Disable Copy And Past

3 Şubat 2011 Perşembe

Labneli İrmikli Pasta ve Pınar Labne Ocak Ayı Meşhuru Oldum:))


Sevgili Sevil'in (Teşekkürler Sevil'im)önerisiyle Pınar Labne Meşhurlar yarışmasına katıldım ve değerli dostlarım ve onların dostalarının oylarıyla yarışmadaki Top10 listesine ön sıralarda girdim. Jüri değerlendirmesiyle de tarifim kazanan tariflerden biri oldu; çok mutluyum. Geçen ayın yarışmasında kullanılan oylara bakarak yarışmayı rahat kazanacağımı düşünmüştüm ama rakipler iddialı olunca oy sayım tahminlerimin çok üzerinde oldu. Oy verme sürecinde beni destekleyen arkadaşlarıma, beni hiç tanımadıkları halde bana oy veren, aynı heyecanı benimle paylaşan herkese çok teşekkür ediyorum. Oldukça çekişmeli ama güzel bir yarışma oldu. Pınar ekibini de tebrik ediyorum. Katılmak isteyenlere başarılar diliyorum, haberim olursa seve seve desteklerim:))
Malzemeler :
1 adet kakaolu pandispanya keki (tek katı kullanılacak)
1 çay bardağı süt (keki ıslatmak için)
1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi

İrmikli krema için;
3 su bardağı süt
6 yemek kaşığı irmik
6 yemek kaşığı toz şeker
1 adet portakalın rendelenmiş kabuğu
1 yemek kaşığı portakal reçeli
1 paket Pınar light labne (Mavi renkli paket)

Portakal peltesi için;
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı nişasta
3-4 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı portakal aromalı toz içecek (Tang)
ya da;
1 su bardağı portakal suyu
1 su bardağı su
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı şeker

Süsleme için;
1/2 paket krem şanti
1 çay bardağı soğuk süt

Yapılışı :
1 Tatlı kaşığı portakal kabuğu 1 çay bardağı sütün içinde bir süre bekletilip süzülür; portakal kabukları atılır, kalan sütle pandispanya katı ıslatılır. Pandispanya katı uygun büyüklükte kelepçeli bir kalıba yerleştirilir.
Süt, şeker, irmik, portakal kabuğu ve reçeli bir tencereye alınarak karıştırılır. Sürekli karıştırılarak muhallebiden daha koyu bir kıvam alıncaya kadar pişirilir. Ocaktan alınıp labne peyniri eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Ilık hale gelince pandispanyanın üzerine dökülür; kaşıkla üzeri düzeltilir.
Başka bir tencerede nişasta, şeker, portakal aromalı toz içecek ve su karıştırılıp pişirilir. Koyu bir muhallebi kıvamına gelince ocaktan alınır ve irmikli pastanın üzerine düzgünce yayılır. Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılır.
Krem şanti sütle çırpılarak hazırlanır. Krema pompasına doldurulur ve pasta istenilen şekilde süslenir. Dilimlenerek servis yapılır.

Afiyet olsun.

22 yorum:

Aycan dedi ki...

Elinize sağlık, çok güzel görünümyor.


selamlar;

Unknown dedi ki...

Canım senin adına çok sevindim teb
rik ederim.Pastan harika ellerine
sağlık sevgiler...

Saglıklımutfak dedi ki...

Tebrik ederim ellerine sağlık . çok şık duruyor

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık dereceyi fazlasıyla haketişsiniz.tebrikler.

Sevil Şahin dedi ki...

canım benim inanılmaz mutlu senin adı bak dedim ben sana süpersin sen
binlerce kez tebrik ederim
canım benim bu tatlını en kısa zamanda bende yapacağım sana ve tadına bakan herkese afiyet bal olsun
kocaman sevgiler

ANNEMİNELİ dedi ki...

Canım; gönülden tebrik ediyorum...sevgilerimle öptüm...Pastan süperrrrr..ellerine sağlık.....

Öznur dedi ki...

Tebrikler ellerinize sağlık sevgilerimle.. Tarifkolik/ÖZnur

Güloanne mutfakta dedi ki...

Arkadaşım tebrik ederim emeğine sağlık muhteşem görünüyor

Unknown dedi ki...

tebrik ederim :)

kalpkurabiye dedi ki...

canımm:)
tebrik ederimm..
canı gönlden hakediyorsun sen bu başarıyı..
kutlarım canı gönülden:)

KİZHATCE dedi ki...

kutlarım birsel ciğim,senin adına çok sevindim,nice güzel yarışmalarda kazanman dileğiyle,sevgiler canım...pasta enfes görünüyor....

Adsız dedi ki...

tebrik ederim bu çok güzel bir haber.pasta da nefis olmuş.ellerinize sağlık.

kelebeklisaniyeler dedi ki...

Birselcim tebrik ediyorum seni basarilarin devamini diliyorum...pastan da harika ellerine saglik.

Unknown dedi ki...

tebrik ediyorum canım.bu aralar sık sık ugrayamadıgım için internete ben oy veremedim sana.çünkü haberim yoktu canım.kusura bakma ne olur.

Unknown dedi ki...

Tebrikler,başarılarınızın devamını dilerim.

Unknown dedi ki...

Tebrikler,başarılarınızın devamını dilerim.

yasemin dedi ki...

ellerinize saglik :) banada beklerim www.tatlikurabiyem.blogspot.com

YeMeK vAkTi dedi ki...

Birsencim sen bunu hak ediyorsun..

Ayrıca bu pastayı akşam bende yaptım bu kadarmı kalpler bir olur portakal peltesi ve pastabanın tek kat kullanılması hep aynı:)

Eya dedi ki...

Sevgili Birsel...gönülden tebrikler, görüntüye bakilirsa pasta haketmis bu ödülü, sevgiler

zehra

Unknown dedi ki...

Ellerine saglik çok guzel duruyor pasta. Ve seni tebrik ederim, adina sevindim !!!

sibelyalcincom dedi ki...

Adınıza çok mutlu oldum kutlarım tarifte ödülü hak ediyor:)))

mintinin dünyası dedi ki...

ellerine sağlık arkadaşım.nefis görünüyor gerçekten.sevgilerimle