Malzemeler :
1 kg. taze fasulye,
1 şişe maden suyu,
1 adet yumurta sarısı,
1,5 su bardağı un,
tuz ya da 1 tatlı kaşığı sebzeli baharatlı çeşni
Kızartmak için;
sıvı yağ
Yapılışı :
Fasulyeler ayıklanıp yıkanır ve tuzlu suda hafif yumuşayıncaya kadar haşlanır. Suyu süzülüp soğumaya bırakılır.
Un, yumurta sarısı, tuz ve maden suyu koyu bir bulamaç olacak şekilde çırpılır. Fasulyeler bulamaca batırılıp, kızgın yağda kızartılır. Kağıt havlu üzerine çıkarılıp fazla yağı alınır. Ilık olarak servis yapılır.
Afiyet olsun.
10 yorum:
güzel ilginç bir tarif.ellerine sağlık canım...
hiç duymadığım bir tarif...ellerinize sağlık..
ilk kez görüyorum canım çok güzel görünüyorlar ellerine kollarına sağlık..
mutlu haftalar..
sevgiler..
Benimd eilk kez gördüğüm bir tarif ama lezzetinden şüphem yok..
Ellerine sağlık.
Sevgiler.
ne zamandır aklımda olan bir tarif mutlaka deneyeceğim
ellerine sağlık arkadaşım
oldukça farklı bir lezzet tadını merak ettim:) sevgiler
of of bu şahane mutlaka yapacağım tatlım. ellerine sağlık afiyet bal olsun
Sevgiler
Benzerini arkadaşımda yemiştim, ama yoğutla sunmuştu. Yanına dereotlu kese yoğurdu yapmıştı, deneyebilirsiniz. Elinize sağlık
Hiç denemedim merak ettim canım ellerine sağlık.. Tarifkolik..
nefis ötesi:) buzlukta benimde haşlanmış fasulyelerim var sırf kızartma yapmal için...
ellerine sağlık
sevgiler
Yorum Gönder