown dedi ki...

Benimd eilk kez gördüğüm bir tarif ama lezzetinden şüphem yok..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.

Nehir Butik Pasta dedi ki...

ne zamandır aklımda olan bir tarif mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık arkadaşım

susamcorekotuFeriha dedi ki...

oldukça farklı bir lezzet tadını merak ettim:) sevgiler

Sevil Şahin dedi ki...

of of bu şahane mutlaka yapacağım tatlım. ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler

Ihlamurcum dedi ki...

Benzerini arkadaşımda yemiştim, ama yoğutla sunmuştu. Yanına dereotlu kese yoğurdu yapmıştı, deneyebilirsiniz. Elinize sağlık

Öznur dedi ki...

Hiç denemedim merak ettim canım ellerine sağlık.. Tarifkolik..

yemekbiraşk dedi ki...

nefis ötesi:) buzlukta benimde haşlanmış fasulyelerim var sırf kızartma yapmal için...
ellerine sağlık
sevgiler