Sevgili Sevil'in (Teşekkürler Sevil'im)önerisiyle Pınar Labne Meşhurlar yarışmasına katıldım ve değerli dostlarım ve onların dostalarının oylarıyla yarışmadaki Top10 listesine ön sıralarda girdim. Jüri değerlendirmesiyle de tarifim kazanan tariflerden biri oldu; çok mutluyum. Geçen ayın yarışmasında kullanılan oylara bakarak yarışmayı rahat kazanacağımı düşünmüştüm ama rakipler iddialı olunca oy sayım tahminlerimin çok üzerinde oldu. Oy verme sürecinde beni destekleyen arkadaşlarıma, beni hiç tanımadıkları halde bana oy veren, aynı heyecanı benimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Oldukça çekişmeli ama güzel bir yarışma oldu. Pınar ekibini de tebrik ediyorum. Katılmak isteyenlere başarılar diliyorum, haberim olursa seve seve desteklerim:))
Malzemeler :
1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak)
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
İrmikli krema için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı portakal reçeli
1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket)
Portakal peltesi için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang)
1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak)
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
İrmikli krema için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı portakal reçeli
1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket)
Portakal peltesi için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang)
ya da;
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker
Süsleme için;
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı :
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır. Pandispanya katı uygun büyüklükte kelepçeli bir kalıba yerleştirilir.
Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır. Sürekli karıştırılarak muhallebiden daha koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ilık hale gelince pandispanyanın üzerine dökülür; kaşıkla üzeri düzeltilir.
Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve irmikli pastanın üzerine düzgünce yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır. Krema pompasına doldurulur ve pasta istenilen şekilde süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Süsleme için;
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt
Yapılışı :
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır. Pandispanya katı uygun büyüklükte kelepçeli bir kalıba yerleştirilir.
Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır. Sürekli karıştırılarak muhallebiden daha koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ilık hale gelince pandispanyanın üzerine dökülür; kaşıkla üzeri düzeltilir.
Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve irmikli pastanın üzerine düzgünce yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır. Krema pompasına doldurulur ve pasta istenilen şekilde süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.
22 yorum:
Elinize sağlık, çok güzel görünümyor.
selamlar;
Canım senin adına çok sevindim teb
rik ederim.Pastan harika ellerine
sağlık sevgiler...
Tebrik ederim ellerine sağlık . çok şık duruyor
ellerinize sağlık dereceyi fazlasıyla haketişsiniz.tebrikler.
canım benim inanılmaz mutlu senin adı bak dedim ben sana süpersin sen
binlerce kez tebrik ederim
canım benim bu tatlını en kısa zamanda bende yapacağım sana ve tadına bakan herkese afiyet bal olsun
kocaman sevgiler
Canım; gönülden tebrik ediyorum...sevgilerimle öptüm...Pastan süperrrrr..ellerine sağlık.....
Tebrikler ellerinize sağlık sevgilerimle.. Tarifkolik/ÖZnur
Arkadaşım tebrik ederim emeğine sağlık muhteşem görünüyor
tebrik ederim :)
canımm:)
tebrik ederimm..
canı gönlden hakediyorsun sen bu başarıyı..
kutlarım canı gönülden:)
kutlarım birsel ciğim,senin adına çok sevindim,nice güzel yarışmalarda kazanman dileğiyle,sevgiler canım...pasta enfes görünüyor....
tebrik ederim bu çok güzel bir haber.pasta da nefis olmuş.ellerinize sağlık.
Birselcim tebrik ediyorum seni basarilarin devamini diliyorum...pastan da harika ellerine saglik.
tebrik ediyorum canım.bu aralar sık sık ugrayamadıgım için internete ben oy veremedim sana.çünkü haberim yoktu canım.kusura bakma ne olur.
Tebrikler,başarılarınızın devamını dilerim.
Tebrikler,başarılarınızın devamını dilerim.
ellerinize saglik :) banada beklerim www.tatlikurabiyem.blogspot.com
Birsencim sen bunu hak ediyorsun..
Ayrıca bu pastayı akşam bende yaptım bu kadarmı kalpler bir olur portakal peltesi ve pastabanın tek kat kullanılması hep aynı:)
Sevgili Birsel...gönülden tebrikler, görüntüye bakilirsa pasta haketmis bu ödülü, sevgiler
zehra
Ellerine saglik çok guzel duruyor pasta. Ve seni tebrik ederim, adina sevindim !!!
Adınıza çok mutlu oldum kutlarım tarifte ödülü hak ediyor:)))
ellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor gerçekten.sevgilerimle
Yorum Gönder